Lofsdalen, Lofsdalen

Landet Skogsvägen 9

Modernt och traditionellt i vacker miljö

Spännande fritidshus där moderna inslag och färger går hand i hand med traditionell fjällstuga. Högst upp på vacker naturtomt på Landets fritidshusområde njuter man av stillhet och utsikt mot fjäll. Såväl kök med härlig barbänk och samt badrum med bastu är nyrenoverade. Fin braskamin. Gäststuga och skotergarage.

Eller högstbjudande 850 000 kr
Fakta
Fastighetsbeteckning
Lofsdalen 1:253
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
60 kvm
Tomtarea
1 921 kvm
Byggnadstyp
Fritidshus i 1-plan

Högst uppe på Landets fritidshusområde ligger detta fräscha och spännande fritidshus. Trevlig färgsättning utvändigt med ljusgrå fasad och detaljer i varmt rött fortsätter invändigt, vilket skapar en skön harmoni. Stugan har en tilltalande mix av fräscht och modernt i kombination med traditionell fjällstuga.

Stugan rymmer två mysiga sovrum med mer privat läge, ett snyggt renoverat kök med stor, härlig barbänk att samlas kring, en trivsam storstuga i öppen planlösning samt ett nyrenoverat badrum med massagedusch och bastu. Hela stugan andas ett stort intresse för inredning och detaljer.

Den rymliga matplatsen (6-8 personer) samt storstugan har stora fina fönsterpartier. Extra trevligt är också att ha fönster i kökets arbetsdel, i hallen och i bastun. Även sovrummen har ordentliga fönster som tar in naturen. Allt detta sammantaget påverkar helhetsintrycket som blir en känsla av ljus och rymd.

Storstugan är i öppen planlösning med kök och matplats, men ligger en halv trappa ner, vilket skapar en tydlig rumsavdelning. Här utgör braskaminen ett snyggt, nästan grafiskt, blickfång i kontrast till allt det vita och som en förlängning av övriga svarta detaljer i inredningen. Den används gärna året om, för att skapa en varm och mysig stämning. Från storstugan kliver man ut på en trevlig altan i söderläge. En skön och skyddad plats för mat och umgänge.

Fritidshusområdet Lugnet gör verkligen skäl för sitt namn. Här bor man om man uppskattar viss avskildhet och en rofylld stillhet. Livet handlar om att njuta av det naturen har att erbjuda, av naturens scenerier och av egna aktiviteter, om det så är skidåkning, skoteråkning, fjällvandringar, jakt eller fiske. Till Lofsdalsens by är det ca 6 km.

Stort tomt på nästan 2000 kvm. Till stugan hör också en gäststuga på 15 kvm samt ett skotergarage på 20 kvm.

En uppskattad detalj är också att värmen kan sättas på och fjärrstyras via mobilen.

FAKTA
  • Antal rum 3 rum varav sovrum 2
  • Hustyp 1-familjs friliggande villa
  • Boarea 60 kvm
  • Tomtarea 1 921 kvm
Fakta om bostaden
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Lofsdalen 1:253
Adress
Landet Skogsvägen 9, 84085 Lofsdalen
Postnummer
84085
Ort
Lofsdalen
Areakälla
taxeringsinformation
Marknadsförs som
1-familjs friliggande villa
Byggnad
Byggnadsår
1972
Byggnadstyp
Fritidshus i 1-plan
Fasad
Träpanel
Fönster
2-glas
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Utv. plåtarbete
Plåt
Grundmur
Lecasten med ytputs
Tak
Plåttak
Grund
Torpargrund
Uppvärmning
Direktverkande el, luftvärmepump (luft-luft) samt braskamin
Ventilation
Självdrag
Övrigt om byggnaden
Huvudparten av möbler och inventarier ingår i köpet med undantag för personliga tillhörigheter.

Renoverat kök med nya vitvaror samt nytt badrum med duschkabin (massage) och bastu. Upprustade ytskikt invändigt och nyligen ommålat utvändigt.

Luftvärmepump (luft-luft) samt braskamin med fläkt. Utbytta elradiatorer. Fjärrstyrning av värme via mobiltelefon.

Tilläggsisolerat under storstuga med 5 cm tjock styrofoam (Jackofoam).
Övriga byggnader
På fastigheten finns en isolerad gäststuga på ca 15 kvm med nylagt laminatgolv samt tapetserade väggar. Här finns 2 stycken 90 cm sängar, el, värme samt fönster. Elen är även separerad från boningshuset.

Fristående skotergarage på ca 20. Förrådsutrymme för bl.a. ved.
Renoveringar
Huvudparten av möbler och inventarier ingår i köpet med undantag för personliga tillhörigheter.

Renoverat kök med nya vitvaror samt nytt badrum med duschkabin (massage) och bastu. Upprustade ytskikt invändigt och nyligen ommålat utvändigt.

Luftvärmepump (luft-luft) samt braskamin med fläkt. Utbytta elradiatorer. Fjärrstyrning av värme via mobiltelefon.

Tilläggsisolerat under storstuga med 5 cm tjock styrofoam (Jackofoam).
Energideklaration
Status
Behövs inte
Tomt, uteplats och bilplats
Tomtarea i kvm
1 921 kvm
Tomttyp
Friköpt naturtomt
Övrigt tomt
Stugan är belägen högst upp på vacker naturtomt på Landets fritidshusområde. Här njuter man av stillhet och utsikt mot fjäll.
VATTEN & AVLOPP

Kommunalt/enskilt sommarvatten. Avlopp saknas.


Övrigt

I köpet ingår huvudparten av möbler och inventarier (med undantag för personliga tillhörigheter) till ett värde som säljare och köpare kommer överens om och som separeras från köpeskillingen vid kontraktsskrivning.


Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.


Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information.


Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.


Stugan, som är har en planlösning i vinkel, har sin entré där de två huskropparna möts. Det ger ett uppskattat skydd, speciellt när nordanvinden ligger på. Hallen är välkomnande ljus och fräsch med förvaring och ljusinsläpp från ett högt liggande fönster. Första dörren till vänster leder till ett mindre förråd med varmvattenberedare och tvättmaskin. Nästa dörr går till badrummet. På en mindre yta har man fått till en fräscht och mycket välplanerat utrymme som rymmer såväl kommod med handfat och förbränningstoalett som lyxig massagedusch och bastu. Rakt fram i hallen når man sovrum 1, ett mysigt sovrum med en rejäl våningssäng i traditionell stil. Vägg i vägg med sovrum 1 ligger sovrum 2, ett härligt inrett föräldrasovrum med fräck fondvägg.

Till höger fortsätter stugan i vinkel, med de sociala ytorna. Köket är modernt och har samtidigt en varm och tilltalande atmosfär med sina fräscha vita skåpsluckor, nya vitvaror och den stora, generösa barbänken med snygga barstolar som inbjuder att samlas kring after-ski och gemensam matlagning. Precis bredvid är matbordet, som ledigt rymmer 6-8 personer. Här sitter man med en underbar utsikt mot naturen. Rakt fram fortsätter de öppna ytorna i och med storstugan, som dock markeras genom att man får gå en halv trappa ner. I bortre änden står den fina braskaminen, som alltså även är synlig från kök och matplats. Den ljusa storstugan har plats för soffgrupp och TV. Härifrån kliver man direkt ut på en fin altan i söderläge.

Rum
Hall
En mindre, men ljus och funktionell hall med klädavhängning och ett förråd där varmvattenberedare och tvättmaskin är placerade. Förvaringsbänk samt modern hylla. Furugolv. Vit bröstpanel och väv på väggar. Furupanel i tak.
Badrum med bastu
Till vänster i hallen är det nyrenoverade badrummet som är smart planerat på en liten yta. Här ryms förbränningstoalett, lyxig duschkabin med massage och bastu. Handfat med kommod och spegel. Liten vägghylla. Klinker med golvvärme. Väv på väggar. Vitmålad furupanel i tak.

Bastun med elaggregat och glasdörr är i direkt anslutning till badrummet. Fint fönster där man kan sitta och njuta av naturen direkt utanför året om. Klinker på golv. Panel på väggar och tak.
Sovrum 1
Sovrum 1 är ett mysigt rum med en rejäl traditionell våningssäng, byrå, två garderober och renskinn på golvet. Här sover alla gott, stora som små. Fönster mot norr. Furugolv. Tapet på väggar. Vitmålad furupanel i tak.
Sovrum 2
Sovrum 2 är ett trendigt föräldrasovrum med fondvägg och matchande möbler. Här finns en fin dubbelsäng, en byrå en dubbelgarderob samt stolar som sängbord. Fönster mot väster. Furugolv. Tapet på väggar. Vitmålad furupanel i tak.
Köksdel
Kök, matplats och storstuga utgör tillsammans en härligt social yta. Hösten 2010 målades köksluckorna om och fick nya beslag. Laminatbänkskivor, snyggt kakel samt diskbänk med hoar. Trevligt fönster i arbetsdelen. Generös bardisk med bra avlastningsytor och barstolar. Här dukar man gärna upp morgonens frukost eller en trevlig buffé efter en dag på fjället. Härlig kontakt med storstugan som ligger en halv trappa ner från köket. Köket är maskinellt utrustat med spis med häll och ugn, köksfläkt, kombinerad kyl/frys samt mikro. Stor och inbjudande matplats (6-8 personer) i anslutning till köksdelen med fin utsikt. Furugolv. Vitmålad furupanel på väggar. Vitmålad furupanel i tak.
Storstuga
Storstugan upplevs ljus med sina vita väggar och tak, det stora fönsterpartiet och med den trevligt öppna planlösningen. Övergången till storstugan är markerad genom en nivåskillnad. Här ryms bäddsoffa, två fåtöljer, soffbord och tv/tv-bänk. Braskamin med fläkt (Contura) har verkligen en perfekt placering från alla håll och sprider skön värme i hela stugan. Fönsterpartier med fin utsikt över fjäll och utgång till altan. Furugolv. Vitmålad liggande furupanel på väggar. Vitmålad furupanel i tak.
Driftkostnader
El
10 000 kr
Samfällighetsavgifter
3 000 kr
Renhållning
1 200 kr
Försäkring
3 000 kr
Bolag
Länsförsäkringar
Övriga kostnader
1 000 kr
Total driftkostnad
ca 18 200 kr/år
Skatt/avgift
1 395 kr/år
Kommentar
Kostnad för samfällighet på 3000:-/år inkluderar plogning. Stugvärd 1000:-/säsong, krävs inte om man inte hyr ut.
Taxering
Taxeringsår
2018
Värdeår
1972
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
127 000 kr
Markvärde
59 000 kr
Totalt
186 000 kr
Skatt/Avgift
1 395 kr
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Smahusbyggnad 127 000 kr 1972
Smahusmark 59 000 kr
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Andel i samfällighet/GA: Lofsdalen GA:5
Planbestämmelser
Lofsdalen 1:129 Byggnadsplan, beslutad Datum: 1968-01-22
UTTAGNA PANTBREV
Aktnummer
7572
Aktnummer
7573
Totalt
1 105 000 kr
Vägbeskrivning

Åk ca 5 kilometer från Lofsdalen mot Sörvattnet. Ta av höger vid skylt Landet. Åk sedan rakt upp, ta av vägen till vänster (Skogsvägen) när du kommit högst upp till en liten rondell. Du finner fastigheten som första fastighet på höger sida. Skylt finnns. Välkomna!

Allmänt om området
I vackra Lofsdalen finns flera fritidshusområden med olika karaktär. Den här trivsamma stugan ligger i Landet, ett rofyllt och naturnära område ca 5 km från Lofsdalens by. Här bor man om man uppskattar att vara nära fjällvärldens upplevelserika skiftningar året om, lugnet och möjligheterna till många aktiviteter - t.ex. skidåkning, skoter, vandringar, svamp- och bärplockning, fiske och jakt.
trum.
Kommunikation
Till Lofsdalen tar man sig antingen genom att åka bil, buss, tåg eller flyg. Det går bekvämt, enkelt, säkert och prisvärt att åka buss till Lofsdalen. Direktbuss finns både från Stockholm (Härjedalingen) och Göteborg (Fjällexpressen). Du tar dig också med buss via Köpenhamn - Malmö - Göteborg (under vintersäsong). Läs mer om bussturerna på www.harjedalingen.se eller ring 0680-605 80 och www.fjallexpressen.se eller ring 0680-412 33. Res med tåg via Ljusdal eller Östersund, byt till buss för att komma till Lofsdalen. Flyg till Härliga Härjedalen - ett lyckat koncept! Boka din biljett på www.flyavies.se eller ring 0680-100 95.
För mer information samt bokning av bussbiljett kontakta Turistbyrån i Lofsdalen, tel. 0680-412 33. Läs mer om hur man kan ta sig till och från Lofsdalen på www.lofsdalen.com, under snabblänkar, hitta till oss.
Närservice

Bra service nära dig. I den trevliga byn hittar du det mesta du behöver. Vi har en matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget. Här finns också restauranger, café, presentbod, Turistbyrå med bibliotek, bensinmack, m.m. Information och telefonnummer till serviceställen/företag i Lofsdalen finner du på www.lofsdalen.com >> mer info >> snabbguide till serviceställen.

ANSVARIG MÄKLARE    KARTA
    FASTIGHETER TILL SALU I SAMMA OMRÅDE