Lofsdalen, Sveg

Glöte 235

Generöst hus med fritt läge

Ett trevligt hus för permanentboende eller fritidsboende. Det här är ett attraktivt läge för er som vill känna frihet vid skog, sjö och natur, men ändå ha närhet till service och utbud. Fina skoterspår och bra fiske. Ca 1 mil till liftar och längdspår. På vintern går det att åka skridskor på en sjö intill. Stort och rymligt hus med härligt lantkök.

Eller högstbjudande 850 000 kr
Fakta
Fastighetsbeteckning
Glöte 6:12
Rum
4
Sovrum
2
Boarea
123 kvm
Tomtarea
2 067 kvm
Byggnadstyp
1-plans fritidshus/villa

Ett stort och rymligt hus, rött med vita knutar, med fint och fritt läge nära byn Glöte. Perfekt för dig som uppskattar avskildhet och närhet till skog, sjö och underbar natur. Här kan man njuta av den äkta vildmarkskänslan, men med vetskapen att all service finns endast 10 km bort i Lofsdalen. Nära till fina skoterspår och bra fiske. Likaså till badsjön, som vintertid är perfekt att åka skridskor på. Ca 1 mil till liftar och längdspår. Området är också härligt för vandringar, jakt, svamp-och bärplockning.

Huset är i gott skick och kan bli ett mycket trevligt permanentboende. Eller så blir det ett uppskattat fritidsboende. En boarea på ca 123 kvm rymmer bland annat två sovrum, ett generöst allrum och lantkök, stort badrum med bastu, två sovrum och storstuga med en charmig öppen spis. Uteplats i söderläge och altan delvis under tak. Dessutom tillhör ett dubbelgarage fastigheten.

Tomten är på drygt 2000 kvm. I priset ingår dessutom en obebyggd tomt som ligger i anslutning till fastigheten. Med andra ord är det här ett naturnära boende med fantastiska möjligheter!

FAKTA
  • Antal rum 4 rum varav sovrum 2
  • Hustyp Fritidshus
  • Boarea 123 kvm
  • Tomtarea 2 067 kvm
  • Byggnadsår 1964, ombyggt 1988
Fakta om bostaden
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Glöte 6:12
Adress
Glöte 235, 84291 Sveg
Postnummer
84291
Ort
Sveg
Areakälla
taxeringsinformation
Marknadsförs som
Fritidshus
Byggnad
Byggnadsår
1964, ombyggt 1988
Byggnadstyp
1-plans fritidshus/villa
Fasad
Träpanel
Fönster
3-glas
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Utv. plåtarbete
Plåt
Grundmur
Lecasten
Tak
Plåt
Grund
Torpargrund
Uppvärmning
Direktverkande el samt öppen spis med insats
Ventilation
Självdrag
Övrigt om byggnaden
Utplats i härligt skyddat söderläge. Det finns även en överbyggd altan på husets ena kortsida.

Huset byggdes till 1988 med kök, badrum och sovrum 2.
Övriga byggnader
På fastigheten finns ett stort dubbelgarage med vindsutrymme. Garaget är isolerat och har elvärme. Byggnaden består av en träregelstomme med gjuten platta. Fasad av trä och plåttak.
Energideklaration
Status
Beställd
Tomt, uteplats och bilplats
Tomtarea i kvm
2 067 kvm
Tomttyp
Friköpt naturtomt
Övrigt tomt
Ytterligare en angränsande fastighet (obebyggd tomt), Glöte 6:23 på 1294 kvm ingår i köpet.
VATTEN & AVLOPP

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.


Övrigt

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.


Glöte 6:23 på 1294 kvm ingår i köpet.


Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information.


Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.


Entrén leder in till en storhall med bra avhängningsmöjligheter. Huset känns genast mycket välkomnande. Direkt till vänster finns två generösa öppningar till den mysiga storstugan med plats för soffgrupp och stort fint fönsterparti. Här finns också en härlig murad öppen som ger hela rummet karaktär. Spisen står placerad vid väggen som gränsar mot hallen och har en hallöppning på vardera sidan. Från storstugan går man vidare mot utgången till uteplatsen i söderläge. Här kan man enkelt bygga en trevlig altan med eller utan tak. Sovrum 1, med två enkelsängar, ligger även i denna del av huset.

Till höger från hallen kommer man allra först till det stora badrummet med bastu. Badrummet rymmer såväl badkar som dusch. Här finns också tvättmaskin. Vägg i vägg med badrummet ligger det fantastiskt generösa lantköket/allrummet, med plats för hela stora familjen och släkten! Det är vitt och fräscht med en hemtrevlig lantlig känsla. Här finns plats för ett stort matbord vid det fina burspråket. I allrumsdelen, som också har ett burspråk, finns plats för fåtöljer och soffgrupp med en TV-hörna, ett litet bibliotek eller liknande.

Från köket når man även sovrum nr 2, som är det större av de två sovrummen med möjlighet till dubbelsäng. Det här sovrummet utgör, precis som badrummet och köket, den tillbyggnad som gjordes av huset 1988.

Rum
Hall
En rymlig hall som är husets nav. Här finns gott om plats för avhängning och byrå eller skåp. Furupanel bakom hatthyllan. Plastmatta på golv. Väv på väggar. Furupanel i tak.
Storstuga
Mysig storstuga med ett vackert fönsterparti. Den murade öppna spisen är inte bara dekorativ och stämningsskapande. Insatsen gör den även till ett tryggt komplement när det gäller husets uppvärmning. Plats för soffgrupp och soffbord. Utgång till uteplatsen i söderläge. Laminatgolv i björk. Träpanel på väggar. Furupanel i tak.
Sovrum 1
Ett sovrum med plats för två enkelsängar. Laminatgolv. Tapet på väggar. Furupanel i tak.
Badrum
Stort badrum med gott om plats för både badkar och dusch med draperi. Badrumsskåp med spegel. Tvättställ, WC och tvättmaskin. Ett fönster gör badrummet extra ljust. Ingång till bastun. Våtrumsmatta på golv och väggar. Furupanel i tak. En bastu tillhör fjällvärlden! Den här är en förlängning av badrummet. Elaggregat. Våtrumsmatta på golv. Träpanel på väggar och tak.
Kök
Köksdelen och allrummet utgör en fantastisk yta, fylld av möjligheter. Förutom kökets arbetsdel, finns här gott om plats för rejäl matgrupp och soffa, fåtöljer, TV-hörna, bibliotek, musikrum eller kanske ett trevligt arbetsrum. Tycker man om att träffa släkt och vänner, så kommer det här trevliga köket med fräsch lantlig karaktär att bli en uppskattad samlingspunkt. Två vackra burspråk höjer charmfaktorn ytterligare.

Köket har vita skåpsluckor och laminatbänkskivor med kakel på väggarna. Infälld diskbänk med hoar. Maskinell utrustning: Köksfläkt, inbyggd ugn och mikro, spishäll och kylskåp. Här finns gott om praktiska arbetsytor. Utgång till altan, delvis under tak.

Plastmatta på golv. Tapet på väggar. Furupanel i tak.
Sovrum 2
Från köket når man det andra sovrummet, som också är det största. Här finns plats för dubbelsäng och möblemang. Två dubbelgarderober. Plastmatta på golv. Tapet på väggar. Furupanel i tak.
Driftkostnader
El
24 200 kr
Vatten och avlopp
1 200 kr
Sotning
900 kr
Samfällighetsavgifter
1 000 kr
Renhållning
1 200 kr
Försäkring
3 000 kr
Total driftkostnad
ca 31 500 kr/år
Skatt/avgift
3 450 kr/år
Antal i hushållet
1
Taxering
Taxeringsår
2012
Värdeår
1977
Taxeringsvärdet är
1
Typkod
221 Småhusenhet, fritidsbostad
Byggnadsvärde
364 000 kr
Markvärde
96 000 kr
Totalt
460 000 kr
Skatt/Avgift
3 450 kr
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Smahusbyggnad 364 000 kr 1977
Smahusmark 96 000 kr
Preliminärt taxeringsvärde
1
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Förmån, Officialservitut: Vattentäkt
Last, Officialservitut: Väg
UTTAGNA PANTBREV
Aktnummer
5957
Aktnummer
12170
Aktnummer
12171
Totalt
612 000 kr
Vägbeskrivning

Från Linsell. Åk genom byn Glöte. Huset ligger ca 1 km från Glöte by utmed vägen på vänster sida innan en stigning. Från Lofsdalen är det ca 1 mil. Från Lofsdalen finner du huset på höger sida efter en ganska lång nedförsbacke. Skylt finns.

Allmänt om området
Fastigheten är belägen i utkanten av byn Glöte.
Kommunikation
Till Glöte tar man sig antingen genom att åka bil, buss, tåg eller flyg. Det går bekvämt, enkelt, säkert och prisvärt att åka buss till Lofsdalen som ligger ca 10 km från Glöte. Direktbuss finns både från Stockholm (Härjedalingen) och Göteborg (Fjällexpressen). Du tar dig också med buss via Köpenhamn - Malmö - Göteborg (under vintersäsong). Läs mer om bussturerna på www.harjedalingen.se eller ring 0680-605 80 och www.fjallexpressen.se eller ring 0680-412 33. Res med tåg via Ljusdal eller Östersund, byt till buss för att komma till Lofsdalen. Flyg till Härliga Härjedalen - ett lyckat koncept! Boka din biljett på www.flyavies.se eller ring 0680-780 200. För mer information samt bokning av bussbiljett kontakta Turistbyrån i Lofsdalen, tel. 0680-412 33. Läs mer om hur man kan ta sig till och från Lofsdalen på www.lofsdalen.com, under snabblänkar, hitta till oss.
Närservice

Bra service nära dig. I den trevliga byn Lofsdalen som är belägen ca 10 km från Glöte hittar du det mesta du behöver. I Lofsdalen finns matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget. Där finns också restauranger, café, presentbod, Turistbyrå med bibliotek, bensinmack, m.m. Information och telefonnummer till serviceställen/företag i Lofsdalen finner du på www.lofsdalen.com >> mer info >> snabbguide till serviceställen.

PLANRITNING

ANSVARIG MÄKLARE    KARTA
    FASTIGHETER TILL SALU I SAMMA OMRÅDE