Lofsdalen, Lofsdalen

Räveggsvägen 12 & 14

Två hus med fint läge i Lofsdalens by!

Möjligheternas fastighet med gångavstånd till det mesta i Lofsdalens by - åretruntboende, fritidshus, generationsboende eller kanske för uthyrning? Ett fräscht boningshus med tillhörande, fullt utrustad gäststuga. Generösa ytor, många sovrum och renoverat badrum. Härlig utsikt mot sjö & fjäll.

Eller högstbjudande 1 795 000 kr
Fakta
Fastighetsbeteckning
Lofsdalen 4:195
Rum
7
Sovrum
5
Boarea
175 kvm
Tomtarea
2 191 kvm
Byggnadstyp
Fritidshus i 1½-plan

Här, med en fot i Lofsdalens härliga natur, samtidigt som man har gångavstånd till det mesta i Lofsdalens by, säljs nu en fastighet med två hus samt förrådsbyggnad. Strax norr om skolan, med en härlig utsikt mot Lofssjön och de vackra fjällen som mäktig fond, ett boende med många möjligheter. För här kan man antingen bo året om eller ha det som efterlängtat fritidshus. Man kan göra det till ett uppskattat familje-/generationsboende eller kanske välja att hyra ut. Som sagt - alternativen är många och lockande!

Huvudhuset (4:195), det vi kallar boningshuset, är generöst rymligt på 5 rum och kök, varav fyra av dem är sovrum. Det här är ett klassiskt fritidshus i två plan. På nedre plan finns hall med torkskåp, fräscht nyrenoverat badrum med dusch och tvättmaskin, tre sovrum och ett rymligt kök med trivsam matplats och vedspis. På övervåningen kommer man först upp till ett mysigt allrum/storstuga med en stor braskamin och utgång till en rejäl balkong, badrum med dusch och bastu samt ett större sovrum med god plats för en dubbelsäng. Totalt erbjuder boningshuset åtta ordinarie bäddplatser. Det höga, fina läget gör att man från såväl balkongen som altanen undertill har en härlig utsikt mot naturen.

Nästa fastighet (4:204) består av ett mindre fritidshus med en förrådsbyggnad, perfekt för generationsboende, gästhus eller kanske för uthyrning. Det här är ett fräscht och trevligt hus med härliga samvaroytor. Här samlas man gärna för att äta tillsammans och umgås. Stugan, med en välkomnande veranda mitt på huskroppen, erbjuder ett stort rum som är kök och storstuga i öppen planlösning med två bäddar. Här finns också hall, ett badrum med ångdusch och tvättmaskin/torkskåp samt ett mindre sovrum en trappa ner.

Fastigheten ligger i Lofsdalens by, med gångavstånd till det mesta. Ett stenkast bort finns fina, milsvida skidspår som man kan njuta av under flera av årets månader. När man lämnar byn är man direkt i den vackra, härjedalska naturen med sina fantastiska naturupplevelser.

Lofsdalen är en av fjällvärldens små pärlor. Det är en växande by med stora satsningar på den omtalade skidanläggningen, välskötta längd- och skoterspår och andra uppskattade aktiviteter. Här finns också restauranger, butiker och annat man kan tänkas efterfråga. Samtidigt har Lofsdalen behållit sin genuina charm och personliga känsla. Det är därför allt fler lockas att flytta hit.

FAKTA
  • Antal rum 7 rum varav sovrum 5
  • Hustyp Fritidshus
  • Boarea 175 kvm
  • Tomtarea 2 191 kvm
  • Byggnadsår 1940, ombyggt 1979
Fakta om bostaden
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Lofsdalen 4:195
Adress
Räveggsvägen 12 & 14, 84085 Lofsdalen
Postnummer
84085
Ort
Lofsdalen
Areakälla
taxeringsinformation
Marknadsförs som
Fritidshus
Byggnad
Byggnadsår
1940, ombyggt 1979
Byggnadstyp
Fritidshus i 1½-plan
Fasad
Träpanel
Fönster
3-glas
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Utv. plåtarbete
Plåt
Grundmur
Lecasten/lecablock
Tak
Plåttak
Grund
Torpargrund
Uppvärmning
Direktverkande el, luftvärmepump (luft-luft) samt braskamin
Ventilation
Självdrag
Övrigt om byggnaden
Det höga, fina läget gör att man från såväl balkongen som altanen undertill på boningshuset har en härlig utsikt mot naturen.

Fastigheten 4:195 säljs tillsammans med fastigheten Lofsdalen 4:204

Fastigheten Lofsdalen 4:204 består av ett mindre fritidshus med en förrådsbyggnad, perfekt för generationsboende, gästhus eller kanske för uthyrning. Det här är ett fräscht och trevligt hus med härliga samvaroytor. Här samlas man gärna för att äta tillsammans och umgås. Stugan, med en välkomnande veranda mitt på huskroppen, erbjuder ett stort rum som är kök och storstuga i öppen planlösning med två bäddar. Här finns också hall, ett badrum med ångdusch och tvättmaskin/torkskåp samt ett mindre sovrum en trappa ner. På denna fastighet finns även ett fristående förrådshus.

Byggnaden har träpanel, plåttak och 3-glas fönster. Torpargrund.
Övriga byggnader
På fastigheten Lofsdalen 4:204 finns ett fristående förrådshus med en räcke bodar av vilka en används som snickarbod, en som varmförråd och en som vedbod. Förrådshuset är i behov av upprustning. Notera att varmförrådet är relativt nybyggt och att ström är dragen också till snickarboden.

Energideklaration
Status
Behövs inte
Tomt, uteplats och bilplats
Tomtarea i kvm
2 191 kvm
Tomttyp
Friköpt naturtomt
Övrigt tomt
Relativt plan naturtomt med öppen vy.
VATTEN & AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.


Övrigt

Huvudparten av möbler och inventarier ingår i köpet till ett värde som säljare och köpare kommer överens om och som separeras från köpeskillingen vid kontraktsskrivning.


Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.


Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information.


Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.


Boningshuset (Lofsdalen 4:195)
Boningshuset, alltså det största av husen, har två entréer. En av dem är på ena kortsidan, via en utskjutande verandadel, och en entré är på mitten av långsidan som vetter mot söder. Väljer man den mitt på fasaden, vid altanen/balkongen, kommer man in direkt i köket. Väljer man istället den på kortsidan, kommer man direkt in i hallen med avhängning i en dubbelgarderob samt ett torkskåp.
Hallen fortsätter sedan till vänster och härifrån har man till höger ingång till ett oinrett förrådsrum i källaren (med avlopp). Första dörren till vänster är ingång till det fräscha, nyrenoverade badrummet med dusch och andra dörren till vänster är till sovrum 1. Längst bort till höger i denna korridor når man köket, som är husets hjärta och som många upplever - naturliga samlingsplats. Det är ett rymligt kök med generös matplats och en fin vedspis, som alltså även har en utvändig entré mot söder vilket är extra praktiskt då man vill duka upp middagen utomhus på altanen. Från köket har man ingång till sovrum 2 och 3, som ligger vägg i vägg med varandra. Vid köksentrén finns direkt till vänster en trappa upp till övervåningen.

Trappan leder upp till husets mysiga allrum/storstuga med soffgrupp, bokhyllor, en liten arbetsplats och en härlig braskamin, Härifrån når man också balkongen med njutbar utsikt. Så fort vädret tillåter är det här en underbar plats för dagens frukost. Sovrum 4, ett större sovrum med dubbelsäng och garderobsvägg, har ingång till vänster från storstugan och rakt fram kommer man till badrum med separat WC, bastu och dusch.

Mindre fritidshus (Lofsdalen 4:204)
Det mindre huset har en härligt öppen planlösning. Entré sker genom en välkomnande farstukvist mitt på långsidan och man kliver in i en stor hall. Rakt fram i hallen når man det fräscha, välutrustade badrummet med en ångdusch, tvättmaskin och torkskåp. Till höger i hallen kommer man in i kök och storstuga i öppen planlösning. Förutom ett rejält kök och matplats för 8, finns här en soffgrupp med utsikt plus två bäddar. Längst in, till vänster i storstugan, är en trappa ner till ett mindre rum med ett stort fönster mot söder, som idag används som sovrum med en enkelsäng.

Rum
Hall
Entrén till hallen är via en trappa till den trevliga farstukvisten som hälsar välkommen med en liten bänk utanför dörren. Hallen består av två delar. I första delen hänger man av sig. Här är torkskåp och dubbelgarderob placerade rakt fram. Kroklister på vägg för avhängning och en sittbänk. Fönster åt väster för ljusinsläpp. Grönbrun plastmatta på golvet och träpanel på väggar och i tak.

Hallen fortsätter sedan med en förlängd del till vänster. Här är dörrar som leder till källarförrådsrum, sovrum 1 och badrummet. Rakt fram ett stort hyllskåp i furu och till höger ingång till köket. Trägolv, träpanel på väggar och i tak.
Badrum
Badrummet, också på vänster sida i hallen, är nyligen renoverat och därför fräscht och snyggt. I badrummet finns WC, en större kommod med två handfat och en spegel ovanför. Krokar för avhängning. En tvättmaskin av något äldre modell. Fönster för ljusinsläpp. Duschen med draperi har brunt kakel på väggarna och en våtrumsmatta på golvet. Badrummet för övrigt ljus våtrumsmatta på golvet, vitmålad träpanel på väggar och träpanel i tak.
Sovrum 1
Som andra dörr till vänster i den förlängda halldelen finns ett mindre, mysigt sovrum med en våningssäng och en garderob. Stol, taklampa och vägglampor vid sängarna. Fönster åt norr för ljusinsläpp. Trägolv, träpanel på väggar och i tak.
Kök
Längst in i hallen öppnar det generösa och inbjudande köket upp sig - nedervåningens hjärta. Här finns det gott om plats för alla att laga mat och umgås. Direkt till höger finns en garderob och till vänster en vedeldad spis av äldre modell. Mitt i köket står ett stort furubord med matplats för 8 personer. I den bortre delen av köket är arbetsytorna och köksskåpen. Här är det över- och underskåp i grönmålat trä. Diskbänk med hoar. Bänkskivor i laminat. Mörkt kakel hela vägen under alla överskåp. Ovanför diskbänken finns ett fönster för ljusinsläpp. Den maskinella utrustningen består av en köksfläkt, spis/ugn, diskmaskin, kombinerad kyl/frys samt fristående mikro. En trappa leder upp till övervåningen intill ytterdörren mot altanen i söder. Med andra ord är det här husets andra entré. Trägolv, träpanel på väggar och i tak.
Sovrum 2
Första dörren till vänster i köket är till ett mindre sovrum, liknande sovrum 1, med våningssäng och en garderob. Fönster åt norr. Stol, taklampa och vägglampor vid sängarna. Trägolv, träpanel på väggar och i tak.
Sovrum 3
Vägg i vägg med sovrum 2 ligger ytterligare ett mindre sovrum, även det här med en våningssäng och en garderob. Stol, taklampa och vägglampor vid sängarna. Fönster åt norr. Trägolv, träpanel på väggar och i tak.
Storstuga/allrum (öv)
En trappa vid köksentrén leder upp till övervåningen och husets trevliga storstuga/allrum med högt i tak. Här är gott om plats för familj och gäster med en hörnsoffa, soffbord och en TV i ena hörnet. Bokhylla och ett skrivbord med stolar. En stor braskamin ger en ökad mysfaktor och skön värme. Utgång till rymlig balkong i söder med härlig utsikt mot fjäll och sjö. Ytterligare två mindre fönster vetter mot väster. Mörkgrön heltäckningsmatta på golvet, träpanel på väggar och i tak med synliga takbjälkar.
Badrum (öv)
Rakt fram i allrummet kommer man in till badrummet med separat WC även det med handfat, duschdel och bastu. Här finns ett tvättställ med spegel över. Duschhörna med fönster åt öster. Varmvattenberedare. Röd plastmatta på golv och gul plasttapet samt träpanel i tak.
Bastu
En bastu är alltid lika uppskattat. Den här är relativt rymlig och värms upp med elaggregat. Röd plastmatta på golv. Träpanel på väggar och i tak.
Sovrum 4 (öv)
Längst in till vänster i storstugan/allrummet kommer man in till det största sovrummet med en dubbelsäng, garderobsvägg och en vit träsoffa. Garderobsväggen består av fyra garderober, där dörrarna har blommiga tapeter. Fönster åt öster. Grön heltäckningsmatta på golv. Blommiga tapeter på väggar samt träpanel i tak.

Mindre fritidshus
Hall
Entré sker genom farstukvist in i en rymlig hall. Direkt till vänster kan man hänga av sig i en mindre avhängningsdel. Här finns också en sittbänk och en byrå. Plastmatta på golv, vitmålad väv på väggar samt träpanel i tak.
Badrum
Rakt fram i hallen når man ett fräscht och ljust badrum med fönster åt öster. WC och större tvättställ med skåp under och spegel med skåp över. Tvättmaskin och torkskåp. Duschkabin är en extrautrustad ångdusch. Varmvattenberedare. Ljus våtrumsmatta på golv, röd våtrumstapet på väggar samt träpanel i tak.
Storstuga
Kök och storstuga är i trevlig öppen planlösning. Det är ett stort och ljust rum med fyra fönster i tre vädersträck. Direkt till vänster är köksdelen. Mitt på golvet står ett stort matbord med plats för 8 personer. Längre in i rummet finns en liten soffhörna med två soffor, ett soffbord samt en extra sitthörna med ett bord och två pallar. I storstugan finns även två separata sängar samt en rejäl byrå. Trägolv, vitmålad väv på väggar samt träpanel i tak.
Köksdel
Direkt till vänster i rummet är köksdelen med röda skåps- och köksluckor i trä. Ljust plastkakel under och över skåpen. Diskbänk med hoar. Laminatbänkskivor. Här är härligt stora ytor till att förbereda mat, vilket gör det till ett socialt kök. Den maskinella utrustningen består av köksfläkt, spis/ugn, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys. Fönster för härligt ljusinsläpp. I anslutning till köksdelen finns matplatsen. Trägolv, vitmålad väv på väggar samt träpanel i tak.
Sovrum
Längst in till vänster i storstugan går det en relativt brant trappa ner till ett mindre rum med en enkelsäng och en fåtölj. Plastmatta på golv, vitmålade väggar samt träpanel i tak.

Driftkostnader
El
15 900 kr
Vatten och avlopp
9 700 kr
Sotning
1 800 kr
Samfällighetsavgifter
800 kr
Renhållning
4 000 kr
Försäkring
3 930 kr
Bolag
Länsförsäkringar
Övriga kostnader
300 kr
Total driftkostnad
ca 36 430 kr/år
Skatt/avgift
6 135 kr/år
Årlig elförbrukning
31 800 kwh
Företag
Härjeåns nät
Elleverantör
Skellefteå Kraft
Kommentar
Posten övrigt avser snöröjning med en kostnad på 300 kr per gång.

Elkostnaderna avser huset som är beläget på fastigheten Härjedalen Lofsdalen 4:195.

Elkostnaderna för det mindre huset, dvs det som är beläget på fastigheten Härjedalen Lofsdalen 4:204 uppgår till ca 7 900 kr/år.

Tänk på att driftskostnaderna är baserade på nuvarande ägarens förbrukning och kan variera kraftigt beroende på nyttjande.
Taxering
Taxeringsår
2012
Värdeår
1940
Typkod
221 Småhusenhet, fritidsbostad
Byggnadsvärde
546 000 kr
Markvärde
272 000 kr
Totalt
818 000 kr
Skatt/Avgift
6 135 kr
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Smahusbyggnad 546 000 kr 1940
Smahusmark 272 000 kr
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Andel i samfällighet/GA: Lofsdalen GA:18-GA:19

Förmån, Avtalsservitut: Väg
Last, Officialservitut: Vatten-och avloppsledning
Last, Avtalsservitut: Ledning mm
Förmån, Avtalsservitut: Va-ledning
Planbestämmelser
Detaljplan. (2021-04-18)
UTTAGNA PANTBREV
Aktnummer
4376
Aktnummer
2210
Aktnummer
16167
Aktnummer
17063
Totalt
625 000 kr
Vägbeskrivning

Åk genom Lofsdalen till avtagsväg Hovärken. Kör rakt upp. Ta in höger på Räveggsvägen. Följd vägen så långt det går, fastigheten är belägen längst ned på vägen. Skylt finns. Välkommen!

Allmänt om området
Fastigheten ligger i Lofsdalens by, med gångavstånd till det mesta. Ett stenkast bort finns fina, milsvida skidspår som man kan njuta av under flera av årets månader. När man lämnar byn är man direkt i den vackra, härjedalska naturen med sina fantastiska naturupplevelser.

Lofsdalen är en av fjällvärldens små pärlor. Det är en växande by med stora satsningar på den omtalade skidanläggningen, välskötta längd- och skoterspår och andra uppskattade aktiviteter. Här finns också restauranger, butiker och annat man kan tänkas efterfråga. Samtidigt har Lofsdalen behållit sin genuina charm och personliga känsla. Det är därför allt fler lockas att flytta hit.
Kommunikation
Till Lofsdalen tar man sig antingen genom att åka bil, buss, tåg eller flyg. Det går bekvämt, enkelt, säkert och prisvärt att åka buss till Lofsdalen. Direktbuss finns både från Stockholm (Härjedalingen) och Göteborg (Fjällexpressen). Du tar dig också med buss via Köpenhamn - Malmö - Göteborg (under vintersäsong). Läs mer om bussturerna på www.harjedalingen.se eller ring 0680-605 80 och www.fjallexpressen.se eller ring 0680-412 33. Res med tåg via Ljusdal eller Östersund, byt till buss för att komma till Lofsdalen. Flyg till Härliga Härjedalen - ett lyckat koncept! Boka din biljett på www.flyavies.ee eller ring 0680-100 95. För mer information samt bokning av bussbiljett kontakta Turistbyrån i Lofsdalen, tel. 0680-412 33. Läs mer om hur man kan ta sig till och från Lofsdalen på www.lofsdalen.com, under snabblänkar, hitta till oss.
Närservice

Bra service nära dig. I den trevliga byn hittar du det mesta du behöver. Vi har en matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget. Här finns också restauranger, café, presentbod, Turistbyrå med bibliotek, bensinmack, m.m. Information och telefonnummer till serviceställen/företag i Lofsdalen finner du på www.lofsdalen.com >> mer info >> snabbguide till serviceställen.

ANSVARIG MÄKLARE    KARTA
    FASTIGHETER TILL SALU I SAMMA OMRÅDE