Sveg, Sveg

Lillhärdalsvägen 25

Villa i Ulvkälla till salu

Bakom en lummig syrenhäck ligger detta mysiga tvåplanshus. I ett barnvänligt och lugnt villaområde med närhet till lekplats, skola och affärer. Huset har fyra sovrum samt kök och vardagsrum som ger gott om utrymme för en barnfamilj. På baksidan finns en inglasad veranda. Garage finns i huset samt ett utvändigt förråd på tomten.

Eller högstbjudande 395 000 kr
Fakta
Fastighetsbeteckning
Ulvkälla 6:50
Rum
5
Sovrum
3
Boarea
113 kvm
Tomtarea
1 137 kvm
Byggnadstyp
2-plansvilla

Huset ligger i ett lummigt och trevligt villakvarter i Ulvkälla, Sveg. Härifrån har man gångavstånd till Svegs centrum med skola, sjukvård, affärer och restauranger. På gångavstånd finns både Ljusnan och Sandtjärn med fin badplats. I direkt närhet ligger även skidstadion med välpreparerade längdspår. Bara några hundra meter bort från huset finns en lekpark med gungor.

Huset har en sluttande trädgårdstomt inramad av en fin syrenhäck. En bred uppfart med plats för flera bilar och ett garage med gott om förvaring. Till huset finns även en fristående förrådsbyggnad med hundgård.

Huset har två våningsplan. Från entrén kommer man in i en långsmal hall med avhängning direkt till vänster. I korridoren som leder till pannrummet finns en garderob på vänster sida och på höger sida ligger ett förrådsrum följt av en separat toalett samt ett duschrum med tvättmaskin. Till vänster i hallen ligger det charmiga köket med matplats placerad vid fönstret. Innanför köket finns ett rum som kan, beroende av familjens behov, användas som sovrum eller som matsal. En trappa upp ligger tre sovrum, en separat toalett samt ett stort vardagsrum med öppen spis och utgång till den inglasade verandan. Badrummen är av äldre standard och ytskikten i huset har behov av uppfräschning men planlösningen är trevlig och här finns stor potential för att skapa ett trivsamt hem åt en ny familj.

FAKTA
 • Antal rum 5 rum varav sovrum 3 - 4
 • Hustyp 1-familjs friliggande villa
 • Boarea/biarea 113 kvm / 31 kvm
 • Tomtarea 1 137 kvm
 • Byggnadsår 1959, ombyggt 1981
Fakta om bostaden
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Ulvkälla 6:50
Adress
Lillhärdalsvägen 25, 84231 Sveg
Postnummer
84231
Ort
Sveg
Areakälla
taxeringsinformation
Marknadsförs som
1-familjs friliggande villa
Byggnad
Byggnadsår
1959, ombyggt 1981
Byggnadstyp
2-plansvilla
Fasad
Trä och puts
Fönster
2-glas
Tak
Plåttak
Uppvärmning
Kombinationspanna för ved och el
Ventilation
Självdrag
Övrigt om byggnaden
På framsidan av huset på övervåningen finns en vädringsbalkong. På baksidan av huset finns en inglasad veranda med utgång från allrummet på övervåningen.
Övriga byggnader
Till fastigheten hör en mindre förrådsbyggnad med hundgård. I huset finns ett garage med plats för bil och förvaring.
Renoveringar
På framsidan av huset på övervåningen finns en vädringsbalkong. På baksidan av huset finns en inglasad veranda med utgång från allrummet på övervåningen.
Energideklaration
Status
Behövs inte
Tomt, uteplats och bilplats
Tomtarea i kvm
1 137 kvm
Tomttyp
Friköpt
Övrigt tomt
Sluttande trädgårdstomt om 1137 kvm
VATTEN & AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.


Övrigt

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.


Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information.


Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar


Huset har två våningsplan. Från entrén kommer man in i en långsmal hall med avhängning direkt till vänster. I korridoren som leder till pannrummet finns en garderob på vänster sida och på höger sida ligger ett förrådsrum följt av en separat toalett samt ett duschrum med tvättmaskin. Till vänster i hallen ligger det charmiga köket med matplats placerad vid fönstret. Innanför köket finns ett rum som kan, beroende av familjens behov, användas som sovrum eller som matsal. En trappa upp ligger tre sovrum, en separat toalett samt ett stort vardagsrum med öppen spis och utgång till den inglasade verandan.

Rum
Hall
Hallen är långsmal med hatt - och skohylla på vänster sida. Rakt fram finns pannrum med förråd och på höger sida ligger ett förrådsutrymme under trappen följt av separat toalett och duschrum. Till höger går trappen upp till övervånignen. Hallen har plastmatta på golvet samt målade väggar och tak.
Kök
Till vänster i hallen ligger köket. Köket är av äldre modell men har stor potential. Långa bänkar ger bra arbetsytor och här finns många skåp till förvaring. Köket har röda skåpsluckor, bänkskiva i laminat med diskbänk i rostfritt. Kakel på väggen som stänkskydd. Köket är maskinellt utrustat med en mindre kyl, diskmaskin, spis med fläkt. Vid ena fönstret är matplatsen trevligt placerad med plats för 4-6 personer. Köket har plastmatta på golvet, målade väggar och tak.
Hobbyrum
Innanför köket ligger ett rum som kan anpassas efter familjens behov. Det har i dagsläget använts till hobbyrum men passar lika bra som sovrum, kontor eller kanske ett rum för en större matsalsmöbel. Här finns ett större fönster för ljusinsläpp samt en inbyggd garderob. Rummet har plastmatta på golvet, tapet på väggarna samt målat tak.
Duschrum
Längst ner i hallen på höger sida ligger ingången till duschrummet. Här finns dusch med draperi samt tvättmaskin. Rummet har en äldre standard med våtrumsmatta på golv samt målade väggar och tak. Väggarna i duschen har kakel.
Separat WC
Mellan duschrum och förråd ligger en separat toalett. Här finns tvättställ med spegel samt toalett. Rummet har en äldre standard med våtrumsmatta på golv, våtrumstapet på väggar samt målat tak. Kakel på väggen vid tvättställ.
Förråd trapp
Till höger i hallen, under trappen till övervåningen, ligger ett mindre förrådsrum som kan användas till skafferi eller kapprum. Rummet har putsat golv samt målade väggar och tak.
Förråd pannrum
Innanför pannrummet ligger ett förråd med hyllor på väggen. Rummet har putsat golv, målade väggar och tak
Pannrum
Rakt fram i hallen ligger pannrummet med en kombiantionspanna för ved och eld. Den finns även en oljebrännare tillhörande pannan. Rummet har putsat golv samt målade väggar och tak.
ÖV hall
En trappa upp ligger den mer privata delen av huset med tre sovrum, allrum samt toalett. Hallen är öppen med en gång som leder till sovrummen. Precis där man kommer upp finns ett litet utrymme med plats för skrivbord eller fåtölj. Rakt fram finns ingången till allrummet och på höger sida finns inbyggda garderober till förvaring. Hallen har plastmatta på golvet, tapet/målade väggar och målat tak.
ÖV allrum
Rakt fram när man kommer upp för trappen ligger det stora allrummet. Här ryms både sittgrupp och matplats om så önskas. En utgång i bortre delen av rummet leder till den inglasade verandan på baksidan av huset. Rummet har en öppen spis som fint blickfång och fönster i tre väderstreck som ger härligt ljus. Allrummet har parkettgolv, tapet på väggarna och målat tak.
ÖV sovrum 1
Sovrum 1 ligger till höger, rakt fram när man kommer upp för trappen. Ett större rum med plats för dubbelsäng. Ett fönster ger fint ljus. Rummet har en garderobsvägg med gott om förvaringsutrymme. Rummet har plastmatta på golvet, tapet på väggarna och laminatskivor i taket.
ÖV sovrum 2
Vägg i vägg med sovrum 1 ligger sovrum 2. Även detta rum är ljust och rymligt. Ett bra barn eller ungdomsrum med plats för säng, skrivbord och sittgrupp. Till höger om fönstret finns ett mindre förrådsutrymme. Rummet har plastmatta, tapet på väggarna och målat tak.
ÖV sovrum 3
Mitt emot sovrum 2 ligger ingången till sovrum 3. Detta rum är något mindre men blir ett fint barnrum eller hobbyrum. Här finns även en utgång till vädringsbalkongen. Rummet har plats för säng, skrivbord och förvaring. Plastmatta på golvet, tapet på väggarna och målat tak.
ÖV separat WC
Längst ner i hallen mellan sovrum 2 och 3 ligger en separat toalett. Våtrumsmatta på golvet, tapet på väggarna och målat tak.
Driftkostnader
El
8 736 kr
Vatten och avlopp
5 900 kr
Sotning
1 000 kr
Renhållning
2 000 kr
Försäkring
2 900 kr
Bolag
Folksam
Total driftkostnad
ca 20 536 kr/år
Skatt/avgift
2 092 kr/år
Antal i hushållet
2
Företag
Härjeåns nät
Elleverantör
Fyrfasen Energi
Taxering
Taxeringsår
2015
Värdeår
1964
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
210 000 kr
Markvärde
69 000 kr
Totalt
279 000 kr
Skatt/Avgift
2 092 kr
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Smahusbyggnad 210 000 kr 1964
Smahusmark 69 000 kr
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Fastigheten har ingen kän del/delar i samfällighetsföreningar och/eller gemensamhetsanläggningar.
Planbestämmelser
Byggnadsplan, beslutad Datum: 1960-06-02
UTTAGNA PANTBREV
Aktnummer
4162
Aktnummer
4164
Aktnummer
4166
Aktnummer
5471
Totalt
187 500 kr
Vägbeskrivning

I Sveg fortsätt E45 mot Mora. Sväng höger mot skidstadion och tag sedan avfarten till höger där det står skyltat mot Ulvkälla. Då är ni på Lillhärdalsvägen och huset ligger lite längre ner längs vägen på höger sida. Skylt finns. Välkomna!

Allmänt om området
Med bara några minuters bilfärd till centrum når man snabbt affärer, skola, simhall, sjukhus och annan service. Sveg, som är centralort i Härjedalen, har bra kommunikationer med en flygplats, inlandsbanan samt busslinjen Härjedalingen (till och från Stockholm) som passerar samhället. Vill man ge sig ut på aktiviteter, såsom skidåkning, skoter eller vandringar så har man många olika alternativ med närheten till natur och den vidsträckta fjällvärlden. Jakt och fiske är också mycket uppskattat i den härjedalska vildmarken.
Närservice

Centralorten Sveg, med all tänkbar service, är bara drygt 1 km bort. Här finns en flygplats och inlandsbanan samt busslinjen Härjedalingen passerar samhället. I Sveg finns även ett relativt nytt och mycket uppskattat badhus. Här finns även ishall, skidstadion, curlinghall och en fin idrottsplats. Gillar man utförsåkning finns Björnberget.

ANSVARIG MÄKLARE  KARTA
  FASTIGHETER TILL SALU I SAMMA OMRÅDE

  Inget relaterat objekt