Lofsdalen, Lofsdalen

Lövhammaren Linnéan 5

Trevligt fritidshus med underbar utsikt

Trevligt fritidshus i Lövhammarområdet - en perfekt stuga för familjen som vill bo nära skidåkning på längden och utför. Också nära skoter-och vandringsleder. Det välplanerade huset på 71 kvm har en härlig storstuga som flödar av ljus. Fint arbetskök och matplats med burspråk. 3 sovrum med totalt 8 sovplatser.

Eller högstbjudande 1 400 000 kr
Fakta
Fastighetsbeteckning
Lofsdalen 2:127
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
126 kvm
Tomtarea
1 119 kvm
Byggnadstyp
Fritidshus i 1 plan

Fritidshusområdet Lövhammaren är ett perfekt boende för familjen som uppskattar närheten till det mesta. Det här trevliga fritidshuset har skidled till liftar runt knuten, dessutom bekväm tillgång till längdspår och skoterleder. Husets läge är också toppen ur andra aspekter. Lofssjön, med bad och fiske, ligger inom bekvämt avstånd. Och utsikten måste upplevas - här blickar man ut mot genuin fjällnatur när den är som vackrast.

Stugans 71 kvm är mycket väl disponerade. Det ryms bland annat tre bra sovrum med totalt åtta sovplatser. Ett av dem har dubbelsäng och vägg med inbyggda garderober. De andra har en eller två våningssängar. Storstugan flödar av ljus genom vackra fönster i två väderstreck. Här kan man sitta timmar i sträck och bara njuta av naturens sceneri. Eller så samlas man kring den fina braskaminen för mysiga stunder. Vitt arbetskök med trevlig matplats . Även här sitter man gärna länge och beundrar utsikten genom burspråket mot sjö och fjäll. Badrum med fräsch bastu, som är extra uppskattad efter långa, sköna dagar utomhus. Dessutom finns separat WC, vilket förstås är praktiskt då man är många i huset.

Huset har en mycket fin och rejäl altan i söderläge med snyggt kryssräcke. Här vill man bjuda vänner på en trevlig middag sommartid. Eller sitta utmed husväggen och vända ansiktet mot solen en härligt klar vinterdag. Utvändigt förråd med plats för skidor och annan utrustning.

FAKTA
 • Antal rum 4 rum varav sovrum 3
 • Hustyp 1-familjs friliggande villa
 • Boarea 126 kvm
 • Tomtarea 1 119 kvm
 • Byggnadsår 1991, ombyggt 2013
Fakta om bostaden
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Lofsdalen 2:127
Adress
Lövhammaren Linnéan 5, 84085 Lofsdalen
Postnummer
84085
Ort
Lofsdalen
Areakälla
taxeringsinformation
Marknadsförs som
1-familjs friliggande villa
Byggnad
Byggnadsår
1991, ombyggt 2013
Byggnadstyp
Fritidshus i 1 plan
Fasad
Träpanel
Fönster
2-glas
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Utv. plåtarbete
Plåt
Grundmur
Lecasten med ytputs
Tak
Plåt
Grund
Torpargrund
Uppvärmning
Direktverkande el samt braskamin
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Övrigt om byggnaden
Härlig altan i söderläge. Husets stora förråd är utvändigt. Här finns elcentralen och varmvattenberedare. Fasaden är i behov av målning, framförallt i söderläge. Vissa sättningar i grunden finns.
Övriga byggnader
Inga.
Renoveringar
Härlig altan i söderläge. Husets stora förråd är utvändigt. Här finns elcentralen och varmvattenberedare. Fasaden är i behov av målning, framförallt i söderläge. Vissa sättningar i grunden finns.
Energideklaration
Status
Behövs inte
Tomt, uteplats och bilplats
Tomtarea i kvm
1 119 kvm
Tomttyp
Friköpt naturtomt
Övrigt tomt
Sluttande (kuperad) tomt ned mot tillfartsväg. Fantastisk utsikt över fjäll och Lofssjön. Skidväg till lift samt närhet till längdspår och skoterleder.
VATTEN & AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.


Övrigt

Stugan har inte varit föremål för uthyrning.


I köpet ingår möbler och inventarier (förutom personliga tillhörigheter) till ett värde som säljare och köpare kommer överens om och som separeras från köpeskillingen vid kontraktsskrivning.


Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.


Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information.


Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.


Välkommen in i detta ljusa, välplanerade hus som känns större än sina 71 kvm. Härliga fönsterpartier med spröjs, burspråk, braskamin och bastu ger en mysig stugkänsla.
Ingången till huset sker i en skyddad husvinkel med en ståtlig trappa som ledder upp till entrén. Hallen är praktiskt rymlig med gott om plats för avhängning. Från hallen når man ett av sovrummen, separat WC, badrum och bastu. Sovrummet är ett fint föräldrasovrum med en vägg som består av inbyggda garderober. Det ljusa badrummet rymmer bland annat duschkabin, WC, skåp med spegel. Bastun vägg i vägg är näst intill oanvänd, vilket ger ett mycket fräscht intryck.
Till höger från hallen ser man in i den trevliga storstugan, som upplevs oerhört ljus och inbjudande. Stora fönsterpartier i två väderstreck med vacker utsikt och utgång till den trivsamma altanen i söderläge. Här finns en vit braskamin och generöst med plats för soffgrupp, TV, fåtöljgrupp, bokhylla och vad man önskar sig. Köket intill är ett så kallat gångkök, eller arbetskök, med separat matplats. Vita skåpsluckor, vitt kakel och bra avställningsytor. Köket mynnar ut i en härlig matplats med burspråk. Frukost eller middag - utsikten är alltid lika spektakulär! Från kök och matsal når man de två övriga sovrummen. Det ena har två våningssängar och två garderober. Det andra har en våningssäng och en garderob. Utvändigt förråd med plats för skidor och annan utrustning.

Rum
Hall
Rymlig hall med bra möjligheter till avhängning och sittbänk. Bröstpanel och vitmålad väv på väggar. Plastmatta på golv. Furupanel i tak.
Från hallen når man det stora sovrummet, badrum med bastu, den separata toaletten samt storstuga och kök.
Storstuga
Härlig storstuga med stora fönsterpartier i två väderstreck som öppnar upp för ljus och utsikt. Vit braskamin med klinker under och framför. Här finns gott om plats för soffgrupp med soffbord och fåtöljer för sköna stunder och samvaro. Bokhylla. Utgång till altan i fantastiskt söderläge. Laminatgolv i björk. Väv på väggar. Vitmålad furupanel i tak.
Kök med matplats
Köket är ett så kallat gångkök och är samtidigt husets nav. Här är man i kontakt med entrén, storstugan, matplatsen och två av sovrummen. Vita köksluckor från Hagaköket, bra avställningsytor med vita laminatbänkskivor och vitt kakel ovanför disk- och arbetsbänk. Den maskinella utrustningen bestående av köksfläkt, spis/ugn, kombinerad kyl/frys och diskmaskin. Samtliga maskiner, förutom diskmaskinen, är av äldre datum. Trivsam matplats för 4-6 personer i ett härligt burspråk. Plastmatta på golv. Väv på väggar. Furupanel i tak.
Sovrum 1
Till vänster i hallen ligger det stora sovrummet - förslagsvis ett föräldrasovrum. Här finns plats för en dubbelsäng, två sängbord och hel vägg med inbyggda garderober. Fönster i västerläge. Väv på väggar, plastmatta på golv och furupanel i tak. Freshventil för tilluft ger ett behagligt sovklimat.
Sovrum 2
Det här sovrummet når man genom köket. Här finns idag två våningssängar med totalt fyra bäddar, ett sängbord och två garderober. Fönster i västerläge. Plastmatta på golv. Väv på väggar. Furupanel i tak. Freshventil för tilluft ger ett behagligt sovklimat.
Sovrum 3
Från matplatsen kommer man till det tredje och sista sovrummet. Här är en våningssäng med två bäddar, ett sängbord och en garderob. Fönster i västerläge. Plastmatta på golv. Väv på väggar. Furupanel i tak. Freshventil för tilluft ger ett behagligt sovklimat.
Badrum
Ett stort och ljust badrum med WC, tvättställ, vitt badrumsskåp med spegel och duschkabin. Praktisk handdukstork och torkskåp. Tvättmaskin. Plastmatta på väggar och golv. Vitlaserad furupanel i tak. Ingång till bastu.
Den näst intill oanvända bastun är i toppskick. Här får flera personer plats samtidigt. Elaggregat. Panel på väggar och tak. Våtrumsmatta på golv.
Separat WC
Från hallen når man också den separata toaletten med WC, handfat och vitt badrumsskåp med spegel. Våtrumsmatta på golv. Väv på väggar. Vitlaserad furupanel i tak.
Driftkostnader
El
15 200 kr
Vatten och avlopp
4 480 kr
Samfällighetsavgifter
2 300 kr
Renhållning
570 kr
Försäkring
1 900 kr
Bolag
Länsförsäkringar
Total driftkostnad
ca 24 450 kr/år
Skatt/avgift
9 525 kr/år
Antal i hushållet
4
Taxering
Taxeringsår
2015
Värdeår
2001
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
1 081 000 kr
Markvärde
385 000 kr
Totalt
1 466 000 kr
Skatt/Avgift
9 525 kr
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Smahusmark 385 000 kr
Smahusbyggnad 1 081 000 kr 2001
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Andel i samfällighet/GA: Lofsdalen GA:4, GA:18
Last, Avtalsservitut: Ledning, 23-IM2-81/4106
Planbestämmelser
Lofsdalen 2:23 mm Byggnadsplan, beslutad Datum: 1979-07-11 Genomförande: slut 1992-06-30
UTTAGNA PANTBREV
Aktnummer
1094
Aktnummer
1091
Aktnummer
1863
Aktnummer
19945
Aktnummer
19946
Aktnummer
1143
Totalt
2 082 500 kr
Vägbeskrivning

I Lofsdalen ta vägen mot Hovärken. Ta sedan av väg mot Lövhammaren. Ta första vägen till vänster, Hammarvägen. Åk Hammarvägen rakt upp. Ta av 1:a väger till höger, Linnéan. Huset ligger på översidan, 3:e huset på vänster sida.

Allmänt om området
Fritidshusområde Lövhammaren. Avstånd till bycentrum är ca 1 km. Från Lövhammarområdet tar du dig via skidled till och från liftanläggningen. Lövhammarområdet ligger 900 meter från liftarna via skidleden. Om du åker runt med bilen är det 2-4 km till liftarna. Passar för både längdåkning, skoteråkning och utförsåkning.
Kommunikation
Till Lofsdalen tar man sig antingen genom att åka bil, buss, tåg eller flyg. Det går bekvämt, enkelt, säkert och prisvärt att åka buss till Lofsdalen. Direktbuss finns både från Stockholm (Härjedalingen) och Göteborg (Fjällexpressen). Du tar dig också med buss via Köpenhamn - Malmö - Göteborg (under vintersäsong). Läs mer om bussturerna på www.harjedalingen.se eller ring 0680-605 80 och www.fjallexpressen.se eller ring 0680-412 33. Res med tåg via Ljusdal eller Östersund, byt till buss för att komma till Lofsdalen. Flyg till Härliga Härjedalen - ett lyckat koncept! Boka din biljett på www.nextjet.se eller ring 0680-100 95.
Närservice

Bra service nära dig. I den trevliga byn hittar du det mesta du behöver. Vi har en matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget. Här finns också restauranger, café, presentbod, Turistbyrå med bibliotek, bensinmack, m.m. Information och telefonnummer till serviceställen/företag i Lofsdalen finner du på www.lofsdalen.com >> mer info >> snabbguide till serviceställen.

PLANRITNING

ANSVARIG MÄKLARE  KARTA
  FASTIGHETER TILL SALU I SAMMA OMRÅDE

  Inget relaterat objekt