Lofsdalen

Lofsdalsvägen 16

Fjällboende med centralt läge i Lofsdalen

Trivsamt fritidshus i centrala Lofsdalen med närhet till aktiviteter året om.

Utgångspris 2 475 000 kr
Fakta
Fastighetsbeteckning
Lofsdalen 1:39
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
61 kvm
Tomtarea
2 554 kvm
Byggnadstyp
Fritidshus 1 plan med källare

Centralt och nära alla härliga friluftsaktiviteter året om, men samtidigt uppskattat avskilt. Så kan man kort beskriva läget för det här trivsamma fritidshuset i Lofsdalens charmiga bykärna. Från verandan ser man Lofssjön med fjällen i bakgrunden. Från fastigheten kan man promenera till såväl mataffär, restauranger och café. Sommartid kan ett svalkande dopp i Lofssjön locka eller varför inte prova fiskelyckan. Vintertid är det lätt att ta sig ut med skoter eller längdskidor och på bara några minuter med bil når man Lofsdalens fjällanläggning med skidbackar, restauranger, padelhall, hotell och aktivitetshus. Här får man helt enkelt en perfekt utgångspunkt för ett aktivt fjälliv året om, och läget passar lika bra för semesterboende som för permanentboende.

Huset har tre sovrum plus en sovalkov, en mysig storstuga med öppen spis och ett modernt kök med matplats fint placerad i burspråk. Övervåningen har en separat toalett och i källarplanet finns en rymlig relax med både tvättstuga, toalett, dusch och vedeldad bastu. Här finns även ett förråd eller blivande hobbyrum. På gården finns en mindre lekstuga, en vedbod och ett gediget härbre.

Den rymliga skogstomten är på hela 2 554 kvm. Runt huset finns fina planteringar och gräsmatta och bakom kantas fastigheten av skyddande skog. Mot söder har man fin utsikt mot både sjön och fjällen i bakgrunden.

FAKTA
  • Antal rum 4 rum varav sovrum 3
  • Hustyp Fritidshus
  • Boarea/biarea 61 kvm / 40 kvm
  • Tomtarea 2 554 kvm
  • Byggnadsår 1954, Ombyggt 1998
Fakta om bostaden
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Lofsdalen 1:39
Adress
Lofsdalsvägen 16, 84296 Lofsdalen
Postnummer
84296
Ort
Lofsdalen
Areakälla
taxeringsinformation
Marknadsförs som
Fritidshus
Byggnad
Byggnadsår
1954, Ombyggt 1998
Byggnadstyp
Fritidshus 1 plan med källare
Fasad
Trä och puts
Fönster
2-glas
Tak
Plåt
Grund
Murad källare
Uppvärmning
Direkt el, luft-luftvärmepump och vedeldning
Ventilation
Självdrag
Övrigt om byggnaden
2010 dränerade man om runt västra delen av huset. Takstege är monterat 2015. Diskmaskin och varmvattenberedare är bytta 2020.
Energideklaration
Status
Behövs inte
VATTEN & AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp


Huset har två möjliga ingångar, idag används den via verandan i söder men det finns även en på sidan av huset där man kommer in i en större hall. Sett från verandan kommer man in i en liten halldel med avhängning på höger sida. Direkt till vänster är den trivsamma storstugan med en gedigen öppen spis. Här ryms soffa och fåtöljer och längst in är en mysig sovalkov med enkelsäng. Till höger i hallen är det första sovrummet med våningssäng och klädkammare.
Rakt fram är köket med matplats i burspråk. Köket är modernt utrustat och från matplatsen har man en rofylld utblick mot skogen bakom huset.

Till höger om matplatsen ligger sovrum 2 och fortsätter man till höger är den andra hallen med balkongdörr på sidan av huset. Här finns en separat toalett och ingången till sovrum 3.

Under verandan är ingången till källarplanet. Man kommer först in i en hallgång med förvaring. Till vänster är relaxen med plats för vilstolar framför den lilla gjutjärnskaminen. Längst in är arbetsbänk med förvaring, diskho och tvättmaskin. Här är även en separat toalett. På höger sida är dusch följt av vedeldad bastu. Till höger i hallgången är ett separat, stort förrådsutrymme med arbetsbänk och plats till förvaring.

Rum
Hall
Från verandan kommer man in i en hall med avhängning direkt på höger sida. Hallen har klinker på golv, målade väggar och träpanel i tak.
Storstuga
Direkt till vänster är ingången till storstugan med gediget trägolv och öppen spis som ger härlig karaktär. Här ryms soffa, fåtöljer och TV möbel. Fönster i två väderstreck ger fint ljus. Trägolv, tapet på väggar och träpanel i tak.
Sovalkov
Längst in i storstugan finns en liten sovalkov med enkelsäng, plats för förvaringsmöbel/sängbord. Ett högt sittande fönster. Draperi mot storstugan. Trägolv, tapet på väggar och träpanel i tak.
Sovrum 1
På höger sida i hallen ligger ingången till ett sovrum med våningssäng och klädkammare. Här finns även plats för sängbord eller förvaringsmöbel. Ett högt sittande fönster. Plastmatta på golv, målad väv på väggar och målat tak.
Kök
Rakt fram, sett från hallen, är köket med matplats i burspråk. Köket har vita skåp med bänkskiva i laminat och kakel på vägg. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, mikro, diskmaskin, spis och köksfläkt. Här finns även en smalare vedspis. Längst in är ett burspråk, perfekt för matgrupp med härlig och rofylld utblick mot naturen bakom. Bredvid matplatsen finns även städskåp och en liten halldel med plats för avhängning. Laminatgolv, målade väggar och träpanel i tak.
Sovrum 2
Till höger om kök och matplats fortsätter en halldel där ingången till sovrum 2 ligger. Här ryms våningssäng och förvaringsmöbel. Ett fönster. Laminatgolv, målad väv på väggar och träpanel i tak.
Hall 2
Fortsätter man till höger om sovrum 2 så ligger en till hall med balkongdörr som leder ut till kortsidan på stugan. Hallen har hatt och skohylla, dubbelgarderob och sittbänk. Laminatgolv, träpanel och målad väv på väggar samt träpanel i tak.
Separat toalett
Till höger i hallen är en separat toalett med WC samt tvättställ. Laminatgolv, målad väv på väggar med kakel vid tvättstället samt träpanel i tak.
Sovrum 3
Från hallen når man även det sista sovrummet som är möblerat med våningssäng, byrå och garderob. Ett fönster med fin utsikt mot fjäll och sjö. Laminatgolv, målad väv på väggar och träpanel i tak.
Källare
Källaren nås på framsidan av huset, under verandan finns en utvändig ingång. Man kommer in i en hall med förvaring till höger och ett stort förråd/verkstad längst in på höger sida. Denna del har betong på golv väggar och i tak.

Till vänster är en relaxdel med separat toalett, dusch och bastu.
Relax: Uppskattat utrymme med plats för vilstolar framför den charmiga lilla gjutjärnskaminen. Längst in är bänkyta med förvaring och tvättmaskin. Rummet har betonggolv, målade väggar och träpanel i tak.
Separat toalett: I hörnet finns en separat toalett med WC och tvättställ. Klinker på golv, målade väggar och träpanel i tak.
Dusch: till höger i relaxen är ingången till bastun där duschen finns. Duschen har klinker på golv, kakel på väggar och träpanel i tak.
Bastu: längst in är bastun med två sittlavar och vedeldat bastuaggregat. Klinker på golv samt bastupanel på väggar och i tak.
Härbre
På fastigheten finns ett charmigt härbre, med potential till att bli en mysig gäststuga. Plintgrund, timmerfasad och trätak.
Lekstuga
Bredvid boningshuset ligger en liten lekstuga med träfasad och papptak.
Utedass/vedbod
Bakom huset finns en liten förrådsbyggnad med utedass.
Övrigt
Boarean är inte uppmätt. Areauppgiften är hämtad från fastighetsregistret. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information.

Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.
Lös egendom
Huvudparten av befintliga möbler, husgeråd och annan lös egendom ingår i köpeskillingen. För denna s.k. lösa egendom erlägger köparen ingen ersättning däremot sker s.k. särredovisning för den lösa egendomen. Det innebär att ett värde åsätts för den lösa egendomen som ingår i köpeskillingen och som separeras genom upprättande av kvittens för lös egendom och därmed reduceras beloppet på köpebrevet. En inventarielista upprättas som läggs som bilaga till köpekontraktet.
Driftkostnader
El
33 298 kr
Vatten och avlopp
5 733 kr
Sotning
2 710 kr
Renhållning
620 kr
Försäkring
2 328 kr
Bolag
Tre kronor
Total driftkostnad
ca 44 689 kr/år
Skatt/avgift
6 352 kr/år
Antal i hushållet
4
Företag
Härjeåns Nät AB
Elleverantör
Fyrfasen Energi AB
Kommentar
Stugan har nyttjats ca 8-10 veckor per år.
Taxering
Taxeringsår
2018
Värdeår
1967
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
461 000 kr
Markvärde
386 000 kr
Totalt
847 000 kr
Skatt/Avgift
6 352 kr
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Smahusbyggnad 461 000 kr 1967
Smahusmark 386 000 kr
Inskrivningar
Planbestämmelser
Detaljplan
UTTAGNA PANTBREV
Aktnummer
320
Aktnummer
2840
Totalt
9 000 kr
Närservice

Bra service nära dig. I den trevliga byn Lofsdalen hittar du det mesta du behöver. Vi har en matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget. Här finns också turistbyrå, bensinmack, restauranger, café, bageri, sportbutik och uthyrning, aktivitetshus, padelhall samt hotell.

PLANRITNING
Fjällboende med centralt läge i Lofsdalen

ANSVARIG MÄKLARE    KARTA
    FASTIGHETER TILL SALU I SAMMA OMRÅDE