Lofsdalen

Höglandet Öringvägen 1

Attraktiv tomt på Höglandet!

Det finns bara några få obebyggda tomter kvar på Höglandet som blivit ett eftertraktat område för fritidsboende med ski in ski out läge och makalösa fjällvyer att njuta av. Det här är en av de unika tomterna!

Utgångspris 3 600 000 kr
Fakta
Fastighetsbeteckning
Lofsdalen 2:323
Tomtarea
1 009 kvm

Bo med storslagna fjällvyer så långt ögat når! Den här hörntomten har ett fint läge med utsikt både mot Hovärken där skidbackarna slingrar sig ner samt hela fjällvyn i söder med Lofssjön som fond. Blickar man längre bort kan man se ända bort mot Norska fjällen. Alldeles nedanför tomten går skidleden till skidbackarna så här kan man ta på sig skidorna direkt utan att behöva starta bilen!

Höglandet är ett av de mest efterfrågade områdena i Lofsdalen. Läget är högt och vackert (750-880m.ö.h.) med underbara vyer i alla riktningar. Känslan av att befinna sig mitt i fjällvärldens centrum är magisk. Extra mäktig är vyn mot Hovärken där Lofsdalens skidanläggning är belägen.

Tomterna i området har sålts i rekordfart och nu släpps en friköpt, lättbyggd tomt om 1 009 kvm i etapp 4. På Höglandet har man inte bara ski in ski out till Lofsdalens fina skidbackar, man tar sig även enkelt ut på fjället för cykling och vandring eller för en härlig tur på någon av alla välpreparerade längd och skoterleder. Nedanför tomten finns en gemensam grillkåta och här går även skidleden mot backarna. Sommartid kan man snöra på sig kängorna eller ta cykeln direkt från boendet. Runt Hovärken byggs bland annat nya multileder där man kan ta med hela familjen ut på sommaräventyr!

Ta chansen att bygga familjens drömboende i fjällen! Precis så som ni önskar med den där härliga verandan i söderläge, bastu med sköna relaxmöbler. Storstuga med högt i tak och braskamin, mysiga sovrum till barnen och kanske ett eget allrum där de får slappa och bara vara. Samla familjen redan nu och släpp fantasierna fritt om hur ert hus skulle se ut. Eller låt oss hjälpa er att tillsammans utforma just ert drömboende!

Detaljplanen medger en byggnadsarea på 150 kvm i 1 plan samt att suterrängvåning får anordnas. Vind får inte inredas, dock får ett sk sovloft inredas inom respektive lägenhet om huset ej har suterrängvåning. 2 lägenheter får inrymmas. Läs mer om rådande byggnadsbestämmelser i detaljplanen som ligger i sin helhet under dokument i annonsen.

Anslutningsavgift för el (1 lgh) samt anslutning för kommunalt vatten och avlopp (1 lgh) ingår i köpet och förbindelsepunkt finns vid tomtgräns. Fiber kan anslutas och kostnad för anslutning är förnärvarande 19 900 kr.

Det här är ett unikt tillfälle för dig som älskar den genuina svenska fjällvärlden. Välkommen till fjällparadiset Lofsdalen!

FAKTA
  • Fastighetstyp Tomt
  • Tomtarea 1 009 kvm
Fakta om bostaden
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Lofsdalen 2:323
Adress
Höglandet Öringvägen 1, 84296 Lofsdalen
Postnummer
84296
Ort
Lofsdalen
Areakälla
taxeringsinformation
Marknadsförs som
Tomt
VATTEN & AVLOPP

Kommunalt vatten och avlopp.


Övrigt

SAMFÄLLIGHET

Medlemsavgift till Höglandets samfällighetsförening är för obebyggd fastighet 380 kr och bebyggd fastighet 3 800 kr per år plus renhållningsavgift på 1 650 kr.

Medlemsavgift till Hovärksvägens samfällighet är 100 kr för obebyggd fastighet och 500 kr för bebyggd fastighet med andelstal 1.


EL

En anslutningsavgift (1lgh/tomt) för el med maximal huvudsäkring på 25 A finns för anslutning i tomtgränsens närhet och ingår i köpeskillingen. Servisavgift för inkoppling av el till byggnad tillkommer med en avgift som för närvarande är 6 000 kr inkl. moms. Köparen står för samtliga kostnader för installation av el såsom exempelvis schakt/grävning och förläggning av kabelrör från anslutningspunkt in på fastigheten samt mätarskåp/mätplats m.m.


FIBER

Enligt uppgift från Härjeåns nät så har man i samband med kabelschaktning förlagt en fiberkanalisation vid tomtgränsen tillsammans med elkabeln. Anslutningsavgift för fiber tillkommer och är förnärvarande 19 900 kr inkl moms.


Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.


Köpare uppmanas att stämma av byggrätten med Miljö & Byggnadskontoret på Härjedalens kommun. De kan även ge svar på frågor som härrör bygglov.

Tel. 0680-161 00 vx

Mail. mob@berg.se


För frågor avseende avlopp, kontakta Henrik Ingvarsson på Vatten och miljöresurs.

Tel. 0680-161 91

Mail. henrik.ingvarsson@vattenmiljoresurs.se


För frågor avseende bredbandsfiber, kontakta Härjeåns Nät AB

Tel. 0680-242 00


Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information.


Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.


Taxering
Taxeringsår
2021
Typkod
210, Småhusenhet, tomtmark
Markvärde
611 000 kr
Totalt
611 000 kr
Skatt/Avgift
6 110 kr
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Smahusmark 611 000 kr
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:18 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:21 ändamål: Vägar, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning
Planbestämmelser
Ändring Av Dp Detaljplan
Vägbeskrivning

I Lofsdalen ta väg mot Hovärken. Åk nästan högst upp, sväng av till höger vid skylten Höglandet. Kör rakt fram längre ned området. Passera Sik- och Laxvägen på höger sida. Innan man svänger in höger på Harrvägen finns en informationstavla. Vid informationstavlan svänger man in vänster till Höglandet etapp 4. Öringvägen är den första vägen på vänster sida och tomten ligger direkt på vänster sida när man svängt in. Skyltar finns, välkomna!

Allmänt om området
Höglandet är ett relativt nytt och mycket attraktivt tomtområde för fritidshus i Lofsdalen. Området har snabbt blivit populärt med sitt höga vackra läge och hänförande utsikt över fjäll och Lofssjön, Här har man känslan av att befinna sig mitt i fjällvärldens centrum. Extra mäktig är vyn mot Hovärken där Lofsdalens skidanläggning är belägen. Höglandet ligger fritt och högt, 880-750 m.ö.h. med fantastisk utsikt över angränsande fjäll och Lofssjön. Skidåkning är tillgänglig direkt från tomterna. Dels via nedfarten Stora stugsvängen och dels via skidleden nedanför Regnsbågsvägen. Det går att ta sig till och från liftsystemet på skidor! Här har du även närhet till längd- tur- och skoterleder samt vandringsleder. Till bykärnan med all tänkbar service är det ca 3 km. Höglandet erbjuder ett drömläge i fjällparadiset Lofsdalen - en genuin och personlig ort i härliga Härjedalen som växer så det knakar.
Närservice

Bra service nära dig. I den trevliga byn Lofsdalen hittar du det mesta du behöver. Vi har en matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget. Här finns också turistbyrå, bensinmack, restauranger, café, sportbutik och uthyrning, aktivitetshus, padelhall samt hotell.

ANSVARIG MÄKLARE    KARTA
    FASTIGHETER TILL SALU I SAMMA OMRÅDE