Lofsdalen

Lofsens Fjällby hus O3 andel nr 11 (1/12)

Andelsstuga med närhet till aktiviteter året om!

Nu säljs 1/12 andel i Lofsens Fjällby, andelshuset ligger i den nedre delen av Lofsens Fjällby. Huset är en modell Fjällveronikan på 71 kvm med 3 sovrum.

Budgivning Pågår
Visa budhistorik
1 55 000 KR 28 Juni 20:07
Utgångspris 55 000 kr
Fakta
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
71 kvm
Byggnadstyp
Fritidshus 1-plan

Nu säljs 1/12 andel i Lofsens Fjällby hus O3 andel nr 11. Andelshuset ligger i den nedre delen av Lofsens Fjällby, alldeles intill längdspåret Östan och med gångavstånd till både skidbackar och Lofsdalens bykärna. Huset är en modell Fjällveronikan på 71kvm med 3 sovrum. Andelen har 4 veckor per år och månadsavgiften är för närvarande 492 kr. Observera att veckorna är fasta varje år för denna andel, veckorna är 6,17,34 och 35 med söndagsbyte. Taket är bytt hösten 2023, man har enligt säljaren ingen förhöjd avgift utan takbytet är redan reglerat.

Styrelsen har aviserat om en extra avgift under 72 månader för stugor där taken är bytta. Denna avgift kommer säljaren av andelen själv att stå för så en ny ägare behöver inte tänka på detta.

Läs mer om de populära andelshusen i den allmänna beskrivningen nedan och även i de bifogade dokumenten som ligger som bilaga i annonsen. Där finns även veckofördelningen för andelen.

För ytterligare information, protokoll för årsstämma 2021 samt stadgar gällande stugföreningen Lofsens Fjällby och Lofsens Fjällby samfällighetsförening (GA 3) se länk i annonsen.

När man bor i fjällen är det värt mycket att ha nära till allt. Till byn, till skid-och skoterleder, till Lofssjön och framför allt - lyxigt nära Lofsdalens Fjällanläggning med liftar, skidbackar och längdspår. I Lofsens Fjällby har man nära till friluftsaktiviteter året om. Sommartid kan man bland annat cykla och vandra direkt från boendet.

De trevliga andelshusen i fjällbyn består av friliggande fritidshus på 58, 63 och 71 kvm. Det är stugor som uppskattas av såväl ägare, som veckovisa hyresgäster. Stugorna har bland annat en trivsam storstuga med öppenhet till kök, matplats för 4-6 personer och braskamin. Härifrån går ni ut till den överbyggda altanen. Köket har all utrustning, porslin och husgeråd, som ni kan tänkas behöva. 2-4 sovrum ger gott om sängplatser. Och bastun är alltid lika populär efter en dag på fjället. Trevlig inredning och färgsättning skapar trivsel och atmosfär.

Lofsens Fjällby är uppdelad i två områden, övre området som består av husgrupp 10-100 samt det nedre området som består av husgrupp L-R. Mellan husgrupperna finns bland annat Lofsdalens nyöppnade fjällhotell och i närheten finns både elljusspåret med snökanonssystem samt längdspåret Östan. En annan spännande nyhet i närheten är Lofsdalens padelhall. Till byn är det lätt att gå via en belyst gångväg.

Andelarna är uppdelade i olika storlekar, välj den andel som passar er bäst - 1/4, 1/6, 1/8 eller 1/12 med rullande schemaveckor. Och de veckor ni inte vill utnyttja själva kan ni hyra ut huset, vilket kan ge ett extra tillskott till boendekostnaden.

Månadsavgiften till Lofsens Fjällby samfällighetsföreningen och stugföreningen Lofsens Fjällby är inklusive kostnader för drift & förvaltningskostnader såsom el, VA, TV/bredband, renhållning (sophantering), snöröjning, försäkring, storstädning 1 ggr/år, vaktmästeri med receptionsservice, administrativa kostnader, samt skötsel och underhåll enligt föreningens ansvar som framgår i informationen under dokument. Kostnad för andel i gemensamhetsanläggningen Härjedalen Lofsdalen GA:3 ingår även i månadsavgiften. Månadsavgifterna per respektive andel finns under dokument i annonsen.

Kommunal fastighetsavgift tillkommer.

I köpet ingår möbler, inventarier och husgeråd.

Parkeringsplats finns vid den gemensamma parkeringen för husområdet.

Byggnaden är belägen på ofri grund. De flesta byggnaderna som ingår i Lofsens Fjällby är föremål för samäganderätt genom att ett flertal personer äger ideella andelar i byggnaden.

Läs mer om föreningen och andelarna i de dokument som finns publicerade under dokument i annonsen. Under bilder finns planritningar och kartor över hur de olika husgrupperna ligger.

FAKTA
  • Antal rum 4 rum varav sovrum 3
  • Hustyp Fritidshus
  • Boarea 71 kvm
Fakta om bostaden
Upplåtelseform
Arrende
Adress
Lofsens Fjällby hus O3 andel nr 11 (1/12), 84296 Lofsdalen
Postnummer
84296
Ort
Lofsdalen
Marknadsförs som
Fritidshus
Byggnad
Byggnadsår
1978
Byggnadstyp
Fritidshus 1-plan
Fasad
Trä
Fönster
2-glas
Stomme
Trä
Tak
Plåt
Grund
Torpargrund med betongblock
Uppvärmning
Direkt el, braskamin.
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Status
Behövs inte
VATTEN & AVLOPP

Kommunalt vatten och avlopp.


Stugan är på 71 välplanerade kvadratmeter. Andelshusen kan skilja sig åt, men har alla gemensamt att de kombinerar bekväm funktion med trevlig inredning och färgsättning. Trägolv och träpanel bidrar också till en genuin fjällkänsla.

Här finns en trivsam storstuga med plats för generös soffgrupp, kabel-TV och skönt värmande braskamin. Det välutrustade köket och matplatsen ligger i direkt anslutning till storstugan. Här finns gott om förvaring, vilket också gäller stugan i stort. Köket har all utrustning, porslin och husgeråd, som ni kan tänkas behöva. 3 sovrum, varav ett med dubbelsäng, de övriga har våningssängar. Täcken och kuddar. WC med dusch och bastu ligger vägg i vägg. Hall med plats för avhängning samt förråd och städskåp.

Rum
Hall & halldel
En skyddad entré leder in till hall med plats för avhängning. I anslutning till hallen finns ett förråd med 4 andelssägarskåp. Plastmatta på golv, träpanel och väv på vägg samt träpanel i tak.

Halldelen har hatt och skohylla samt en klädkammare/städskrubb längst ner. Laminatgolv, väv på väggar och träpanel i tak.
Storstuga
Trivsam storstuga med öppen planlösning i anslutning till kök. Här finns gott om plats för TV-tittande och umgänge. Generös hörnsoffa i grupp, soffbord och tv-bänk (kabel-TV). Matplats för 4-6 personer med matbord och stolar i furu. Braskamin. Utgång till den överbyggda altanen. Laminatgolv och panel / väv på väggarna samt träpanel i tak.
Kök
Arbetskök med bardiskdel och fönster ut mot naturen. Skåpluckor i furu, kakel på vägg vid diskbänk, laminatbänkskivor. Kyl/frys, spis/ugn, köksfläkt, mikro och diskmaskin. Köket är välutrustat med porslin och husgeråd. Matplats i anslutning till köksdelen med furumöbler. Laminatgolv, träpanel i tak.
Sovrum 1
Ett stort sovrum med en dubbelsäng i furu. Fönster, sängbord och i de flesta fall en inbyggd garderob. Panel/väv på väggar samt heltäckningsmatta på golv. Träpanel i tak.
Sovrum 2-3
Mysiga sovrum med våningssäng och garderob. Sänglådor under säng samt en liten bordsyta under fönster. Panel/väv på väggar och heltäckningsmatta på golv. Träpanel i tak.
Badrum & bastu
Badrummet har WC, tvättställ, dusch och bastu. Våtrumsmatta på golv och väggar i dusch, övriga väggar har våtrumstapet. Träpanel i tak. Ingång till bastu från badrum/WC. Bastun har två sittlavar samt eldrivet bastuaggregat.
Förråd
I hallen finns ett förråd med andelsägarskåp och i halldelen ett förråd/städskåp.
Allmänt om området
Lofsdalen är den lilla byn med den stora skidåkningen. Har man en gång haft förmånen att uppleva några dagar här, så vill man alltid återvända. Vi kan erbjuda en uppskattad blandning av stillhet och friluftsliv, av orördhet och aktiviteter. Lofsdalen med omnejd är perfekt för alla snöälskare, men också ett sommarparadis för hela familjen med vandring, fiske, och cykelleder för både downhill och crosscountry. Här finns även Lofssjön där man kan bada, paddla, grilla vid någon av de fint anlagda rastplatserna och fiska året om. Lofsdalen är charmigt och genuint med en unik vildmarkskänsla i civilisationen.
Närservice

Lofsdalen har bra service nära dig. I den trevliga byn hittar du det mesta du behöver. Här finns en matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget. Lofsdalen bjuder också på restauranger, café, butiker och uthyrning, hotell, padelhall, turistbyrå, bensinmack, m.m. Information och telefonnummer till serviceställen/företag i Lofsdalen finner du på www.lofsdalen.com.

PLANRITNING

ANSVARIG MÄKLARE    KARTA
    FASTIGHETER TILL SALU I SAMMA OMRÅDE