Lofsdalen

Olsvensbacken 14, Lgh 9

Äntligen byggs det nytt i Lofsdalen by - säkra ditt boende redan nu.

Vilken chans för dig som väntat på att bostadsrätter ska byggas i Lofsdalen by. Läget är perfekt med sol större delen av dagen och utsikt över Lofsdalens närliggande fjäll! För dig som uppskattar fjällens lugn ligger den här charmiga bostadsrättsföreningen nära byn och aktiviteter året om!

Utgångspris 3 095 000 kr
Fakta
Rum
4
Boarea
87 kvm
Byggnadstyp
Radhus

Nu startar försäljningen av 12 bostadsrätter med riktigt fint läge i Lofsdalen by. Här har man sol större delen av dagen och utsikt över Lofsdalens närliggande fjäll, bland annat Svanhågna som föreningen är döpt efter. För dig som uppskattar fjällens lugn och samtidigt vill ha smidig tillgång till aktiviteter året om är Brf Svanhågna på Olsvensbacken en perfekt utgångspunkt!

Här bor man avskilt och rofyllt men samtidigt bekvämt nära allt med gångavstånd till både skola, affärer och restauranger samt välpreparerade längd – och skoterspår i närheten. Cykeln hoppar du på utanför dörren och en kort promenad bort ligger Lofssjön med både badplats och fint fiske. Till Lofsdalens fjällanläggning med skidbackar och downhilleder samt aktivitetshus, padelbanor och Fjällhotell tar det bara några minuter med bil.

De 12 bostadsrätterna byggs i radhusform med egen solig uteplats vilket ger en fin stugkänsla. Boendet är anpassat för ett aktivt fjälliv med eget förråd och en gemensam vallabod. Husen byggs i traditionell stil som passar in i byn och interiören blir ljus och stilren. Alla bostadsrätter är på 87-89 kvm i två plan och har 3 sovrum och 2 helkaklade badrum. Såklart finns bastu och en värmande kamin för att uppnå den perfekta mysfaktorn. Husen är mycket välplanerade och rymmer såväl familj som vänner. Boendet passar lika bra för den som söker permanentboende som för fritidsboende.

Tack vare det centrala läget, med närhet till aktiviteter både sommar och vinter, har boendet även goda uthyrningsmöjligheter.

Lofsdalen är en gemytlig ort för alla som älskar äventyr i fjällen. Här finns utförsåkning för hela familjen med Sveriges högsta fallhöjd söder om Åreskutan! 122 km preparerade längdskidspår, milsvida skoterleder, härliga möjligheter för vandring och natursköna MTB-leder samt downhillbanor. Lofssjön, med en fint anlagd badstrand, bjuder också på paddling och fiske.

Välkommen till fjällparadiset Lofsdalen!

FAKTA
  • Antal rum 4 rum
  • Hustyp Bostadsrätt
  • Boarea 87 kvm
  • Månadsavgift 4 310 kr
    4 310 kr. 51 720 kr per år. I månadsavgiften ingår parkering, renhållning, kostnad GA, gemensam el, gemensamma kostnader för brf, amortering och ränta, fastighetsförsäkring ink styrelseansvar, snöröjning och avsättning till framtida underhåll. Kostnad för vatten och avlopp tillkommer enligt fast avgift. Kostnad för el och uppvärmning tillkommer och faktureras enligt IMD, individuell mätning per lägenhet för faktisk förbrukning. Ev abonnemangsavgift för fiber tillkommer.
Fakta om bostaden
Upplåtelseform
Bostadsrätt - Nyproduktion
Adress
Olsvensbacken 14 Lgh 9, 84296 Lofsdalen
Förening
Brf Svanhågna i Lofsdalen
Lägenhetsnummer
9
Postnummer
84296
Ort
Lofsdalen
Marknadsförs som
Bostadsrättslägenhet
Reparationsfond
0 kr
Byggnad
Byggnadsår
2022/2023
Byggnadstyp
Radhus
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump (Nibe)
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Övriga byggnader
I förrådsbyggnaden finns förutom förråd till varje bostad ett gemensamt förråd, soprum, teknikrum samt vallabod.
Våning/hiss
Hiss
Nej
Balkong & Uteplats
Beskrivning uteplats
Fin uteplats i markplan med härligt söderläge och chans till sol större delen av dagen!
Beskrivning Bilplats
Det ingår 2 st parkeringsplatser per bostad. Utöver dessa finns det 9 laddbilsstationer som även har motorvärmaruttag. Dessa får man boka sig på vid intresse och kostnad för nyttjande faktureras enligt IMD mätning.
Energideklaration
Status
Behövs inte
Ljus och välplanerad interiör ger en vilsam bas som är lätt att sätta sin egen personliga prägel på. Bottenvåningen består av kök, allrum med matplats och braskamin samt utgång till uteplats. Här finns även ett sovrum, badrum med bastu samt en praktisk hall med torkskåp. Övervåningen har två ljusa sovrum samt ett eget badrum och en klädkammare.

Boarean varierar mellan 87-89 kvm beroende på bostadens placering i huset. De två mittersta bostäderna per huskropp har något större sovrum på övervåningen tack vare takkupor.

Rum
Hall
Praktisk entré med garderob och plats för avhängning under trappan till övervåningen. Hallen har klinker, vitmålade väggar och tak. Torkskåp ingår.
Kök
Från hallen kommer man in i köket. Köket är från IKEA i vitt med bänkskiva i laminat och våtrumsskiva på vägg som stänkskydd. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, spis, köksfläkt och diskmaskin. Köket har ekparkett, vitmålade väggar och tak.
Allrum
Genom köket ligger ett ljust allrum med plats för både soffa och matplats. Ett härligt rum för både umgänge och avkoppling med braskamin som ger en extra mysfaktor. Rummet har fönster och balkongdörr till uteplats. Ekparkett, vitmålade väggar och tak.
Sovrum 1
Bottenplanets sovrum nås från allrummet och rymmer tex en våningssäng med bredare underslaf eller en dubbelsäng. Garderobsvägg med 4 garderober. Ett fönster ger fint ljus. Ekparkett, vitmålade väggar och tak.
Badrum & bastu
I allrummet finns ingången till badrum med bastu. Badrummet har tvättpelare, värmepanna, WC, tvättställ med kommod och spegel samt dusch med duschvägg i glas. Klinker på golv, kakel på väggar och vitmålat tak.

Innanför badrummet finns en bastu med inredning och sittlavar i asp. Eldrivet bastuaggregat och belysning under lavar.
Hall ÖV
En trapp leder upp till övervåningen med hall som leder vidare till två sovrum, klädkammare och badrum. Hallen har ekparkettgolv samt vitmålade väggar och tak.
Sovrum 2 & 3, ÖV
Övervåningen har två ljusa sovrum, ett något större sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring i garderober samt ett sovrum med plats för enkelsäng/våningssäng och garderober. Sovrummen kan variera beroende på placering i huset. De två mittersta bostäderna i huskroppen har takfönster med små charmiga burspråk. Samtliga sovrum har ekparkettgolv samt vitmålade väggar och tak.
Badrum 2
Extra lyxigt är att ha ett badrum per våningsplan. Intill de båda sovrummen finns badrum 2 med dusch, wc, tvättställ och spegel. Klinker på golv, kakel på väggar och målat tak.
Klädkammare ÖV
Övervåningen har en praktisk klädkammare för extra förvaring, perfekt för den som planerar att hyra ut sitt boende och vill förvara personliga tillhörigheter. Ekparkettgolv, vitmålade väggar och tak.
Inflytt
Start första kvartalet 2023. Då beräknas de första 4 bostäderna vara klara så passa på att säkra ditt boende redan nu!

Nästa etapp med 4 bostäder beräknas till tredje kvartalet och de sista 4 till fjärde kvartalet (med reservation för ändringar).
Tilläggsbeställning
Efter signerat förhandsavtal har ni möjlighet att göra tilläggsbeställningar som tex att ändra köksluckor, köksbänk, golv samt färg/panel på väggar.
Uthyrning
Det är stor efterfrågan på bostäder att hyra i Lofsdalen, både vinter och sommar. Läget på Brf Svanhågna passar perfekt för uthyrning och kan vara ett smidigt sätt att finansiera delar av kostnaderna. Du som ägare väljer fritt hur du vill gå till väga och vilken förmedling du ev. vill använda dig av.

Lofsdalen Home och Destination Lofsdalen är två aktörer för uthyrning. Läs mer om deras olika upplägg på Brf Svanhågnas hemsida i länken i annonsen.
Allmänt om området
Lofsdalen är den lilla byn med den stora skidåkningen. Har man en gång haft förmånen att uppleva några dagar här, så vill man alltid återvända. Vi kan erbjuda en uppskattad blandning av stillhet och friluftsliv, av orördhet och aktiviteter. Lofsdalen med omnejd är perfekt för alla snöälskare, men också ett sommarparadis för hela familjen med vandring, fiske, och cykelleder för både downhill och crosscountry. Här finns även Lofssjön där man kan bada, paddla, grilla vid någon av de fint anlagda rastplatserna och fiska året om. Lofsdalen är charmigt och genuint med en unik vildmarkskänsla i civilisationen.
Serviceställen
Lofsdalen har bra service nära dig. I den trevliga byn hittar du det mesta du behöver. Här finns en matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget. Lofsdalen bjuder också på restauranger, café, sportbutik med uthyrning, turistbyrå, bensinmack. Vid Lofsdalens fjällanläggning finns Aktivitetshus, restaurang samt sportshop och uthyrning. Här finns även padelhall och Fjällhotell med god mat. Några spännande nyheter som är på gång är att det ska bli en multiarena alldeles i närheten av brf Svanhågna med möjlighet till bollsporter sommartid och skridskoåkning vintertid. Det planeras även ett bageri i byn och till nästa år kommer Lofsdalens Fjällanläggning få ett helt nytt gästcenter. För mer information klicka vidare till Lofsdalens hemsida under länkar i annonsen.
Driftkostnader
Månadsavgift
4 310 kr
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Brf Svanhågna i Lofsdalen
När föreningen senast ändrades
08-26-2022
Organisationsnummer
769640-8550
Antal lägenheter
12 st.
Parkering
Gårdsplan med 2 parkeringar per bostad, totalt 24 parkeringar samt 9 st laddstationer för elbil.
Allmänt om föreningen
Nybildad bostadsrättsförening i centrala Lofsdalen. Föreningen består av 12 radhus i 2 plan samt en förrådsbyggnad med gemensamma ytor.
Tillåter föreningen juridisk person som köpare
Ja
Övrigt
Föreningen tillåter juridisk person som köpare men max 4 stycken av radhusen kan köpas i denna form.
Gemensamma utrymmen
I förrådsbyggnaden finns utöver ett förråd per bostad ett gemensamt förråd, soprum, teknikrum samt vallabod.
Byggår
2022/2023
Allmänt om området
Lofsdalen är den lilla byn med den stora skidåkningen. Har man en gång haft förmånen att uppleva några dagar här, så vill man alltid återvända. Vi kan erbjuda en uppskattad blandning av stillhet och friluftsliv, av orördhet och aktiviteter. Lofsdalen med omnejd är perfekt för alla snöälskare, men också ett sommarparadis för hela familjen med vandring, fiske, och cykelleder för både downhill och crosscountry. Här finns även Lofssjön där man kan bada, paddla, grilla vid någon av de fint anlagda rastplatserna och fiska året om. Lofsdalen är charmigt och genuint med en unik vildmarkskänsla i civilisationen.
Närservice

Lofsdalen har bra service nära dig. I den trevliga byn hittar du det mesta du behöver. Här finns en matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget. Lofsdalen bjuder också på restauranger, café, sportbutik med uthyrning, turistbyrå, bensinmack. Vid Lofsdalens fjällanläggning finns Aktivitetshus, restaurang samt sportshop och uthyrning. Här finns även padelhall och Fjällhotell med god mat. Några spännande nyheter som är på gång är att det ska bli en multiarena alldeles i närheten av brf Svanhågna med möjlighet till bollsporter sommartid och skridskoåkning vintertid. Det planeras även ett bageri i byn och till nästa år kommer Lofsdalens Fjällanläggning få ett helt nytt gästcenter. För mer information klicka vidare till Lofsdalens hemsida under länkar i annonsen.

PLANRITNING
Äntligen byggs det nytt i Lofsdalen by – säkra ditt boende redan nu.
Äntligen byggs det nytt i Lofsdalen by – säkra ditt boende redan nu.

ANSVARIG MÄKLARE    KARTA
    FASTIGHETER TILL SALU I SAMMA OMRÅDE