Lofsdalen

Lofsens Fjällby hus M3 andel nr 4 (1/6 del)

Andelsstuga med närhet till aktiviteter året om!

Nu säljs 1/6 andel i Lofsens Fjällby, andelshuset ligger i den nedre delen av Lofsens Fjällby. Huset är en modell Fjällviolen på 63 kvm med 3 sovrum.

Utgångspris 185 000 kr
Fakta
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
63 kvm
Byggnadstyp
Fritidshus 1-plan

Nu säljs 1/6 andel i Lofsens Fjällby hus M3 andel nr 4. Andelshuset ligger i den nedre delen av Lofsens Fjällby med närhet till både skidbackar och längdspår! Huset är en modell Fjällviolen på 63 kvm med 3 sovrum, braskamin och bastu. Andelen har 8-9 veckor per år med söndagsbyte och månadsavgiften är för närvarande 880 kr. Läs mer om de populära andelshusen i den allmänna beskrivningen nedan och även i de bifogade dokumenten som ligger som bilaga i annonsen. Där finns även veckofördelningen för andelen. Andelen är föremål för uthyrning via Destination Lofsdalen. Taket är bytt 2020.

Det extra medlemsmöte den 14/10 2023 har fattat beslut om en extra avgift under 72 månader för stugor där taken är bytta och kommer att gälla fr om den 28/11 2023.

Läs mer om de populära andelshusen i den allmänna beskrivningen nedan och även i de bifogade dokumenten som ligger som bilaga i annonsen. Där finns även veckofördelningen för andelen. Planritning och karta över stuggrupperna finner ni under bilder.

När man bor i fjällen är det värt mycket att ha nära till allt. Till byn, till skid-och skoterleder, till Lofssjön och framför allt - lyxigt nära Lofsdalens Fjällanläggning med liftar, skidbackar och längdspår. I Lofsens Fjällby har man nära till friluftsaktiviteter året om. Sommartid kan man bland annat cykla och vandra direkt från boendet.

Lofsens Fjällby är uppdelad i två områden, övre området som består av husgrupp 10-100 samt det nedre området som består av husgrupp L-R. Mellan husgrupperna finns bland annat Lofsdalens fjällhotell och i närheten finns både elljusspåret med snökanonssystem samt längdspåret Östan och Lofsdalens padelhall. Sommartid finns både utegym och cykelleder och närhet till Lofssjön med både fiske och badmöjligheter. Till byn är det lätt att gå via en belyst gångväg.

De trevliga andelshusen i fjällbyn består av friliggande fritidshus på 58, 63 och 71 kvm. Det är stugor som uppskattas av såväl ägare, som veckovisa hyresgäster. Stugorna har bland annat en trivsam storstuga med kök och matplats i öppen planlösning. Här finns braskamin och utgång till altan. Köket har all utrustning, porslin och husgeråd, som ni kan tänkas behöva. Stugorna har 2-4 sovrum som ger gott om sängplatser. Och bastun är alltid lika populär efter en dag på fjället. Trevlig inredning och färgsättning skapar härlig fjällkänsla. Samtliga stugor har även Wifi. Parkeringsplats finns vid den gemensamma parkeringen för respektive husområde.

Andelarna är uppdelade i olika storlekar, 1/4, 1/6, 1/8 eller 1/12 med rullande schemaveckor. De veckor ni inte vill utnyttja själva kan ni hyra ut huset, vilket kan ge ett extra tillskott till boendekostnaden.

Månadsavgiften till Lofsens Fjällby samfällighetsföreningen och stugföreningen Lofsens Fjällby är inklusive kostnader för drift & förvaltningskostnader såsom el, VA, TV/bredband, renhållning (sophantering), snöröjning, försäkring, storstädning 1 ggr/år, digital receptionsservice med vaktmästeri, administrativa kostnader, samt skötsel och underhåll enligt föreningens ansvar som framgår i informationen under dokument. Kostnad för andel i gemensamhetsanläggningen Härjedalen Lofsdalen GA:3 ingår även i månadsavgiften. Månadsavgifterna per respektive andel finns under dokument i annonsen.

I köpet ingår möbler, inventarier och husgeråd. Kommunal fastighetsavgift tillkommer.

Byggnaden är belägen på ofri grund. De flesta byggnaderna som ingår i Lofsens Fjällby är föremål för samäganderätt genom att ett flertal personer äger ideella andelar i byggnaden.

FAKTA
  • Antal rum 4 rum varav sovrum 3
  • Hustyp Fritidshus
  • Boarea 63 kvm
Fakta om bostaden
Upplåtelseform
Arrende
Adress
Lofsens Fjällby hus M3 andel nr 4 (1/6 del), 84296 Lofsdalen
Postnummer
84296
Ort
Lofsdalen
Marknadsförs som
Fritidshus
Byggnad
Byggnadsår
1978
Byggnadstyp
Fritidshus 1-plan
Fasad
Trä
Fönster
2-glas
Tak
Plåttak (bytt 2022)
Grund
Torpargrund med betongblock
Uppvärmning
Direkt el, braskamin, luft-luftvärmepump
VATTEN & AVLOPP

Kommunalt vatten och avlopp.


Stugan är på 63 välplanerade kvadratmeter. Andelshusen kan skilja sig åt, men har alla gemensamt att de kombinerar bekväm funktion med trevlig inredning och färgsättning. Trägolv och träpanel bidrar också till en genuin fjällkänsla.

Husen har en trivsam storstuga med plats för generös soffgrupp, kabel-TV och skönt värmande braskamin. Det välutrustade köket och matplatsen ligger i direkt anslutning till storstugan. Här finns gott om förvaring, vilket också gäller stugan i stort. Köket har all utrustning, porslin och husgeråd, som ni kan tänkas behöva. 3 sovrum, varav ett med dubbelsäng, de övriga har våningssängar. Täcken och kuddar. WC med dusch och bastu ligger vägg i vägg. Hall med plats för avhängning samt förråd/städskåp.

Rum
Hall
En skyddad entré leder in till hall med plats för avhängning. I anslutning till hallen finns ett förrådsrum med andelsägarskåp samt ett förråd för städutrustning. Plastmatta på golv, väv och träpanel på väggar samt träpanel i tak. Halldelen har laminatgolv.
Storstuga
Trivsam storstuga med öppen planlösning i anslutning till kök. Här finns gott om plats för TV-tittande och umgänge. Generös hörnsoffa, soffbord och tv-bänk (kabel-TV). Matplats för 4-6 personer med matbord och stolar i furu. Braskamin. Utgång till den överbyggda altanen. Laminatgolv, panel och väv på väggarna samt träpanel i tak.
Kök
Arbetskök med bardiskdel och fönster ut mot naturen. Skåpluckor i furu, kakel, laminatbänkskivor och diskbänk. Kyl/frys, spis/ugn, köksfläkt, mikro och diskmaskin. Köket är välutrustat med porslin och husgeråd. Matplats i anslutning till köksdelen med furumöbler. Laminatgolv, träpanel i tak.
Sovrum 1
Ett stort sovrum med en dubbelsäng i furu. Fönster, sängbord och en inbyggd garderob. Panel/väv på väggar samt heltäckningsmatta på golv. Träpanel i tak.
Sovrum 2-3
Mysiga sovrum med våningssäng och garderob. Sänglådor under säng samt en liten bordsyta under fönster. Panel/väv på väggar och heltäckningsmatta på golv. Träpanel i tak.
Badrum
Badrummet har WC, tvättställ, dusch och bastu. Våtrumsmatta på golv och väggar samt träpanel i tak. Ingång till bastu från badrum/WC. Bastun har två sittlavar samt eldrivet bastuaggregat.
Förråd
I hallen finns ett förråd med 6 st andelsägarskåp och i halldelen ett förråd med plats för städutrustning.
Allmänt om området
Lofsdalen är den lilla byn med den stora skidåkningen. Har man en gång haft förmånen att uppleva några dagar här, så vill man alltid återvända. Vi kan erbjuda en uppskattad blandning av stillhet och friluftsliv, av orördhet och aktiviteter. Lofsdalen med omnejd är perfekt för alla snöälskare, men också ett sommarparadis för hela familjen med vandring, fiske, och cykelleder för både downhill och crosscountry. Här finns även Lofssjön där man kan bada, paddla, grilla vid någon av de fint anlagda rastplatserna och fiska året om. Lofsdalen är charmigt och genuint med en unik vildmarkskänsla i civilisationen.
Närservice

Lofsdalen har bra service nära dig. I den trevliga byn hittar du det mesta du behöver. Här finns en matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget. Lofsdalen bjuder också på restauranger, café, bageri, butiker och uthyrning, hotell, padelhall, turistbyrå, bensinmack, m.m. Information och telefonnummer till serviceställen/företag i Lofsdalen finner du på www.lofsdalen.com. .

PLANRITNING

ANSVARIG MÄKLARE    KARTA
    FASTIGHETER TILL SALU I SAMMA OMRÅDE