Lofsdalen

Lofsdalsvägen, 2 tomter 26:281 och 26:282

Nu säljs två generösa sjönära tomter med utsikt över sjö och fjäll

Nu säljs två generösa och sjönära tomter med utsikt över vackra Lofssjön och fjällen som mäktig bakgrund - vackrare kan det knappast bli! Ett unikt tillfälle att få bygga ditt drömhus i fjällparadiset Lofsdalen.

Utgångspris 3 100 000 kr
Fakta
Fastighetsbeteckning
Lofsdalen 26:281 och Lofsdalen 26:282
Tomtarea
8 245 kvm

Passa på läge! Nu säljs två rymliga och sjönära tomter med utsikt över vackra Lofssjön och hänförande fjäll. Tomterna säljs tillsammans för 3 100 000 kr. Härjedalen Lofsdalen 26:281 är på 3 602 kvm och Härjedalen Lofsdalen 26:282 som är en hörntomt är på hela 4 643 kvm. Anslutningsavgift för både el samt kommunalt vatten och avlopp är redan betalda för båda tomterna.

Tomterna ligger rofyllt och avskilt men samtidigt nära både Lofsdalen by, skoterled och längdspår. Här bor man mitt i Härjedalens vackra natur med närhet till ett stort utbud av friluftsaktiviteter året om. På bara några minuter med bil finns Lofsdalen med affärer och restauranger samt Lofsdalens Fjällanläggning med skidåkning vintertid och cykling sommartid.

Ett perfekt läge för både fritidsboende och permanentboende med plats för både familj och vänner.

Planbestämmelserna medger per fastighet ett bostadshus om högst 120 kvm byggnadsarea och inrymmande en lägenhet. Dessutom får ett uthus eller annat kallförråd om högst 50 kvm uppföras. Bostadsbyggnaden får uppföras i en våning med inredd vind. Bostadsbyggnaden kan också förses med suterrängvåning. Då får inte vind inredas men däremot ett sk. sovloft. Ett sovloft har inte full våningshöjd utan "ståhöjd" på en begränsad bredd av utrymmet. Planbestämmelserna ligger i sin helhet som bilaga under dokument och länkar.

Till fastigheterna medföljer rätt att anlägga bad/båtplats se servitut under dokument och länkar, området avsett för bad och båtplats är markerat med b. Det medföljer även rätt att anlägga infartsväg, se servitut under dokument och länkar där området är markerat med y.

FAKTA
  • Fastighetstyp Tomt
  • Tomtarea 8 245 kvm
Fakta om bostaden
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Lofsdalen 26:281 och Lofsdalen 26:282
Adress
Lofsdalsvägen 2 tomter 26:281 och 26:282, 84296 Lofsdalen
Postnummer
84296
Ort
Lofsdalen
Areakälla
taxeringsinformation
Marknadsförs som
Tomt
Tomt, uteplats och bilplats
Tomttyp
Friköpt naturtomt
Övrigt tomt
Annonsen gäller två fastigheter; Härjedalen Lofsdalen 26:281 som är på 3 602 kvm samt Härjedalen Lofsdalen 26:282 som är på 4 643 kvm. Tomterna är naturtomter bevuxen av tallskog med inslag av gran och lövskog.
VATTEN & AVLOPP

Kommunalt vatten och avlopp.


Övrigt

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.


Anslutningsavgift för el är erlagd.


Köpare uppmanas att stämma av byggrätten med Miljö & Byggnadsnämnden på Härjedalens kommun. De kan även ge svar på frågor som härrör bygglov.

Mail mob@berg.se


Anslutningsavgift för kommunalt vatten och avlopp för en lägenhet/anslutning är erlagd.

För frågor avseende vatten och avlopp, kontakta Henrik Ingvarsson på Vatten och miljöresurs.

Mail. henrik.ingvarsson@vattenmiljoresurs.se


För frågor avseende bredbandsfiber, kontakta Härjeåns Nät AB

Tel. 0680-242 00


Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information.


Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.


Taxering
Taxeringsår
2021
Typkod
210, Småhusenhet, tomtmark
Markvärde
638 000 kr
Totalt
638 000 kr
Skatt/Avgift
6 380 kr
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Smahusmark 638 000 kr
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Förmån: Officialservitut Bad-Och Båtuppläggningsplats, 2361-04/76.3
Last: Officialservitut Väg, 2361-04/76.1
Planbestämmelser
Detaljplan
Vägbeskrivning

Tomterna ligger väster om Lofsdalens bycentrum. Passera uppfarten till Uppvallen och fortsätt ca 500 meter. Tomterna ligger på vänster sida när man åker ut ur Lofsdalen. Skylt finns.

Allmänt om området
Lofsdalen är den lilla byn med den stora skidåkningen, beläget 6,5 mil nordväst om centralorten Sveg och är en del av härliga Härjedalen. Här finns ett fantastiskt utbud för dig som älskar vacker natur, ett aktivt friluftsliv och fjällvärldens genuina charm. Året om! Har man en gång haft förmånen att uppleva några dagar här, så vill man alltid återvända. Här erbjuds en uppskattad blandning av stillhet och friluftsliv. Av orördhet och aktiviteter. Lofsdalen med omnejd är perfekt för alla snöälskare, men är också ett sommarparadis för hela familjen. Förutom det populära fisket har man satsat stort på cykling för både downhill och vanlig mountainbike. Alltid lika charmigt och genuint med en unik vildmarkskänsla i civilisationen. Välkommen till fjällområdet med den varma atmosfären! I Lofsdalen finns alltid något att göra året om - sommar som vinter.
Närservice

Bra service nära dig. I den trevliga byn hittar du det mesta du behöver. Vi har en matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget. Här finns också restauranger, café, Turistbyrå, bensinmack, m.m.

ANSVARIG MÄKLARE    KARTA
    FASTIGHETER TILL SALU I SAMMA OMRÅDE