Lofsdalen

Tomt Vonks väg

Tomt på Slagavallen

Vackert belägen fastighet i snösäkra Slagavallen med storslagen vy över fjäll och sjö. Tomten på 1 970 kvm är lätt sluttande och bevuxen med ljung och blåbärsris. Från tomten har man en maffig panoramautsikt över omgivande fjäll och i dalgången skymtas Lofssjöns vackra siluett.

Utgångspris 475 000 kr
Fakta
Fastighetsbeteckning
Lofsdalen 1:168
Tomtarea
1 970 kvm

Vackert belägen fastighet i snösäkra Slagavallen med storslagen vy över fjäll och sjö. Tomten på 1 970 kvm är relativt plan samt lättillgänglig och fint bevuxen med ljung och blåbärsris. Från tomten har man en maffig panoramautsikt över omgivande fjäll och i dalgången skymtas Lofssjöns vackra siluett.

Byggnadsplanen för området medger en huvudbyggnad på 100 kvm samt ett uthus på max 30 kvm vilket ger gott om möjligheter att i framtiden kunna bygga familjens drömboende i fjällen. Detaljplanen ligger i sin helhet under dokument i annonsen, där finns även kommunens VA-handlingsplan med information om utredning i vatten och avloppsfrågan för området Slagavallen. Miljö och byggnämnden beslutade 2014 om ett temporärt stopp för tillkommande byggnadsarea och anläggning av nya enskilda avloppslösningar i området. Man håller nu på med en utredning om en VA-utbyggnadsplan för området. Det är dock osäkert när en anslutning till kommunalt VA eller en privat samfälld lösning kan genomföras. För frågor gällande bygglov och avlopp kontakta Bergs och Härjedalens miljö och byggnämnd växel 0680-161 00 eller mob@berg.se samt Vatten och Miljöresurs, kundservice@vattenmiljoresurs.se eller telefon 010- 25 15 315.

El finns för anslutning vid tomtgräns och anslutningsavgiften är 5000 kr. Tidigare markägare har redan delbetalat anslutningen, därav den låga avgiften.

Stugområdet Slagavallen ligger längs med den vackert slingrande vägen mot Sörvattnet på en öppen plats med fantastisk utsikt över fjäll och natur. Läget är högt och fritt och populärt för dess snösäkra läge både för skoter- och turåkare. Området är naturskönt och varierar dramatiskt efter årstiderna. Sommartid finns här vacker miljö att vandra och plocka bär i samt fina fiskevatten. Till Lofsdalen med preparerade längdspår och skidbackar tar det ca 15 minuter med bil.

FAKTA
  • Fastighetstyp Tomt
  • Tomtarea 1 970 kvm
Fakta om bostaden
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Lofsdalen 1:168
Adress
Tomt Vonks väg, 84296 Lofsdalen
Postnummer
84296
Ort
Lofsdalen
Areakälla
taxeringsinformation
Marknadsförs som
Tomt
VATTEN & AVLOPP

Vatten saknas. Avlopp saknas


Övrigt

Det finns ingen fiber för anslutning i området.


Taxering
Taxeringsår
2021
Typkod
210, Småhusenhet, tomtmark
Markvärde
198 000 kr
Totalt
198 000 kr
Skatt/Avgift
1 980 kr
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Smahusmark 198 000 kr
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:35 ändamål: Vägar
Planbestämmelser
Byggnadsplan

ANSVARIG MÄKLARE    KARTA
    FASTIGHETER TILL SALU I SAMMA OMRÅDE