Lofsdalen, Lofsdalen

Uppvallen Talltitan 17

Toppenfräsch stuga i populära Uppvallen

Toppenfräsch stuga med bra läge i det populära fritidshusområdet Uppvallen, nära byn, fjällanläggningen samt skid-och skoterspår. Stugan från 1975 är totalrenoverad 2010. Badrum med klinkers/golvvärme och bastu. Rymlig storstuga med härlig öppen spis att samlas kring. Här är utgång till en generös altan

Eller högstbjudande 1 475 000 kr
Fakta
Fastighetsbeteckning
Lofsdalen 26:121
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
91 kvm
Tomtarea
1 344 kvm
Byggnadstyp
Fritidshus i 1-plan

Uppvallen är ett av Lofsdalens mest populära fritidshusområdet. Det vackra läget är en anledning. En annan är närheten till allt. Här har man ca 3 km till bycentrum med all tänkbar service. Och 5 km bort ligger Lofsdalens fantastiska fjällanläggning med variationsrika utmaningar för alla åldrar. Och bara en liten bit bort finns fantastiska skid-och skoterspår vintertid. Sommartid vandrar man på någon av de många lederna.

Den här toppenfräscha stugan har ett av områdets bästa lägen med fantastisk utsikt över fjäll och natur. Här vaknar man gärna upp och ser solen spegla sig i bergen. Eller kanske grillar något gott med familj och vänner på den generösa altanen, kvällar då mörkret aldrig vill sänka sig.

Stugan är byggd 1975, ombyggd 1982 och totalrenoverad 2010. Badrummet är delvis kaklat och har fått klinkergolv med skön golvvärme. Här finns också en trevlig bastu, med bl.a. fönster mot storstugans stora fönsterpartier som tar in naturens skiftningar. Den rymliga storstugan ger ett härligt intryck med sin öppenhet, takhöjd i nock, takbjälkar och en fantastiskt fin murad öppen spis. Från storstugan når man altanen, som går runt såväl kort-som långsida av stugan. Här har man sol hela dagen, men även skugga om man så vill eftersom en del av däcket är under tak.

Köket är ett praktiskt arbetskök där man kan arbeta ifred, samtidigt som man har en självklar kontakt med storstugan. Matplats rymmer ledigt 6-8 personer.

Stugan har två fina sovrum och ett mysigt sovloft - en favoritplats för barn i alla åldrar! Totalt är här 8-10 bäddar. Att stugan har såväl badrum som separat WC uppskattas när man är många samtidigt.

Utvändigt förråd med plats för skidor, pulkor, grill m.m.

För den som vill hyra ut sitt fritidsboende är det här ett perfekt objekt. Stugorna är mycket eftertraktade bland Lofsdalens vintergäster.

FAKTA
  • Antal rum 3 rum varav sovrum 2
  • Hustyp 1-familjs friliggande villa
  • Boarea 91 kvm
  • Tomtarea 1 344 kvm
  • Byggnadsår 1975, ombyggt 1982
Fakta om bostaden
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Lofsdalen 26:121
Adress
Uppvallen Talltitan 17, 84085 Lofsdalen
Postnummer
84085
Ort
Lofsdalen
Areakälla
taxeringsinformation
Marknadsförs som
1-familjs friliggande villa
Byggnad
Byggnadsår
1975, ombyggt 1982
Byggnadstyp
Fritidshus i 1-plan
Fasad
Timmerpanel
Fönster
2-glas
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Utv. plåtarbete
Plåt
Grundmur
Lecasten
Tak
Plåt
Grund
Torpargrund
Uppvärmning
Direktverkande el samt öppen spis
Ventilation
Mekanisk (frånluft)
Övrigt om byggnaden
Generös altan med sol hela dagen. Utvändigt förråd intill entrén med plats för skidor, pulkor, grill m.m. Stugan är från 1975, ombyggd 1082 och totalrenoverad 2010. Stugan har el golvvärme i badrum och separat WC.
Övriga byggnader
Inga.
Renoveringar
Generös altan med sol hela dagen. Utvändigt förråd intill entrén med plats för skidor, pulkor, grill m.m. Stugan är från 1975, ombyggd 1082 och totalrenoverad 2010. Stugan har el golvvärme i badrum och separat WC.
Energideklaration
Status
Behövs inte
Energiförbrukning
22860 kwh/kvm (Atemp) per år
Tomt, uteplats och bilplats
Tomtarea i kvm
1 344 kvm
Tomttyp
Friköpt naturtomt
Övrigt tomt
Stugan ligger på en tomt med högt och fritt läge. Ett av områdets bästa lägen med fantastisk utsikt över fjäll och natur. Här vaknar man gärna upp och ser solen spegla sig i bergen. Eller kanske grillar något gott med familj och vänner på den generösa altanen, kvällar då mörkret aldrig vill sänka sig.
VATTEN & AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.


Övrigt

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.


Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information.


Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.


Den genomgripande renoveringen 2010 har verkligen satt sin prägel på detta fritidshus. När man kliver in här får man en fräsch och "ny" känsla, men med stugcharmen bevarad. Stora delar av stugan har målats och fått nya golv, vilket bidrar till upplevelsen.

Stugan har en öppen och mycket trevlig planlösning. Man kommer först in i en entréhall, där man hänger av sig. Här finns också ett torkskåp och skotork. Hallen fortsätter mot storstugan och matplatsen i öppen planlösning. Men föst kommer ett förrådsrum på vänster sida och därefter det renoverade badrummet. Här har man valt delvis kaklade väggar, klinker med golvvärme och en mycket trevlig bastu som har fått utsikt mot naturen genom ett fönster mot storstugan. På hallens högra sida ligger en separat WC.

Rakt fram och till höger är stugans trevliga matplats, med bord för 6-8 personer. Det leder också in i det u-formade arbetsköket, med fint fönster ut mot omgivningarna. Köket har helrenoverats med nya köksskåp och vitvaror. Från matplatsen har man utgång till den kringbyggda altanen, som delvis är under tak. Här sitter man gärna, både inne som ute, och njuter av utsikten.

Till vänster är den öppet välkomnande storstugan med takhöjd i nock och fina takbjälkar. En vackert murad öppen spis ger rummet ytterligare karaktär. De stora fönsterpartierna bjuder in naturens skådespel som man kan fängslas av året om.

Från storstugan når man båda sovrummen. Det ena är ett ljust och fint föräldrasovrum med mycket bra förvaring. Det andra sovrummet har plats för två våningssängar. Från storstugan når man också, via en trappstege, det mysiga sovloftet med två sängar och plats för fler tillfälliga nattgäster.

Ett utvändigt förråd ligger intill entrén.

Rum
Hall
Rymlig och mycket genomtänkt entréhall med bra förvaring, torkskåp (-06) och skotork. Här finns garderob, hatthylla och skohylla. Nålfiltsmatta på golvet är praktiskt, speciellt höst och vinter. Målad väv på väggar. Furupanel i tak.

Hallen fortsätter sedan i en förlängning in mot storstugan. Här är nytt laminatgolv. Nymålad väv på väggar. Furupanel i tak.
Förrådsrum
Direkt till vänster från hallen är ett litet förrådsrum, med hyllsystem på väggar för korgar och annan förvaring. Här ryms kläder, verktyg, linne m.m. Platsmatta på golv. Spånskivor på vägg. Furupanel i tak.
Badrum
Att badrummet totalrenoverades 2010 förstår man snabbt när man kliver in i detta fräscha rum. Vitmålad träpanel på väggarna och vitt kakel vid duschen bidrar till intrycket. Likaså att det finns klinkergolvet med lyxig golvvärme. Duschdel med draperi, handdukstork på vägg och sittbänk. Tonad glasdörr in till bastun, som känns helt ny och oanvänd med sina nya bastulavar, nya elaggregat och ett fint utsiktsfönster mot storstugan. Furupanel i tak.
Separat WC
Stugan har också en separat WC, också vitmålad och fräsch. Här finns tvättställ och spegel med belysning. Förvaringshyllor. Ett fönster ger ljus och vädringsmöjligheter. Klinker med skön golvvärme. Vitmålad träpanel på väggar. Furupanel i tak.
Storstuga
Härligt rymlig och öppen storstuga med välkomnande känsla. Fina fönsterpartier får ljuset att flöda och ger samtidigt en fantastisk naturupplevelse. Takhöjd i nock och fina takbjälkar. Vacker vitmurad öppen spis. Plats för soffgrupp, soffbord och TV. Matplats för 6-8 personer. Utgång till altan. Furugolv. Timmerpanel på väggar. Furupanel i tak.
Köksdel
Det trevliga u-formade köket går i vinkel från matplatsen - en ostörd arbetsplats, som ändå ger en bra kontakt med övriga rummet. Köket är totalrenoverat med nya vita köksskåp, maskiner, diskbänk och laminatbänkar/stänkskydd. Bänkbelysning. Fönster mot omgivningarna. Köket är maskinellt utrustat med: Spis med häll och ugn (-06), köksfläkt (-10), kombinerad kyl/frys (-10) samt diskmaskin (-06). Nytt element. Laminatgolv. Målad väv på vägg. Furupanel i tak.
Sovrum 1
Här är ett generöst föräldrasovrum med plats för dubbelsäng, sängbord och flera inbyggda garderober. Laminatgolv. Nymålad väv på vägg samt en fondvägg med vitmålad träpanel. Furupanel i tak.
Sovrum 2
Det andra sovrummet har plats för två våningssängar, byrå och sängbord. Nytt element. Laminatgolv. Nymålad väv på vägg. Furupanel i tak.
Loft
Sovloftet når man via en trappstege från storstugan. Ett mysigt utrymme, som känns oväntat stort i och med sitt brutna tak. Här finns idag två enkelsängar och ytterligare madrasser som enkelt kan tas fram till tillfälliga nattgäster. Sängbord och plats för TV. Laminatgolv. Nymålad väv på vägg. Furupanel i tak.
Driftkostnader
El
32 000 kr
Vatten och avlopp
2 260 kr
Samfällighetsavgifter
3 200 kr
Renhållning
2 500 kr
Försäkring
2 600 kr
Bolag
Länsförsäkringar
Total driftkostnad
ca 42 560 kr/år
Skatt/avgift
6 652 kr/år
Antal i hushållet
4
Taxering
Taxeringsår
2015
Värdeår
1975
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
484 000 kr
Markvärde
403 000 kr
Totalt
887 000 kr
Skatt/Avgift
6 652 kr
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Smahusbyggnad 484 000 kr 1975
Smahusmark 403 000 kr
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Andel i samfällighet/GA: Lofsdalen GA:7-GA:10
Planbestämmelser
Byggnadsplan
UTTAGNA PANTBREV
Aktnummer
150
Aktnummer
2158
Aktnummer
858
Aktnummer
2432
Aktnummer
5301
Aktnummer
2793
Totalt
1 050 000 kr
Vägbeskrivning

Åk genom Lofsdalen till avtagsväg Uppvallen. Åk sedan rakt upp, ganska högt upp. Avtagsväg till vänster Talltitan. Åk rakt fram till vändplan, huset ligger på nedsidan.

Allmänt om området
Fritidshusområde Uppvallen. Uppvallens fritidshusområde omfattar 223 fastigheter samt två skogsfastigheter. Avstånd till bycentrum är ca 3 km. Avstånd till fjällanläggningen är ca 5 km. Närhet till längd och skoterspår.

Uppvallens Samfällighetsföreningen
Alla fastighetsägare i området är medlemmar i denna förening, vars verksamhet är reglerad i lag. Föreningens uppgifter är att svara för vägunderhåll och snöröjning, parkeringsplatser, skötseln av Uppvallens gemensamma grönområden samt skötsel och underhåll av vattenverket som försörjer övre delen av området. varje fastghetsägare oavsett om tomten är bebyggd eller inte betalar en årlig avgift för finansiering av föreningens verksamhet. Denna avgift är obligatorisk enligt lag. Föreningen grundades 1974 i samband med att de första husen byggdes och omfattar 223 fastigheter varav 14 är idag obebyggda och två är skogsfastigheter.

Stugägareföreningen
Föreningens uppgift är att verka för goda förhållanden i och omkring Uppvallens stugområde. Uppgifterna är inriktade på frågor om spår och leder, miljön och andra frågor av betydelse för medlemmarnas trivsel och rekreationsmöjligheter. Arbetet utförs i nära samverkan med andra intressenter i Lofsdalen såsom Lofsdalens Turistförening och Lofsdalsspår Ekonomisk Förening (finansieras genom bidrag från stugägareföreningarna samt sponsormedel från företag). Stugägareföreningens verksamheten finansieras med en årlig medlemsavgift. Det förutsätts att alla stugägare i Uppvallen är medlemmar i föreningen.

Läs gärna mer på Uppvallens stugförenings hemsida, www.uppvallen.se.
Kommunikation
Till Lofsdalen tar man sig antingen genom att åka bil, buss, tåg eller flyg. Det går bekvämt, enkelt, säkert och prisvärt att åka buss till Lofsdalen. Direktbuss finns både från Stockholm (Härjedalingen) och Göteborg (Fjällexpressen). Du tar dig också med buss via Köpenhamn - Malmö - Göteborg (under vintersäsong). Läs mer om bussturerna på www.harjedalingen.se eller ring 0680-605 80 och www.fjallexpressen.se eller ring 0680-412 33. Res med tåg via Ljusdal eller Östersund, byt till buss för att komma till Lofsdalen. Flyg till Härliga Härjedalen - ett lyckat koncept! Boka din biljett på www.nextjet.se eller ring 0680-100 95.
För mer information samt bokning av bussbiljett kontakta Turistbyrån i Lofsdalen, tel. 0680-412 33. Läs mer om hur man kan ta sig till och från Lofsdalen på www.lofsdalen.com, under snabblänkar, hitta till oss.
Närservice

Bra service nära dig. I den trevliga byn hittar du det mesta du behöver. Vi har en matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget. Här finns också restauranger, café, presentbod, Turistbyrå med bibliotek, bensinmack, m.m. Information och telefonnummer till serviceställen/företag i Lofsdalen finner du på www.lofsdalen.com >> mer info >> snabbguide till serviceställen.

PLANRITNING

ANSVARIG MÄKLARE    KARTA
    FASTIGHETER TILL SALU I SAMMA OMRÅDE