Lofsdalen

Lofsens Fjällby hus L17 andel nr 4 (1/8 del)

Andelsstuga med hela 4 sovrum och närhet till liftar och skidspår

Nu säljs 1/8 andel i Lofsens Fjällby, andelshuset ligger i den nedre delen av Lofsens Fjällby. Huset är en modell Fjällröen på 71 kvm med 4 sovrum.

Utgångspris 225 000 kr
Fakta
Rum
5
Sovrum
4
Boarea
71 kvm
Byggnadstyp
Fritidshus 1-plan

Nu säljs 1/8 andel i Lofsens Fjällby hus L17 andel nr 4. Andelshuset ligger i den nedre delen av Lofsens Fjällby med gångavstånd till skidbackar och längdspåret Östan som passerar alldeles intill. Sommartid kan man vandra och cykla direkt från området. Huset är en modell Fjällröen på 71kvm med hela 4 sovrum vilket är lite unikt för fjällbyn. Andelen har 6-7 veckor per år med söndagsbyte och månadsavgiften är för närvarande 739 kr. Taket är bytt. Styrelsen har aviserat om en extra avgift under 72 månader för stugor där taken är bytta.

Läs mer om de populära andelshusen i den allmänna beskrivningen nedan och även i de bifogade dokumenten som ligger som bilaga i annonsen. Där finns även veckofördelningen för andelen. Planritning och karta över stuggrupperna finner ni under bilder. Av bifogad information från Stugföreningens styrelse framgår att Fjällbyn är inne i en spännande utvecklingsfas. Du har nu som ny ägare möjligheter att medverka och påverka fjällbyns utveckling och stugornas skötsel och renoveringar.

När man bor i fjällen är det värt mycket att ha nära till allt. Till byn, till skid-och skoterleder, till Lofssjön och framför allt - lyxigt nära Lofsdalens Fjällanläggning med liftar, skidbackar och längdspår. I Lofsens Fjällby har man nära till friluftsaktiviteter året om. Sommartid kan man bland annat cykla och vandra direkt från boendet.

Lofsens Fjällby är uppdelad i två områden, övre området som består av husgrupp 10-100 samt det nedre området som består av husgrupp L-R. Mellan husgrupperna finns bland annat Lofsdalens fjällhotell och i närheten finns både elljusspåret med snökanonssystem samt längdspåret Östan och Lofsdalens padelhall. Sommartid finns både utegym och cykelleder och närhet till Lofssjön med både fiske och badmöjligheter. Till byn är det lätt att gå via en belyst gångväg.

De trevliga andelshusen i fjällbyn består av friliggande fritidshus på 58, 63 och 71 kvm. Det är stugor som uppskattas av såväl ägare, som veckovisa hyresgäster. Stugorna har bland annat en trivsam storstuga med kök och matplats i öppen planlösning. Här finns braskamin och utgång till altan. Köket har all utrustning, porslin och husgeråd, som ni kan tänkas behöva. Stugorna har 2-4 sovrum som ger gott om sängplatser. Och bastun är alltid lika populär efter en dag på fjället. Trevlig inredning och färgsättning skapar härlig fjällkänsla. Samtliga stugor har även Wifi. Parkeringsplats finns vid den gemensamma parkeringen för respektive husområde.

Andelarna är uppdelade i olika storlekar, 1/4, 1/6, 1/8 eller 1/12 med rullande schemaveckor. De veckor ni inte vill utnyttja själva kan ni hyra ut huset, vilket kan ge ett extra tillskott till boendekostnaden.

Månadsavgiften till Lofsens Fjällby samfällighetsföreningen och stugföreningen Lofsens Fjällby är inklusive kostnader för drift & förvaltningskostnader såsom el, VA, TV/bredband, renhållning (sophantering), snöröjning, försäkring, storstädning 1 ggr/år, digital receptionsservice med vaktmästeri, administrativa kostnader, samt skötsel och underhåll enligt föreningens ansvar som framgår i informationen under dokument. Kostnad för andel i gemensamhetsanläggningen Härjedalen Lofsdalen GA:3 ingår även i månadsavgiften. Månadsavgifterna per respektive andel finns under dokument i annonsen.

I köpet ingår möbler, inventarier och husgeråd. Kommunal fastighetsavgift tillkommer.

Byggnaden är belägen på ofri grund. De flesta byggnaderna som ingår i Lofsens Fjällby är föremål för samäganderätt genom att ett flertal personer äger ideella andelar i byggnaden.

FAKTA
  • Antal rum 5 rum varav sovrum 4
  • Hustyp Fritidshus
  • Boarea 71 kvm
Fakta om bostaden
Upplåtelseform
Arrende
Adress
Lofsens Fjällby hus L17 andel nr 4 (1/8 del), 84296 Lofsdalen
Postnummer
84296
Ort
Lofsdalen
Marknadsförs som
Fritidshus
Byggnad
Byggnadsår
1978
Byggnadstyp
Fritidshus 1-plan
Fasad
Trä
Fönster
2-glas
Stomme
Trä
Tak
Plåt
Grund
Torpargrund med betongblock
Uppvärmning
Direkt el, braskamin
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Status
Behövs inte
VATTEN & AVLOPP

Kommunalt vatten och avlopp.


Stugan är på 71 välplanerade kvadratmeter. Andelshusen kan skilja sig åt, men har alla gemensamt att de kombinerar bekväm funktion med trevlig inredning och färgsättning. Trägolv och träpanel bidrar också till en genuin fjällkänsla.

Här finns en trivsam storstuga med plats för generös soffgrupp och skönt värmande braskamin. Det välutrustade köket och matplatsen ligger i direkt anslutning till storstugan. Här finns gott om förvaring, vilket också gäller stugan i stort. Köket har all utrustning, porslin och husgeråd, som ni kan tänkas behöva. 4 sovrum, varav ett med dubbelsäng, de övriga har våningssängar. Täcken och kuddar. WC med dusch och bastu ligger vägg i vägg. Hall med plats för avhängning samt garderob och städskåp.

Rum
Hall & halldel
En skyddad entré leder in till hall med plats för avhängning. I halldelen till vänster finns två inbyggda dubbelgarderober. Hallen har plastmatta, målade väggar och träpanel i tak.

Halldelen har linoleumgolv, målade väggar och träpanel i tak.
Storstuga
Trivsam storstuga med öppen planlösning i anslutning till kök. Här finns gott om plats för samvaro. Generös hörnsoffa i grupp, soffbord och tv-bänk (kabel-TV). Matplats för minst 6 personer med matbord och stolar i furu. Braskamin. Utgång till den överbyggda altanen. Laminatgolv och panel på väggarna samt träpanel i tak.
Kök
Arbetskök med bardiskdel och fönster ut mot naturen. Skåpluckor i furu, kakel på vägg vid diskbänk, laminatbänkskivor. Kyl/frys, spis/ugn, köksfläkt, mikro och diskmaskin. Köket är välutrustat med porslin och husgeråd. Matplats i anslutning till köksdelen med furumöbler. Laminatgolv, träpanel i tak.
Sovrum 1
Ett stort sovrum med en dubbelsäng i furu. Fönster, sängbord och en inbyggd garderob. Panel/väv på väggar samt heltäckningsmatta på golv. Träpanel i tak.
Sovrum 2-3
Mysiga sovrum med våningssäng och garderob. Sänglådor under säng samt en liten bordsyta under fönster. Panel/väv på väggar och heltäckningsmatta på golv. Träpanel i tak.
Sovrum 4
Direkt på vänster sida i hallen ligger ett sovrum med våningssäng och garderob. Ett fönster. Panel/väv på väggar och heltäckningsmatta på golv. Träpanel i tak.
Badrum & bastu
Badrummet har WC, tvättställ, dusch och bastu. Våtrumsmatta på golv och väggar i dusch, övriga väggar har våtrumstapet. Träpanel i tak. Ingång till bastu från badrum/WC. Bastun har två sittlavar samt eldrivet bastuaggregat.
Förråd
Vid altanen finns ett utvändigt kallförråd.
Allmänt om området
Lofsdalen är den lilla byn med den stora skidåkningen. Har man en gång haft förmånen att uppleva några dagar här, så vill man alltid återvända. Vi kan erbjuda en uppskattad blandning av stillhet och friluftsliv, av orördhet och aktiviteter. Lofsdalen med omnejd är perfekt för alla snöälskare, men också ett sommarparadis för hela familjen med vandring, fiske, och cykelleder för både downhill och crosscountry. Här finns även Lofssjön där man kan bada, paddla, grilla vid någon av de fint anlagda rastplatserna och fiska året om. Lofsdalen är charmigt och genuint med en unik vildmarkskänsla i civilisationen.
Närservice

Lofsdalen har bra service nära dig. I den trevliga byn hittar du det mesta du behöver. Här finns en matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget. Lofsdalen bjuder också på restauranger, café, bageri, butiker och uthyrning, hotell, padelhall, turistbyrå, bensinmack, m.m. Information och telefonnummer till serviceställen/företag i Lofsdalen finner du på www.lofsdalen.com.

PLANRITNING

ANSVARIG MÄKLARE    KARTA
    FASTIGHETER TILL SALU I SAMMA OMRÅDE