Lofsdalen

Strandvägen tomt 5

Exklusiva strandnära tomter med utsikt över sjö och fjäll

Strandnära, hållbart förberedda tomter med underbart söderläge och generös utsikt mot vackra Lofssjön och mäktiga fjäll. Avskilt men ändå nära med belyst gångväg till byn. Här kan du bygga ditt och familjens drömhem, för antingen permanentboende eller ett exklusivt och efterlängtat fritidsboende.

Utgångspris 1 400 000 kr
Fakta
Fastighetsbeteckning
Lofsdalen 24:30
Tomtarea
1 853 kvm

Många drömmer om ett personligt utformat boende i vår vackra fjällvärld. Att själv skapa exakt den där platsen, där hela familjen stortrivs och ständigt vill vara - året om. Nu säljer vi två exklusiva, hållbart förberedda tomter alldeles vid Lofssjöns vackra strand. Storlekarna varierar något, men gemensamt är det sköna, mer privata och vackra läget med hänförande utsikt mot sjö, mäktiga fjäll och genuin natur. Området får en egen brygga med båtplats. Dessutom har man egen infart och en belyst gångväg som sammanbinder dessa tomter med övriga stugområdet, vilket ger en trevlig promenadväg in till byn. Och sist men inte minst - samtliga tomter är naturligt förberedda - ett smart led i ett sunt hållbarhetstänk. Här kallar vi det "naturlig återställning". Resultatet blir naturskönt vackert. Det innebär också att köpare slipper arbetet när projektet ska inledas, vilket inte bara sparar tid utan också är mer kostnadseffektivt som helhet. Läs gärna mer om de olika stegen i tomtarbetet på www.noen.se.

Byggreglerna ger fantastiska möjligheter till att bygga familjens drömhus. Det är bara att låta fantasin och byggritningarna ta form! Största tillåtna byggnadsarea är hela 240 kvm med en högsta höjd på 5,2 meter. Detaljplanen medger uppförande av en huvudbyggnad och ett uthus eller gäststuga per tomtplats. Högst två våningar får uppföras. Därutöver får varken sluttningsvåning anordnas eller vind inredas, dock får så kallade sovloft inredas. Högst två lägenheter per tomtplats får inredas. Läs mer under Byggnadsbestämmelser nedan. Och tveka inte att kontakta oss på Lofsdalens Fastighetsbyrå om du har frågor kring detta.

Tomterna har ett unikt och mycket eftertraktat läge! Här bor man nära stranden med uppskattad tillgång till sjön. Områdets exklusivitet förstärks av bad- och båtplatserna, med möjlighet till egen båtplats vid brygga. Många uppskattar ett dopp året om, kanske med en skön bastu efteråt. Eller varför inte båten en stilla kväll, njuta av lugnet och prova fiskelyckan. Vintertid tar man skotern eller turskidorna och kommer direkt ut på leden som tar en vidare upp på fjället. Kanske för ett besök till Lofsdalens vackert belägna våffelstuga för en nygräddad våffla och en rykande kopp varm choklad.

Väljer du Lofsdalen, väljer du samtidigt en attraktiv mix av vildmarksliv, friluftsaktiviteter och fjällvärldens alla bekvämligheter. Lofsdalen är en expansiv ort och i den trevliga byn hittar du det mesta du behöver. Vi har en matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget. Här finns också restauranger, café, presentbod, Turistbyrå, bensinmack, m.m.

Många lockas också av den omtalade skidåkningen med ett stort skidsystem som ständigt utvecklas. Här finns Härjedalens bästa fallhöjd på 492 meter, 25 nedfarter, 9 liftar, vår häftiga Dreampark, funparks, skicrossbana och annat spännande. I närområdet finns också fantastiska skidspår, vidsträckta skoterspår och varierade vandringsleder. Dessutom jakt, fiske, cykling och svamp- eller bärplockning är andra populära aktiviteter. Lofsdalen har något för alla åldrar - året om!

Fjällparadiset Lofsdalen är en del av härliga Härjedalen. Här lever vi i genuin samklang med vildmarken, samtidigt som vi har "nära" till allt. Här är några exempel:

- 6 mil till Sveg

- 8 mil till norska gränsen

- 20 mil till Östersund

- 30 mil till Sundsvall

- 45 mil till Oslo

- 50 mil till Stockholm

- 65 mil till Göteborg

- 70 mil till Linköping

Vill du ha mer information - välkommen att kontakta fastighetsmäklare Malin Nyström, som kan det mesta om orten med omnejd. Och kom ihåg - ju tidigare du väljer, desto större chans att du får ditt drömläge!

FAKTA
  • Fastighetstyp Tomt
  • Tomtarea 1 853 kvm
Fakta om bostaden
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Lofsdalen 24:30
Adress
Strandvägen tomt 5, 84085 Lofsdalen
Postnummer
84085
Ort
Lofsdalen
Marknadsförs som
Tomt
Tomt, uteplats och bilplats
Tomttyp
Friköpt naturtomt
Övrigt tomt
Marken består av moränmark, bevuxen av tallskog med inslag av gran och lövskog.
VATTEN & AVLOPP

Anslutningsavgift (1lgh/tomt) för kommunalt vatten och avlopp betalas av säljaren och ingår i köpeskillingen och finns för anslutning vid tomtgräns.


Enligt uppgift på telefon från Johan Fransson på Härjedalens kommun 2016-10-14 så är anläggningsavgift som hänvisas till i 10 paragrafen i exploateringsavtalet samma sak som anslutningsavgift.


Elanslutningsavgift (1lgh/tomt) gällande 16-25A betalas av säljaren och ingår i köpeskillingen och finns för anslutning vid tomtgräns. Servisavgift för inkoppling av el till byggnad tillkommer med en avgift som för närvarande ligger på 5 000 kr gällande 16-25A tillkommer och betalas av köparen.


Fiberkabel finns för anslutning vid tomtgräns. Anslutningsavgift för fiberanslutning tillkommer. Fiberkabeln måste från tomtgräns dras in till planerat teknikrum eller teknikskåp.


Information som tidigare har erhållits från Härjeåns nät säger följande:

Det bör ligga en rulle med dukt (tomtslang) vid tomtgräns som skall grävas in till fastigheten tillsammans med strökabel som står på samma ställe. Dukten skall dras in till planerat teknikrum eller teknikskåp.


Särskild information gällande VA

När området projekterades ville exploatören inte ha en massa pumphus på området så därför behöver varje fastighet ha en egen pump för avloppet. Hela området har en anslutningspunkt till det kommunala avloppet, varje fastighet äger och sköter sin egen pumpstation. Alla 31 fastigheter inom planområdet kommer gemensamt äga och förvalta ledningen till anslutningspunkten. Mer om detta går att läsa i exploateringsavtalet som kommer att ligga som bilaga med köpekontraktet.


Enligt uppgift från tidigare tomtköpare så har de grävt ned som tre ringar och sänkbar pump. De har angivit en kostnad på ca 45 000 kr. De upphandlade detta när man upphandlade markberedning och grundläggning. I många fall är det NOEN i Lofsdalen som utför markarbeten. De har även varit med och planerat området och är de som har störst kunskap om området. När det gäller avloppspump så finns ett märke som heter Flygt.


Övrigt

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.


Köpare uppmanas att stämma av byggrätten med Miljö & Byggnadskontoret på Härjedalens kommun. De kan även ge svar på frågor som härrör bygglov.

Tel. 0680-161 00 vx

Mail. miljo.bygg@herjedalen.se


För frågor avseende avlopp, kontakta Henrik Ingvarsson på Härjedalens kommun.

Tel. 0680-161 91

Mail. henrik.ingvarsson@herjedalen.se


För frågor avseende bredbank, kontakta Mattias Mirårs på Härjeåns Nät AB

Tel. 0680-242 00

Mail. mattias.mirars@herjeans.se


Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information.


Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.


Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Fastigheten kommer att ingå och ha del i den gemensamhetsanläggning som skall bildas och som kommer att sköta hand om bland annat vägar, parkering, snöröjning, sopstation, gatubelysning m.m. för området. När gemensamhetsanläggningen är bildad skall en samfällighetsförening förvalta gemensamhetsanläggningen.

Planområdet är anslutet till kommunens vatten- och avloppsanläggning genom en för området gemensam förbindelsepunkt. Ledningarna innanför förbindelsepunkten ägs och ansvaras av exploatören till dess att gemensamhetsanläggning för vatten- och avloppsledningar är bildad. När gemensamhetsanläggningen är bildad skall en samfällighetsförening förvalta den och då kommer brukningsavgifterna att debiteras samfällighetsföreningen. Detta är baserat på undertecknat exploateringsavtal mellan exploatören och kommunen.

Då gemensamhetsanläggningen inte är bildad än kan inte mer information för tillfället ges. Fram till bildandet av gemensamhetsanläggningen för området fakturerar kommunen exploatören kostnad gällande vatten- och avlopp för varje fastighet som exploatören debiterar därefter varje fastighetsägare enligt poängräkningsmodellen och med kommunens specifikation per fastighet som underlag för debitering. Övriga gemensamma kostnader för området såsom kostnad för vägar, parkering, snöröjning, sopstation, gatubelysning med mera fördelas med jämn fördelning på de 6 fastigheter (1/6-del per fastighet) fram tills dess att gemensamhetsanläggningen är bildad.
Planbestämmelser
Bostadsområde lofsdalen 26:1 m fl Detaljplan, beslutad Datum: 2006-08-24 Genomförande: Början 2006-09-22 slut 2016-09-21
Allmänt om området
Tomtområdet Strandbacken ligger öster om Lofsdalens bycentrum, endast en rask promenad bort, och söder om skidanläggningen samt länsväg 502. De mest strandnära tomterna har endast 30 meter till sjön. Samtliga tomter har genom nivåskillnader en fantastisk utsikt över sjö och fjäll. Samtliga tomter har också härligt söderläge, vilket ger härliga solplatser året om. Områdets exklusivitet förstärks av bad- och båtplatserna, redan idag finns möjlighet till egen båtplats vid brygga.
Kommunikation
Till Lofsdalen tar man sig antingen genom att åka bil, buss, tåg eller flyg. Det går bekvämt, enkelt, säkert och prisvärt att åka buss till Lofsdalen. Direktbuss finns både från Stockholm (Härjedalingen) och Göteborg (Fjällexpressen). Du tar dig också med buss via Köpenhamn - Malmö - Göteborg (under vintersäsong). Läs mer om bussturerna på www.harjedalingen.se eller ring 0680-605 80 och www.fjallexpressen.se eller ring 0680-413 50. Res med tåg via Ljusdal eller Östersund, byt till buss för att komma till Lofsdalen. Flyg till Härliga Härjedalen - ett lyckat koncept! Boka din biljett på www.direkflyg.com eller ring 0680-100 95.
Närservice

Bra service nära dig. I den trevliga byn hittar du det mesta du behöver. Vi har en matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget. Här finns också restauranger, café, Turistbyrå, bensinmack, m.m. Information och telefonnummer till serviceställen/företag i Lofsdalen finner du på www.lofsdalen.com >> mer info >> snabbguide till serviceställen.

ANSVARIG MÄKLARE    KARTA
    FASTIGHETER TILL SALU I SAMMA OMRÅDE