Lofsdalen, Lofsdalen

Skidcampsvägen 4

Gedigna bostadsrätter vid foten av Hovärken nu till salu!

Panorama ligger alldeles vid foten av Hovärken - Lofsdalens magnifika signaturfjäll. Här finns nu möjlighet att köpa en bostadsrättslägenhet med fantastiskt läge. Nu säljs 8 lägenheter på 91 kvm med 4 rum och kök. Direkt närhet till längd och skoterled samt skidled till backen.

Utgångspris 3 750 000 kr
Fakta
Rum
4
Boarea
91 kvm
Byggnadstyp
Kejdehus

Många säger att läget är viktigast av allt. Och visst är det sant. För inget slår känslan av att vara ett med den omgivande miljön. Att få vakna upp och titta ut över storslagen natur och vackra fjäll. Att få duka upp frukost, dagens bästa fikastund eller kanske en skön after-ski i fjällsolen. Och att få kliva i skidorna, starta skotern eller snöra på vandringskängorna, för att någon minut senare befinna sig på milslånga, varierade leder. Ett stenkast bort når man den attraktiva fjällanläggningen med sitt stora utbud av nedfarter och liftar. Mest av allt uppskattas kanske lugnet, äktheten och känslan av orörd natur. Allt det här kan sammanfattas i ett ord - livskvalitet!

Panorama ligger alldeles vid foten av Hovärken - Lofsdalens magnifika signaturfjäll. Blickar man uppåt är det nära till kalfjället, och längre bort ruvar Skarsfjällen, Sylarna och Helags. Vänder man blicken neråt så ser man ut över byn och den ständigt skiftande dalgången.

Det är lätt att förälska sig i Panoramas lägenheter. Utvändigt möts man av robusta hus med spröjsade fönster och mycket karaktär. Parhusen är nästan mer som kedjehus, eftersom endast ett av rummen gränsar mot grannen. Det ger en ökad känsla av uppskattad avskildhet. Alla har också egna, inbjudande terrasser för ett skönt utomhusliv.

Invändigt råder en harmonisk fjällkänsla med massiva trägolv, timrade väggar, träpanel och synliga takbjälkar på övervåningen. Det här är en miljö för avkoppling och lugnt familjemys. Men det är också en plats för trevlig samvaro och många gäster.

Lägenheterna är på 91 kvm - 4 rum och kök, med tre sovrum. De har storstuga och kök i öppen planlösning med härliga vyer utanför fönstren och utgång till terrassen i vinkel. De gedigna, specialbeställda möblerna är smakfullt sammansatta för att passa till miljön. Ett robust matbord för upp till 10 personer och trivsam soffgrupp framför den öppna spisen, som drivs av gas. På nedre plan finns även en rejäl hall och fräscht badrum med wc och dusch.

En trappa i storstugan leder upp till den mysiga och mer privata övervåningen. Tre sovrum ger många sängplatser - ett större föräldrasovrum och mitt emot två mindre sovrum där våningssängarna är platsbyggda med bredare underbädd. Här finns ytterligare ett badrum med wc och dusch samt en bastu.

Varje parhus har ett gemensamt teknik- och torkrum samt ett utvändigt skidförråd. I området finns även en fristående, mindre byggnad för teknik och förvaring.

Tack vare sitt fantastiska läge direkt på fjället har lägenheterna i Panorama en av de bästa uthyrningspotentialerna i Lofsdalen. Något som särskiljer dessa lägenheter från andra boenden i området är dess höga beläggning även sommartid. Man har idag ett väl inarbetat samarbete med utländska agenter med gäster från hela världen.

Under de senaste åren har lägenheterna ökat stadigt i uthyrningsgrad och uthyrningsintäkt. Detta innebär en möjlighet att kunna finansiera både avgifter och räntor för den som väljer att hyra ut sin lägenhet.

Om man inte själv vill administrera uthyrningen finns det flera aktörer på orten som erbjuder färdiga lösningar med uthyrning, administration såsom städning, nyckelutlämning, underhåll och översyn.

I Lofsdalen är det nära till allt. Nära till backar, leder och andra aktiviteter. Nära till den mysiga byn och service. Nära till fjäll och sjö. Och nära mellan människor. Här är en varm och trivsam atmosfär som får alla att känna sig välkomna. Precis som det ska vara i fjällvärlden!

Välkommen att kontakta oss om du har frågor. Och framförallt - välkommen till härliga Härjedalen!

FAKTA
  • Antal rum 4 rum
  • Hustyp Bostadsrätt
  • Boarea 91 kvm
  • Månadsavgift 3 325 kr
    Värme, VA, El, Bredbank, TV, sophantering, förråd
Fakta om bostaden
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Skidcampsvägen 4, 84085 Lofsdalen
Förening
Brf Panorama 2 Lofsdalen
Lägenhetsnummer
4
Postnummer
84085
Ort
Lofsdalen
Areakälla
föreningens information
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Reparationsfond
0 kr
Byggnad
Byggnadsår
2009
Byggnadstyp
Kejdehus
Fönster
2-glas
Uppvärmning
Bergvärme och direkt el
Ventilation
Självdrag
Övrigt om byggnaden
Husen är uppförda i den norska stilen som kallas "stavlaft", stolphus på svenska. En snygg och populär byggstil i vårt grannland Norge där man har ett regelverk av rejält timmer som sedan kläs med träpanel. Gavelsidorna mot taknock har timmer, fasaden är klädd med träpanel. Husen är uppförda på gjuten platta och taken är klädda med torv.

Förtydligande värmesystem
Övriga byggnader
Till varje lägenhet finns ett teknik- och torkrum. I fem av lägenheternas teknik- och torkrum finns viss teknik som ska försörja båda lägenheterna i parhuset. Utöver detta har varje lägenhet även ett utvändigt förråd om ca 5 kvm.

På fastigheten finns även ett servicehus.
Renoveringar
Husen är uppförda i den norska stilen som kallas "stavlaft", stolphus på svenska. En snygg och populär byggstil i vårt grannland Norge där man har ett regelverk av rejält timmer som sedan kläs med träpanel. Gavelsidorna mot taknock har timmer, fasaden är klädd med träpanel. Husen är uppförda på gjuten platta och taken är klädda med torv.

Förtydligande värmesystem
Våning/hiss
Hiss
Nej
Övrigt

I köpeskillingen ingår samtliga möbler, husgeråd och inventarier.


Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.


Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information.


Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.


Lägenheten är på 91 kvm - 4 rum och kök, med tre sovrum. Här finns storstuga och kök i öppen planlösning med härliga vyer utanför fönstren och utgång till terrassen i vinkel. De gedigna, specialbeställda möblerna är smakfullt sammansatta för att passa till miljön. Ett robust matbord för upp till 10 personer och trivsam soffgrupp framför den öppna spisen, som drivs av gas. På nedre plan finns även en rejäl hall och fräscht badrum med wc och dusch.

En trappa i storstugan leder upp till den mysiga och mer privata övervåningen. Tre sovrum ger många sängplatser - ett större föräldrasovrum och mitt emot två mindre sovrum där våningssängarna är platsbyggda med bredare underbädd. Här finns ytterligare ett badrum med wc och dusch samt en bastu.

Visningslägenheten 1 a har stylats och väggarna i storstuga och sovrum har målats.

Rum
Hall
En välkomnande hall med praktiskt klinkergolv. Avhängning innanför dörren samt skotork. Specialbeställt skåp med klädförvaring på vänster sida. Rakt fram ser man den inbjudande storstugan och det trivsamma skenet från spisen. Klinkergolv, målad träpanel på väggarna och i taket.
Storstuga
Den inbjudande storstugan har en stenklädd spis i mitten som vackert blickfång och naturlig samlingsplats. De gedigna timmerstockarna ramar in och ger fin karaktär. Här finns soffgrupp med soffbord samt TV. I samband med storstugan finns utgången till terrassen. Kök och matplats är en del av storstugan vilket ger en härlig öppen yta för socialt umgänge. Rummet har klinkergolv, målad träpanel på väggar och i tak.
Kök och matplats
Kök och matplats är en trivsam del av storstugan. Det rejäla matbordet rymmer upp till 10 personer med iläggsskivor och stolarna bär Panoramas logga. Köket fortsätter i samma stil med massiva skåp i trä, bänkskiva i sten och kakel på väggarna. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, spis med fläkt, diskmaskin och fristående mikro. Klinker på golv, målad träpanel på väggar och i tak.
Badrum 1
I samband med hallen ligger det första badrummet. Här finns WC, dusch samt tvättställ och spegel. Ett mindre fönster samt Pax fläkt för ventilation. Badrummet har naturstensklinker på golv samt väggar i dusch och vid toalett. Övriga väggar har målad träpanel. Målad träpanel i tak.
Hall, plan 2
Från storstugan leder en trapp upp till övervåningens hall. Härifrån har man ingångarna till de tre sovrummen samt badrummet med bastu. Hallen har ekgolv, målad träpanel och timmer på väggar samt målad träpanel med synliga timmerstockar i tak.
Sovrum 1, plan 2
Ett härligt, inbjudande master bedroom med handmålade möbler och stora fönster mot fjäll och natur. Ett rum att vakna utvilad i, redo för dagens spännande aktiviteter. Ekgolv, målad träpanel samt timmer på väggar och träpanel med synliga timmerstockar i tak.
Sovrum 2 & 3, plan 2
På andra sidan hallen ligger två likadana, spegelvända sovrum med vardera våningssäng som har en extra bred underslaf. Längst ned vid fönstret finns garderob. Ekgolv, målad träpanel samt timmer på väggar och träpanel med synliga timmerstockar i tak.
Badrum 2 med bastu, plan 2
I samband med sovrummen ligger lägenhetens andra badrum. Här finns WC, tvättställ med kommod och spegel samt dusch. Här finns även ingången till bastun med två sittbänkar. Naturstensklinker på golv samt på väggarna i duschen. Övriga väggar har målad träpanel och timmer. Målad träpanel med synliga timmerstockar i tak. Bastun har naturstensklinker på golvet samt bastupanel på väggarna och i taket.
Driftkostnader
Månadsavgift
3 325 kr
Kommentar
Årsavgift utgår för närvarande med 3325 kr i månaden (39 900 kr per år)
Årsavgiften kan ändras och betalning sker i enlighet med vad styrelsen bestämmer och vad som anges i stadgarna. Årsavgiften utgår i enlighet med ett fastställt andelstal. Årsavgiften utgår från tillträdesdagen.
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Brf Panorama 2 Lofsdalen
När föreningen senast ändrades
11-20-2018
Antal lägenheter
10 st.
Renoveringar utförda och planerade
Föreningen kommer att upprätta en underhållsplan. Föreningen kommer att göra avsättning till en underhållsplan med, till en början 30 kr/kvm (28 140 kr) per år.
Parkering
Gemensam parkering med motorvärmaruttag vid varje huskropp
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Panorama 2 Lofsdalen registrerades hos Bolagsverket 2018 och har som ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningens hus upplåta bostadslägenheter till nyttjande utan begränsning i tiden (bostadsrätt). Föreningens styrelse har sitt säte i Härjedalen.

Inträde i föreningen kan beviljas fysisk eller juridisk person som erhåller bostadsrätt genom upplåtelse av föreningen eller som övertar bostadsrätt i föreningens hus. Överlåtelse av bostadsrätt kan ske till fysisk eller juridisk person efter styrelsens skriftliga medgivande.

Föreningen äger fastigheten Härjedalen Lofsdalen 4:203. Fastigheten är belägen högst upp på Hovärksvägen, alldeles vid foten av fjället Hovärken, intill spårcentralen och endast ca 3 kilometer från Lofsdalens by.

På fastigheten är det uppfört 5 st gedigna arkitektritade parhus med totalt tio lägenheter. Åtta lägenheter är på 91 kvm, medan två lägenheter är på 105 kvm. Dessa har en något större hall samt ytterligare ett sovrum. På övervåningen är sovrummen med våningssängar något större till ytan än de mindre lägenheterna.

Byggnaderna fick bygglov den 5 maj 2008, husen uppfördes 2009, för att erbjuda Lofsdalens besökare något alldeles extra. För stugorna representerar det bästa med ett boende i fjällvärlden. Det är vackert och vilsamt. Charmigt och inbjudande. Här finns en genuinitet och atmosfär, som man ständigt längtar till.

Fastigheten Härjdalen Lofsdalen 4:302 som föreningen äger har andel i samfällighet (gemensamhetsanläggning) Lofsdalen GA:18 och GA:37.

Föreningen har ett amorteringsfritt lån på 2 miljoner.

Föreningen är en s.k. oäkta bostadsrättsförening.

Föreningen förvaltas av Grant Thornton Sweden AB i Östersund. Kontaktperson är Urban Carlsson.
Tillåter föreningen juridisk person som köpare
Ja
Övrigt
På fastigheten finns ett servicehus. I servicehuset finns viss teknik samlad och här finns även plats för förvaring.
Byggår
2009
Äger föreningen marken
Ja
Vägbeskrivning

I Lofsdalen ta väg mot Hovärken. Åk så långt upp ni kan på denna väg tills ni kommer till Panorama Lodge som ligger i samband med Hovärkens spårcentral på vänster sida.

Allmänt om området
Lofsdalen är den lilla byn med den stora skidåkningen, beläget 6,5 mil nordväst om centralorten Sveg och är en del av härliga Härjedalen. Här finns ett fantastiskt utbud för dig som älskar vacker natur, ett aktivt friluftsliv och fjällvärldens genuina charm. Året om! Har man en gång haft förmånen att uppleva några dagar här, så vill man alltid återvända. Här erbjuds en uppskattad blandning av stillhet och friluftsliv. Av orördhet och aktiviteter. Lofsdalen med omnejd är perfekt för alla snöälskare, men är också ett sommarparadis för hela familjen. Förutom det populära fisket har man satsat stort på cykling för både downhill och vanlig mountainbike. Alltid lika charmigt och genuint med en unik vildmarkskänsla i civilisationen. Välkommen till fjällområdet med den varma atmosfären! I Lofsdalen finns alltid något att göra året om - sommar som vinter.
Kommunikation
Till Lofsdalen tar man sig antingen genom att åka bil, buss, tåg eller flyg. Det går bekvämt, enkelt, säkert och prisvärt att åka buss till Lofsdalen. Direktbuss finns både från Stockholm (Härjedalingen) och Göteborg (Fjällexpressen). Du tar dig också med buss via Köpenhamn - Malmö - Göteborg (under vintersäsong). Läs mer om bussturerna på www.harjedalingen.se eller ring 0680-605 80 och www.fjallexpressen.se eller ring 0680-413 50. Res med tåg via Ljusdal eller Östersund, byt till buss för att komma till Lofsdalen. Flyg till Härliga Härjedalen - ett lyckat koncept! Boka din biljett på www.direktflyg.com eller ring 0680-100 95.
För mer information samt bokning av bussbiljett kontakta Turistbyrån i Lofsdalen, tel. 0680-413 50. Läs mer om hur man kan ta sig till och från Lofsdalen på www.lofsdalen.com, under snabblänkar, hitta till oss.
Närservice

Bra service nära dig. I den trevliga byn hittar du det mesta du behöver. Vi har en matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget. Här finns också restaurang, bryggeri, turistbyrå, bensinmack, sportshop samt ett nyöppnat café med presentbod. Vid skidanläggningen finns flera restauranger, sportshop och aktivitetshus samt ett hotell. Information och telefonnummer till serviceställen/företag i Lofsdalen finner du på www.lofsdalen.com

PLANRITNING
Gedigna bostadsrätter vid foten av Hovärken nu till salu!

Välkommen till Panorama Lägenhet 4A

Gedigna bostadsrätter vid foten av Hovärken nu till salu!

Välkommen till Panorama Lägenhet 1A

Gedigna bostadsrätter vid foten av Hovärken nu till salu!

Panorama flygfoto, sommar

Gedigna bostadsrätter vid foten av Hovärken nu till salu!

Lägenhet 1A, hall

Gedigna bostadsrätter vid foten av Hovärken nu till salu!

Lägenhet 1A, hall

Gedigna bostadsrätter vid foten av Hovärken nu till salu!

Lägenhet 1A, storstuga

ANSVARIG MÄKLARE    KARTA
    FASTIGHETER TILL SALU I SAMMA OMRÅDE