Lofsdalen, Lofsdalen

Hovärken H 8

Välplanerad fjällstuga med sju bäddar!

Nytt pris! En trivsam, naturnära fjällstuga med bra planlösning som rymmer 3 rejäla sovrum, storstuga med separat matplats och en mysig braskamin, fräsch köksdel samt badrum med bastu. Delvis överbyggd altan i två väderstreck med skönt solläge. Högt och fritt läge med fantastisk utsikt över Lofssjön och fjällen. Skotergarage.

Eller högstbjudande på förfrågan
Fakta
Fastighetsbeteckning
Lofsdalen 4:80
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
69 kvm
Tomtarea
1 493 kvm
Byggnadstyp
Fritidshus i 1-plan

En trivsam timmerstuga från Sonfjällsstugan med riktigt smart planlösning - sovrumsdelen mer privat och sociala ytor som utgör stugans hjärta. Här har man lyckats skapa ett rymligt och luftigt boende på 84 kvm med hela tre sovrum som erbjuder sju bäddar, en generös storstuga som också har en uppskattad separat matdel samt fräsch köksdel och badrum. Det delvis takövertäckta altandäcket som löper utmed huset i två soliga väderstreck, en mysig braskamin i storstugans ena hörn och en bra bastu gör att stugan har allt det där som man efterfrågar i en riktig fjällstuga. Och det separata skotergaraget är för många pricken över i.

Läget är helt fantastiskt! Högt och fritt med fin utsikt över fjäll, natur och Lofssjön. Om man så sitter inomhus eller kanske på altanen och njuter av vårsolens strålar, är man ständigt omgiven av ett mäktigt natursceneri.

Uppe vid Hovärksvägen har man tillgång till alla slags aktiviteter och friluftsliv. Här är nära till skid- och skoterspår, vandringleder, jakt och fiske. Det är också nära till Lofsdalens fantastiska skidanläggning med ett stort utbud av nedfarter för alla nivåer. De yngre (och modiga) i familjen kommer att älska anläggningens FunPark och andra spännande utmaningar. Lofsdalen erbjuder verkligen något för alla. Och i Lofsdalens by finns butiker, restauranger, bensinmack och annat i serviceväg.

Huvudparten av möbler och inventarier ingår i köpet, vilket gör det extra bekvämt att bara flytta in lagom till en lång och efterlängtad vintersäsong.

FAKTA
  • Antal rum 4 rum varav sovrum 3
  • Hustyp Fritidshus
  • Boarea 69 kvm
  • Tomtarea 1 493 kvm
Fakta om bostaden
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Lofsdalen 4:80
Adress
Hovärken H 8, 84085 Lofsdalen
Postnummer
84085
Ort
Lofsdalen
Areakälla
taxeringsinformation
Marknadsförs som
Fritidshus
Byggnad
Byggnadsår
1977
Byggnadstyp
Fritidshus i 1-plan
Fasad
Timmer
Fönster
2-glas
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Utv. plåtarbete
Inga
Grundmur
Lecasten med ytputs
Tak
Plåttak
Grund
Torpargrund
Ventilation
Självdrag
Övrigt om byggnaden
Delvis överbyggd altan i två väderstreck med skönt solläge. Högt och fritt läge med fantastisk utsikt över Lofssjön och fjällen.

Värmekabel på inkommande vatten.
Övriga byggnader
Fristående skotergarage byggt 1996 i samma stil som boningshuset. Det utvändiga måttet på skotergaraget är 4 x 4 meter och det invändiga är ca 3,5 x 3,5 m. Invändigt har skotergaraget betonggolv, timmer på väggar samt träpanel i tak. Mitt på golvet finns träspaltor med avrinning för snö. Hyllor på vägg samt fäste för att hänga skidor och krokar på vägg. Här finns plats för 2-3 skotrar. Utvändigt har skotergaraget timmer, plåttak och gjuten platta.
Energideklaration
Status
Behövs inte
Tomt, uteplats och bilplats
Tomtarea i kvm
1 493 kvm
Tomttyp
Friköpt naturtomt
Övrigt tomt
Härlig natutomt i söderläge.
VATTEN & AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.


Övrigt

Huvudparten av möbler och inventarier, med undantag för personliga tillhörigheter, ingår i köpeskillingen.


Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.


Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information.


Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.


Husets entré är på ena kortsidan, den mot öster, där det också finns en altan med räcke. Man kommer in i en rymlig hall med garderober och annan plats för avhängning. Till höger är det ljusa och fräscha badrummet (renoverat 1996) med WC, dusch, varmvattenberedare och på senare år tillbyggd bastu.

Längre fram öppnar det relativt nyrenoverade köket upp sig till höger med ljusa köksskåp och bra arbetsytor. Åt andra hållet är öppningen mot den generösa storstugan med fina fönsterpartier, ett av dem vid soffgruppen, ett annat vid matplatsen. Utgång till altanen i söder. I hörnet vid soffgruppen finns en mysig braskamin som är extra värdefull när kylan kryper inpå. Kök och storstuga är alltså avskilda, men har samtidigt en fin kontakt.

Därefter fortsätter hallen rakt fram, till en mer privat sovrumsdel. Här grupperar sig de tre sovrummet intill varandra. De två till höger har båda garderob/-er och våningssängar, sovrum 2 har även en enkelsäng. Sovrum 3 till vänster är det största av dem med en dubbelsäng och 3 garderober. Det här sovrummet har fönster mot söderaltanen. Mellan sovrum 2 och 3, i änden av stugan, är en klädkammare med plats för bra förvaring.

Rum
Hall
Rymligt hall med bra avhängningsmöjligheter. En garderob, torkskåp, bred hatthylla, korgar och spegel på vägg. Sittbänk. Plastmatta på golv. Timmer och träpanel på väggar. Träpanel i tak.
Badrum med bastu
Det fräscha badrummet med fönster renoverades 1996. Här finns WC, vit kommod (Swedbergs) och badrumsskåp med spegel och ljusramp (Swedbergs).
Duschdel avskärmas med ett draperi. Kroklist på vägg för avhängning. Våtrumsmatta på golv. Våtrumsmatta på väggar. Träpanel i tak.

Från badrummet går man in till bastun, som har byggts till senare år. Här finns också ett fönster som ger ett fint ljusinsläpp. Elaggregat. Våtrumsmatta på golv. Träpanel på väggar och tak
Köksdel
Den ljusa och väldisponerade köksdelen är ett arbetskök med matbordet ute i storstugan. Köket, som renoverades för ett par år sedan, är lite avskilt, vilket kan vara praktiskt i många lägen samtidigt som man har en härlig kontakt mellan de två delarna. Här finns ett fönster, vilket inte bara ger en trevlig kontakt med naturen utanför, utan också ett fint ljus. Vita köksluckor (Forema) ger ett fräscht intryck. Laminatbänkskivor och kakel ovanför disk- och arbetsbänk. Diskbänk med hoar. Den maskinella utrustningen består av: köksfläkt, spis/ugn, diskmaskin och kyl/frys. Plastmatta på golv. Träpanel på väggar. Träpanel i tak.
Storstuga
På andra sidan hallen, mittemot köket, är den rymliga storstugan med plats för både soffgrupp, tv-bänk, två sideboards och en generös plats för matgruppen (6-8 pers) med vitrinskåp. En mysig braskamin har fått en bra placering i ena hörnet, vilket gör att den kan njutas från hela storstugan. Trevliga fönsterpartier med fin utsikt vid såväl soffgrupp som matgrupp. Utgång till altan i vackert söderläge med fin utsikt över Lofssjön och fjäll. Furugolv. Träpanel och timmer på väggar. Träpanel i tak.
Förlängning av hall
I den bortre hallen har man ingång till de tre sovrummen samt förrådsrum/klädkammare. Plastmatta på golv. Träpanel på väggar. Träpanel i tak.
Sovrum 1
Först till vänster är sovrum 1, som är det minsta sovrummet. Här finns en våningssäng, en garderob och kroklist på vägg för avhängning. Plastmatta på golv. Träpanel på väggar. Träpanel i tak.
Sovrum 2
Det större sovrum 2 ligger vägg i vägg med sovrum 1. Även här finns en våningssäng och dessutom en enkelsäng. Vill man hellre ha en dubbelsäng, så ryms det gott och väl. Här finns dessutom ett sängbord, två garderober och kroklist på vägg för avhängning. Fönster mot väster. Laminatgolv. Väv på väggar. Träpanel i tak.
Sovrum 3
Mittemot sovrum 2 ligger sovrum 3 som är det största sovrummet. Det rymmer en dubbelsäng, två sängbord, 3 garderober i följd, en byrå samt kroklist på vägg för avhängning. Fönster mot söder med trevlig utsikt. Plastmatta på golv. Träpanel på väggar. Träpanel i tak.
Förrådsrum/klädkammare
Rakt fram i korridorsdelen når man det rymliga förrådsrummet/klädkammaren, 1x2 meter, med plats för en hel del förvaring. Hyllor på vägg samt krokar för avhängning. Plastmatta på golv. Träpanel på väggar. Träpanel i tak.
Driftkostnader
El
13 700 kr
Vatten och avlopp
3 880 kr
Samfällighetsavgifter
1 850 kr
Renhållning
2 640 kr
Försäkring
1 215 kr
Bolag
IF
Övriga kostnader
400 kr
Total driftkostnad
ca 23 685 kr/år
Skatt/avgift
6 622 kr/år
Kommentar
Kostnaden på 400 kr under övrigt avser spåravgift till Hovärkens samfällighetsföreningen. Den är dock ej obligatorisk.

Säljaren har även kostnad för stugtillsyn på 150:-/månad samt plogning av den egna infarten på 800 kr/år.
Taxering
Taxeringsår
2012
Värdeår
1977
Typkod
221 Småhusenhet, fritidsbostad
Byggnadsvärde
468 000 kr
Markvärde
415 000 kr
Totalt
883 000 kr
Skatt/Avgift
6 622 kr
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Smahusbyggnad 468 000 kr 1977
Smahusmark 415 000 kr
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Andel i samfällighet/GA: Lofsdalen GA:11, GA:18
Last, Avtalsservitut: Kraftledning
Last, Ledningsrätt: Vatten och avlopp
Planbestämmelser
Byggnadsplan.
UTTAGNA PANTBREV
Aktnummer
2612
Aktnummer
4623
Totalt
160 000 kr
Vägbeskrivning

Åk genom Lofsdalen till avtagsväg Hovärken. Kör rakt upp. Ta in höger på F-vägen. Fastigheten är den 3:e på vänster sida. Skylt finns. Välkommen!

Allmänt om området
Fritidshusområde Hovärken. Avstånd till bycentrum är ca 2 km. Passar för både längdåkning, skoteråkning och utförsåkning.
Kommunikation
Till Lofsdalen tar man sig antingen genom att åka bil, buss, tåg eller flyg. Det går bekvämt, enkelt, säkert och prisvärt att åka buss till Lofsdalen. Direktbuss finns både från Stockholm (Härjedalingen) och Göteborg (Fjällexpressen). Du tar dig också med buss via Köpenhamn - Malmö - Göteborg (under vintersäsong). Läs mer om bussturerna på www.harjedalingen.se eller ring 0680-605 80 och www.fjallexpressen.se eller ring 0680-412 33. Res med tåg via Ljusdal eller Östersund, byt till buss för att komma till Lofsdalen. Flyg till Härliga Härjedalen - ett lyckat koncept! Boka din biljett på www.flyavies.se eller ring 0680-100 95.
För mer information samt bokning av bussbiljett kontakta Turistbyrån i Lofsdalen, tel. 0680-412 33. Läs mer om hur man kan ta sig till och från Lofsdalen på www.lofsdalen.com, under snabblänkar, hitta till oss.
Närservice

Bra service nära dig. I den trevliga byn hittar du det mesta du behöver. Vi har en matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget. Här finns också restauranger, café, presentbod, Turistbyrå med bibliotek, bensinmack, m.m. Information och telefonnummer till serviceställen/företag i Lofsdalen finner du på www.lofsdalen.com >> mer info >> snabbguide till serviceställen.

ANSVARIG MÄKLARE    KARTA
    FASTIGHETER TILL SALU I SAMMA OMRÅDE