Sveg

Jämtlandsgatan 38

Charmig 50-tals villa i utkanten av centrala Sveg

Vacker tomt med trevligt läge i utkanten av centrala Sveg. Ett charmigt hus från 50-talet med stor potential!
Huset rymmer kök, vardagsrum samt hela 4 sovrum och en källarvåning med ett stort garage.

Utgångspris 350 000 kr
Fakta
Fastighetsbeteckning
Bocken 3
Rum
5
Sovrum
4
Boarea
124 kvm
Tomtarea
1 136 kvm
Byggnadstyp
2-plansvilla med källare

Rymligt tvåplanshus med källare beläget i barnvänligt villaområde i Sveg. Jämtlandsgatan ligger med gångavstånd till stadskärnan där ni hittar affärer och restauranger. I området finns även lekplats, skola och sjukvård.

Huset ligger på höger sida av vägen sett från Sveg. På baksidan av huset vetter tomtgränsen mot ett större skogsområde vilket ger en stor yta för barnen att leka på. Huset har tre våningar och en inglasad veranda. Det är ett charmigt hus från 50-talet med bra planlösning och ljusa rum. Här finns 4 sovrum, vardagsrum och kök samt både badrum och separat toalett. I källarplanet finns praktiska förvaringsutrymmen, tvättstuga och garage. Fastigheten är i behov av underhåll men har alla förutsättningar för att bli ett drömboende för en familj.

FAKTA
  • Antal rum 5 rum varav sovrum 4
  • Hustyp 1-familjs friliggande villa
  • Boarea/biarea 124 kvm / 70 kvm
  • Tomtarea 1 136 kvm
Fakta om bostaden
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Bocken 3
Adress
Jämtlandsgatan 38, 84232 Sveg
Postnummer
84232
Ort
Sveg
Areakälla
taxeringsinformation
Marknadsförs som
1-familjs friliggande villa
Byggnad
Byggnadsår
1958
Byggnadstyp
2-plansvilla med källare
Fasad
Plåt
Fönster
2-glas
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betong
Tak
Plåt
Grund
Inredd källare
Uppvärmning
Direkt el via elpanna med vattenburet system
Ventilation
Självdrag
Övrigt om byggnaden
Den öppna spisen står som obrukad i register hos sotaren och saknar datum för sotning och brandskyddskontroll.

Gemensam infart som ligger på grannfastigheten. Det finns endast en muntlig överenskommelse att nyttja infarten.
Övriga byggnader
Enkel redskapsbod finns på tomten.
Renoveringar
Den öppna spisen står som obrukad i register hos sotaren och saknar datum för sotning och brandskyddskontroll.

Gemensam infart som ligger på grannfastigheten. Det finns endast en muntlig överenskommelse att nyttja infarten.
Tomt, uteplats och bilplats
Sammanställning bilplats
Parkering innanför huset med nedfart till garaget.
Tomtarea i kvm
1 136 kvm
Tomttyp
Grästomt
Övrigt tomt
Grusad infart med kantsten.
Sammanställning uteplats
Trevlig tomt med stor gräsmatta med bär och prydnadsbuskar.
VATTEN & AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp


Övrigt

Fastigheten säljs med full friskrivning för säljarens räkning.


Boarean är inte uppmätt. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande.


Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.


Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information.


Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.


Ett rymligt hus i tre plan med trivsamma rum och välplanerade ytor. Entréplanet med hall i mitten leder vidare till kök och vardagsrum på höger sida samt de båda sovrummen till vänster. Vardagsrummet har en fin öppen spis och utgång till ett inglasat uterum. I samband med de båda sovrummen finns badrum med dusch.

Övervåningen har ytterligare två mysiga sovrum samt en separat toalett. I halldelen på övervåningen finns även förvaringsutrymme.

I källaren finns de praktiska ytorna med tvättstuga, förråd, matkällare och ett rejält garage.
.

Rum
Hall
Från brokvisten kommer man in till en yttre hall som har trappa till övervåningen direkt till vänster. Via en dörr med glasruta kommer man in till den inre delen av hallen som har avhängning direkt till vänster. Hallen har plastmatta på golvet, bröstpanel och tapet på väggar och målat tak.
Badrum
Till höger i hallen finns badrummet som har plats för dusch med skjutdörr, wc samt tvättställ. Badrummet har våtrumsmatta på golv och väggar samt målat tak.
Kök
Från hallen når man köket till höger. Ett kök i vinkel med diskbänk i rostfritt med två hoar. Kakel ovanför spis och diskbänk. I övrigt bänkskivor i laminat. Maskinellt utrustat med kyl/frys samt spis/ugn och köksfläkt. Köket har fönster i två väderstreck som ger härligt ljus. Plastmatta på golv, tapet på väggar och målat tak.
Vardagsrum
Från hallen, vägg i vägg med köket finns det stora vardagsrummet med en öppen spis direkt till höger. Här finns plats för både soffgrupp och matsalsmöbel. Från vardagsrummet kommer man via en altandörr ut till den inglasade verandan på baksidan av huset. Vardagsrummet har parkettgolv, tapet på väggar och målat tak.
Sovrum 1
Från hallen till vänster sett finns två sovrum bredvid varandra. Sovrum 1 har plats för säng samt inbyggda garderober. Sovrum 1 har laminatgolv, tapet på väggar och målat tak.
Sovrum 2
Sovrum 2 har plats för dubbelsäng och inbyggd garderob. Fönster mot altanen. Plastmatta på golv, tapet på väggar och vita plattor i taket.
Trappa till övervåning
Från den yttre hallen kommer man upp till övervåningen via en trappa i trä, med plastmatta på stegen. Målade väggar och tak.
Hall övervåning
Ovanför trappan finns en halldel med förvaringsutrymmen samt en separat toalett. Halldelen har laminatgolv, målade väggar och tak.
Separat toalett
Den separata toaletten har wc, tvättställ och spegelskåp. Klinker på golv, kakel på vägg vid tvättställ, i övrigt målade väggar och tak.
Sovrum 3
Till höger finns sovrum 3 med plats för säng och inbyggd förvaring. Fönster ut mot gatan ger rummet ljus och rymd. Rummet har laminatgolv, tapet på väggar och brutet, målat tak.
Sovrum 4
Till vänster från trappan sett finns sovrum 4, som har fönster som vetter mot skogen. Här finns plats för säng och förvaringsmöbler. Sovrummet har laminatgolv, tapet på väggar och brutet, målat tak.
Trappa till källare
Till vänster i hallen på entréplan finns trappan till källaren. Trappa i trä, plattor på vägg delvis putsade väggar och plattor i tak.
Tvättstuga
Första dörren på höger sida leder till ett tvättutrymme i två delar. Längst in finns elpannan. Betonggolv, putsade väggar och plattor i taket.
Garage
Rakt fram från trappan sett finns dörren till garaget som har infart från baksidan av huset. Avlångt garage med plats för två bilar på rad. Betonggolv, putsade väggar och plattor i taket.
Matkällare
Nästa dörr leder till matkällaren. Hyllor för förvaring. Tegelgolv, putsade väggar och plattor i taket.
Förråd
Direkt till vänster nedanför trappan finns ett förråd med pats för förvaring. Betonggolv, putsade väggar och plattor i taket.
Driftkostnader
El
25 908 kr
Vatten och avlopp
6 710 kr
Renhållning
890 kr
Total driftkostnad
ca 33 508 kr/år
Skatt/avgift
2 542 kr/år
Taxering
Taxeringsår
2018
Värdeår
1958
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
277 000 kr
Markvärde
62 000 kr
Totalt
339 000 kr
Skatt/Avgift
2 542 kr
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Smahusmark 62 000 kr
Smahusbyggnad 277 000 kr 1958
Inskrivningar
Planbestämmelser
Stadsplan Tomtindelning
UTTAGNA PANTBREV
Aktnummer
6577
Totalt
140 000 kr
Allmänt om området
Sveg är centralort i Härjedalen, vilket innebär att det finns ett stort utbud av service, bl.a. skolor, butiker, simhall, ishall och trevligt bibliotek. Men samtidigt har man nära till den vilda, vackra härjedalska naturen med alla möjligheter till friluftsliv. Jakt, fiske, vandring, bär- och svampplockning, skidåkning, golf, skoter och cykel är bara några exempel på uppskattade aktiviteter. Ett par mil bort ligger Härjeåsjön, som förutom ett fiskrikt vatten också har en fin och barnvänlig sandstrand.
Kommunikation
Sveg har också bra kommunikationer. Här finns en flygplats och inlandsbanan samt busslinjen Härjedalingen som passerar samhället.
PLANRITNING

ANSVARIG MÄKLARE    KARTA
    FASTIGHETER TILL SALU I SAMMA OMRÅDE