Lofsdalen, Lofsdalen

Tjädervägen 21

Tomt med skidnära läge på Tjädervägen

Attraktiv tomt i anslutning till liftområdet och 70 km preparerade längdspår, med elljusspåret vid området. Ett lätt kuperat tomtområde med fin utsikt över fjällen och Lofssjön. Nära till Lofssjön med erkänt bra fiske främst öring. Bycentrum med affärer, restaurang skoteruthyrning m.m. ca 1 km.

Utgångspris 450 000 kr
Fakta
Fastighetsbeteckning
Lofsdalen 1:353
Tomtarea
1 078 kvm

Tänk dig obeskrivligt vacker natur året om. Tänk dig härliga dagar på fjället eller vid Lofssjöns strand. Och inte minst - tänk dig att få bygga exakt det där huset som blir hela familjens favoritplats. För nu finns attraktiva tomter till salu i vår vackra fjällvärld. Här får du ett skidnära läge med gångavstånd till bykärnan och med vacker utsikt över fjäll och natur.

Tomten på 1078 kvm, ger möjlighet till antingen en eller tvåplanshus. Med andra ord finns här fantastiska möjligheter att bygga just ert drömboende! Under hösten har större delen av alla tomter på Tjädervägen sålts så detta är ett passa på läge för er som fortfarande letar tomt i området!

Tjädervägen är ett lätt kuperat tomtområde med fin utsikt över fjällen och Lofssjön. Området har blivit populärt då det är nära till det mesta! Nära till Lofssjön med erkänt bra fiske främst öring. Nära till byn och belyst gångväg till bycentrum med mataffär, butiker, café och restaurang. Fortsätter man gångvägen i motsatta riktning kommer man till Fjällhotellet samt skidanläggningen med aktiviteter året runt. Helt enkelt en perfekt utgångspunkt för såväl fritidsboende som året runt boende i vårt härliga fjällparadis!

FAKTA
  • Fastighetstyp Tomt
  • Tomtarea 1 078 kvm
Fakta om bostaden
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Lofsdalen 1:353
Adress
Tjädervägen 21, 84085 Lofsdalen
Postnummer
84085
Ort
Lofsdalen
Marknadsförs som
Tomt
Tomt, uteplats och bilplats
Tomttyp
Friköpt natutomt
Övrigt tomt
Tomten ligger i anslutning till elljusspåret och nära skidliftarna. Lätt sluttande tomt om 1078 kvm. Hörntomt belägen på nedsidan av vägen.
VATTEN & AVLOPP

Anslutningsavgift (1hus/tomt) avseende kommunalt vatten och avlopp är betald. Förbindelsepunkt är upprättad vid fastighetens tomtgräns.


Anslutningsavgift för el är ej erlagd. Anslutningsavgift för el uppgår för närvarande till 26 875 kr inkl. moms och avser max 3x25A. Önskar man en högre säkring (35-63A) är anslutningsavgiften 38 350 kr inkl. moms. Servisledning finns framdragen till tomtgräns. Kunden bekostar och förlägger kabelrör inom den enga tomten samt till handahåller mätarskåp. Anmälan om elanslutning skall inlämnas av behörig elinstallatör.


Servisavgift för inkoppling av el till byggnad tillkommer med en avgift som för närvarande är 6 000 kr inkl. moms.


Enligt uppgift från Härjeåns nät skall det till fastigheten finnas kanalisation för fiber till tomtgräns. Anslutningsavgift ligger för närvarande på 15 000 kr inkl. moms/anslutning. Fastighetsägaren förlägger (gräver) kanalisationen från tomtgräns fram till huset. Tänk på att gräva in slagen från tomtgräns och ev. gjuta in rör i plattan för denna slang till teknikrum/teknikskåp.


Övrigt

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.


Köpare uppmanas att stämma av byggrätten med Miljö & Byggnadskontoret på Härjedalens kommun. De kan även ge svar på frågor som härrör bygglov.

Tel. 0680-161 00 vx

Mail. miljo.bygg@herjedalen.se


För frågor avseende avlopp, kontakta Henrik Ingvarsson på Härjedalens kommun.

Tel. 0680-161 91

Mail. henrik.ingvarsson@herjedalen.se


För frågor avseende bredband, kontakta Peter Månsson på Härjeåns Nät AB

Tel. 0680-242 00

Mail. peter.mansson@herjeans.se


Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information.


Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.


Driftkostnader
Samfällighetsavgifter
350 kr
Total driftkostnad
ca 350 kr/år
Skatt/avgift
1 390 kr/år
Kommentar
Vi debiterar årsvis ungefär vid denna tiden. Avgiften just nu och det är inte planerat någon höjning för i år är;
Bebyggd: 2.800 kr + moms (3.500)
Obebyggd: 280 kr + moms (350)
Taxering
Taxeringsår
2015
Typkod
210, Småhusenhet, tomtmark
Markvärde
139 000 kr
Totalt
139 000 kr
Skatt/Avgift
1 390 kr
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Smahusmark 139 000 kr
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Andel i samfällighet/GA: Lofsdalen GA:24

Gemensamhetsanläggningen GA:24 består av vägar, områden för sopförvaring, grönområden samt vatten- och avloppsledningar med tillbehör. Gemensamhetsanläggningen förvaltas genom Storsveens fjällbys samfällighetsförening (717909-5927).
Planbestämmelser
Lofsdalens by Detaljplan, beslutad Datum: 2006-04-18 Genomförande: Början 2006-04-19 slut 2021-04-18
UTTAGNA PANTBREV
Aktnummer
826
Aktnummer
5121
Totalt
360 000 kr
Vägbeskrivning

Vid ankomst till Lofsdalen (från Sveg), ta av 1:a väg till höger mot Fjällanläggningen och direkt sedan 1:a väg upp till vänster. Håll vänster i första korsningen och där vägen svänger av sig själv till höger, ligger tomten rakt fram. Den är lätt att hitta då det är bebyggda hus på vardera sida, skylt finns. Välkommen!

Allmänt om området
Tomten ligger i anslutning till liftområdet och 70 km preparerade längdspår, med elljusspåret vid området. Tomten ligger i ett lätt kuperat tomtområde med fin utsikt över fjällen och Lofssjön. Nära till Lofssjön med erkänt bra fiske främst öring. Bycentrum med affärer, restaurang skoteruthyrning m.m. ca 1 km.
Kommunikation
Till Lofsdalen tar man sig antingen genom att åka bil, buss, tåg eller flyg. Det går bekvämt, enkelt, säkert och prisvärt att åka buss till Lofsdalen. Direktbuss finns både från Stockholm (Härjedalingen) och Göteborg (Fjällexpressen). Du tar dig också med buss via Köpenhamn - Malmö - Göteborg (under vintersäsong). Läs mer om bussturerna på www.harjedalingen.se eller ring 0680-605 80 och www.fjallexpressen.se eller ring 0680-413 50. Res med tåg via Ljusdal eller Östersund, byt till buss för att komma till Lofsdalen. Flyg till Härliga Härjedalen - ett lyckat koncept! Boka din biljett på www.direktflyg.com eller ring 0680-100 95.För mer information samt bokning av bussbiljett kontakta Turistbyrån i Lofsdalen, tel. 0680-413 50. Läs mer om hur man kan ta sig till och från Lofsdalen på www.lofsdalen.com, under snabblänkar, hitta till oss.
Närservice

Bra service nära dig. I den trevliga byn hittar du det mesta du behöver. Vi har en matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget. Här finns också restauranger, café, presentbod, Turistbyrå samt bensinmack, m.m. Information och telefonnummer till serviceställen/företag i Lofsdalen finner du på www.lofsdalen.com >> mer info >> snabbguide till serviceställen.

ANSVARIG MÄKLARE    KARTA
    FASTIGHETER TILL SALU I SAMMA OMRÅDE