Lofsdalen, Lofsdalen

Höglandet Gäddvägen 9

Arkitektritad dröm på Höglandet

I attraktiva Höglandet finns detta drömboende för den som ställer höga krav på design, materialval och läge. Ett hus som andas lyx med storslagen panoramautsikt. Här kan man njuta året om! Nära till backar och spår. Öppna sällskapsytor, loft, lyxigt badrum, WC och 2 sovrum. Härligt altandäck mot syd. Skotergarage.

Eller högstbjudande 2 750 000 kr
Fakta
Fastighetsbeteckning
Lofsdalen 2:219
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
114 kvm
Tomtarea
1 083 kvm
Byggnadstyp
1,5-planshus med loft

Ett modernt, spännande arkitektritat hus i attraktiva Höglandet - ett drömboende för den som ställer höga krav på design, materialval och förstklassigt läge. Exteriören domineras av en stram arkitektur, panel i svart med röda dörrar och stora vackra fönsterpartier. En stilsäker mix som smälter fint in i Lofsdalens spektakulära fjällvärld. Förväntningarna är höga när man sedan kliver in - och här kan ingen bli besviken. Tvärtom, så andas hela huset en fräschhet och lyx, som gör fjällboendet till något att alltid längta efter. Genomtänkt design, en vacker färgsättning, påkostade materialval, fantastiska fönsterpartier som bjuder in naturen som en makalös fond och ljus som fullkomligt flödar dagtid. Men det här är bara första intrycket. En rundvandring visar sedan mängder av intressanta detaljer, som ytterligare förhöjer känslan. Vad sägs om ett hyperexklusivt kök med en hel skåpsvägg av släta luckor och infällda vitvaror från Siemens. En ursnygg köksö med stenskiva utgör en funktionell och social övergång mellan köksdel och storstuga. Köket erbjuder också bl.a. ångugn och espressomaskin. Storstugan imponerar med en fascinerande ljusinstallation med ljuddämpande effekt och en trevlig braskamin i ständigt blickfång. Även WC och det separata badrummet/bastun är mycket exklusiva. Här, precis som i huset för övrigt, finns smarta tekniska lösningar, såsom ljudanläggning i bastun, LED-belysning dolda eluttag i köksbänk, rörelsedetektor bara för att nämna något. Alla innedörrar är av ek, i hallen finns LED-belysning nedtill golvet, viket inte bara är dekorativt utan också mycket praktiskt.

Med 89 kvm i entréplan erbjuds ett entréplan med storstuga och köksdel i öppen planlösning med fantastisk rymd och härliga ytor med takhöjd i nock. Här finns också två fina sovrum, hall, badrum med bastu och separat WC. En trappa upp är ett loft på 25 kvm golvyta med fullhöjd - ett stort luftigt utrymme som ger alla möjligheter till att skapa precis det där rummet som man alltid har velat ha - ett gemensamt arbetsrum/gästrum, ateljé, ett lyxigt master bedroom, bibliotek/musikrum eller kanske mysigt TV-rum. Rummet kan också enkelt göras om till två minre sovrum med varsitt fönster. Här finns även uppskattade förvaringsutrymmen.

Utvändigt kan man njuta av ett härligt altandäck i söderläge. Här blickar man ut mot Lofssjön, Hovärken och fler mäktiga fjäll på andra sidan sjön.

Till fastigheten hör också ett generöst garage med plats för flera skotrar och/eller annan utrustning.

Höglandet är ett relativt nytt fritidshusområde i Lofsdalen. Området har snabbt blivit mycket populärt med sitt höga vackra läge och hänförande utsikt över fjäll och sjö. Extra mäktig är vyn mot Hovärken där Lofsdalens häftiga skidanläggning är belägen. Ett uppskattat ski in/ski out läge, med skidleden endast ett stenkast från fastigheten, gör backarna direkt tillgängliga. Det är även nära till skoter- och längdspår samt vandringsleder. Till Lofsdalens by med butiker, café, restauranger, bensinmack, bibliotek och annan service är det ca 3 km. Lofsdalen betraktas som en av fjällvärldens mest genuina pärlor - en personlig ort i härliga Härjedalen som växer i samklang med miljön.

FAKTA
  • Antal rum 3 rum varav sovrum 2
  • Hustyp 1-familjs friliggande villa
  • Boarea 114 kvm
  • Tomtarea 1 083 kvm
Fakta om bostaden
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Lofsdalen 2:219
Adress
Höglandet Gäddvägen 9, 84085 Lofsdalen
Postnummer
84085
Ort
Lofsdalen
Areakälla
säljarens information
Marknadsförs som
1-familjs friliggande villa
Byggnad
Byggnadsår
2011-2012
Byggnadstyp
1,5-planshus med loft
Fasad
Träpanel
Fönster
3-glas
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Utv. plåtarbete
Plåt
Grundmur
Betong
Tak
Lackad plåt
Grund
Betongplatta
Uppvärmning
Vattenburen bergvärme + braskamin
Ventilation
Frånluft
Övrigt om byggnaden
Altan som löper utmed husets långsidor och ett större däck mot söder. Här blickar man ut mot Lofssjön, Hovärken och fler mäktiga fjäll på andra sidan sjön.

Viktigt att notera är att driftskostnaderna per år är uppskattade eftersom fastigheten nyligen är färdigställd. Av samma anledning har byggnaden ej åsatts något byggnadsvärde.
Övriga byggnader
Till fastigheten hör även ett större garage med plats för 2-4 skotrar. Stor röd garageport. Gjuten platta. Ytterbelysning. Invändigt måttet ca 4,5 x 3,5 meter. Totalyta ca 15,75 kvm.

Till fastigheten hör också ett generöst garage med plats för flera skotrar och/eller annan utrustning.
Renoveringar
Altan som löper utmed husets långsidor och ett större däck mot söder. Här blickar man ut mot Lofssjön, Hovärken och fler mäktiga fjäll på andra sidan sjön.

Viktigt att notera är att driftskostnaderna per år är uppskattade eftersom fastigheten nyligen är färdigställd. Av samma anledning har byggnaden ej åsatts något byggnadsvärde.
Energideklaration
Status
Behövs inte
Tomt, uteplats och bilplats
Tomtarea i kvm
1 083 kvm
Tomttyp
Friköpt naturtomt
Övrigt tomt
Lätt sluttande tomt. Underbar utsikt över Sömlingshogna och Lofssjön. Skidled som tar en till fjällanläggningen ligger i nära anslutning till stugan.
VATTEN & AVLOPP

Vatten saknas. Avlopp saknas.


Övrigt

I köpet ingår möbler och inventarier till ett värde som säljare och köpare kommer överens om och som separeras från köpeskillingen vid kontraktsskrivning.


Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.


Viss osäkerhet råder kring boarean varför säljaren inte kan garantera denna uppgift. Den köpare som anser boarean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.


Kontakt oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information.


Visning: Kontakta mäklaren för tidsbokning. Vi anpassar visningstider efter Era önskemål.


Entrén är på husets västra långsida, mitt emot garaget. Belysningen vid entrén är försedd med rörelsedetektor. Den välkomnande hallen är bred och rymligt med gott om plats för avhängning i och med de dubbla hatt- och skohyllorna samt ett torkskåp. Här finns också ett städutrymme under trappen. Mitt emot den separata, fräscha, toaletten med spännande kakelväggar, är ingången till det mycket exklusiva badrummet. Snygga material och oväntade inslag i inredningen gör badrummet, tillsammans med bastun, till en ren njutning. Vägg i vägg med badrummet går man in i det större föräldrasovrummet med lyxig garderobsvägg med skjutdörrar i glas. Härifrån har man härlig utsikt över Hovärken och Lofsdalens skidsystem. Detsamma gäller det något mindre sovrummet intill. Här kan man inreda med två enkelsängar eller två våningssängar utifrån behov.

När man passerat den separata WC:n når man storstugan som är i öppen planlösning med den snyggt designade köksdelen. Det här är ett storslaget utrymme som inbjuder till trevligt umgänge med släkt och vänner. Vackra panoramafönster mot söder, en fascinerande, ljuddämpande ljusinstallation och en trevlig braskamin förhöjer intrycket. Från storstugan når man loftvåningen genom en vitmålad trappa med eksteg. Loftvåningen upplevs mycket spatiös med sin normala takhöjd med brutet tak. Här finns även smarta, stora förvaringsutrymme.

Genomgående takpanel invändigt i storstuga och på loftvåning av limträ ger "liv" i taket. Alla innerdörrar är av ek. Häftig LED-belysning i bl.a. badrum, bastu , hall och trappa. För övrigt enhetligt stilren belysning i alla rum.

Det här är ett hus som genomsyras av spännande arkitektur, modern design, en skön känsla av lyx och en härlig rymd med hela fjällvärlden som fond.

Rum
Hall
Bred och rymlig hall med bra avhängningsmöjligheter med dubbla hatt- och skohyllor och ett torkskåp. Den röda ytterdörren utgör ett modernt utropstecken! Ljusinsläpp från sidofönster. Smart städskåp under trappan. LED-belysning. Klinker på golv. Målade väggar. Målat tak.
Separat WC
Den separata toaletten ligger i anslutning till hallen. WC samt tvättställ med snygg svart kommod. Spegel med belysning. Spännande och mycket dekorativ kakelvägg som fond. Klinker på golv. Kakel på väggar. Målat tak.
Badrum
Exklusivt badrum med många påkostade detaljer och bekvämligheter. Här finns ytterligare en WC, men också en duschdel med vikbara glasdörrar. Ingång till bastu med dörr av tonat glas. Kommod i ek, handdukstork på vägg och en sittbänk. Spegel med belysning. Krokar för avhängning. En skjutdörr döljer ett utrymme med teknisk utrustning, bl.a. bergvärmesystemet. Extra spännande detalj är att klinkergolvet avslutas med ett parti runda stenar utmed väggarna. Hyllor i duschdelen lys upp med LED-belysning, LED-belysning finns även utmed golv i badrum och bastu. Klinker på golv. Kakel på väggar. Målat tak.

Från badrummet har man ingång till bastun genom en tonad glasdörr. Här kopplar man av med favoritartisten eller favoritkonserten i ljudanläggningen. Elaggregat. LED-belysning. Klinker på golv.
Träpanel på väggar. Träpanel i tak.

I badrummet finns även en mindre teknikrum med skjutdörr för uppvärmningssystemet (bergvärme) och dylikt, det finns avsättningar klara för en tvättmaskin.
Sovrum 1
Sovrum 1 är ett större föräldrasovrum med lyxig hel garderobsvägg bakom snygga skjutdörrar gjorda i glas. Smalt fönster från golv till tak. Utsikt mot Hovärken. Ekparkett. Målade väggar. Målat tak.
Sovrum 2
Vägg i vägg med sovrum 1 ligger ett något mindre sovrum. Här finns plats för antingen för två enkelsängar eller två våningssängar. Smalt fönster från golv till tak med utsikt mot Hovärken. Skjutdörr till sovrummet. Ekparkett. Målade väggar. Målat tak.
Storstuga
Härlig och inbjudande storstuga, där man allra först slås av de fantastiska panoramafönstren med en underbar utsikt mot fjäll och sjö. Naturen blir en självklar del av miljön. En öppen planlösning som rymmer köksdel med matplats och sällskapsyta med plats för soffgrupp. Takhöjd i nock skapar den rätta atmosfären och ger en uppskattad rymd. Braskamin i blickfång från hela rummet. Utgång till altandäck. En fin vitmålad trappa med eksteg leder upp till den mycket rymliga loftvåningen. På väggen i storstugan har man skapat en visuellt effektfull tavla. I köksdelen finns en mindre liknande "tavla". Ekparkett (klinker framför braskaminen). Målade väggar. Målat tak av limträ.
Köksdel
Exklusivt, specialritat kök i modern design ger en stark "wow-känsla". Här finns flera smarta och påkostade lösningar. Köket är en del av storstugan med ett matbord vid fönster med en härlig utsikt över fjället Hovärken. Även från arbetsytorna har man en makalös utsikt mot fjäll och sjö, vilket garanterat gör jobbet extra trevligt. Vita skåpsdörrar med infällda handtag. Integrerad kyl/frys samt diskmaskin. Inbyggd ångugn, mikro samt kaffemaskin (espresso, cappuccino, latte). Spishäll med induktionshäll. Effektfull kolfiberfläkt. Vitvarorna är genomgående av mycket hög kvalitet från Siemens. Snygg och praktisk köksö med stenskiva och en nedfälld diskho. Eluttag i bänkskivan som genom att dra i doslocket åker upp ovanför bänkskivan. Klinker på golv. Målade väggar. Målat tak av limträ.
Loftvåning
Loftvåningen nås från storstugan genom en vitmålad trappa med eksteg. Det är ett stort och luftigt loft som öppnar upp många möjligheter, t.ex. om man behöver ytterligare ett stort eller två mindre sovrum, vilket är möjligt i och med två fönster - ett till varje rum. En stor fördel är att utrymmet har normal takhöjd med brutet tak. I kattvinden på vänster sida har man skapat ett stort förvaringsutrymme. Från loftvåningen har man en härlig utsikt mot naturen, men också ned mot kök och storstuga. Ekparkett. Målade väggar. Målat tak av limträ.
Driftkostnader
El
18 000 kr
Vatten och avlopp
4 000 kr
Samfällighetsavgifter
2 800 kr
Renhållning
2 500 kr
Försäkring
2 500 kr
Bolag
Länsförsäkringar Jämtland
Total driftkostnad
ca 29 800 kr/år
Skatt/avgift
6 090 kr/år
Taxering
Värdeår
2011
Taxeringsvärdet är
1
Typkod
221 Småhusenhet, fritidsbostad
Byggnadsvärde
500 000 kr
Markvärde
312 000 kr
Totalt
812 000 kr
Skatt/Avgift
6 090 kr
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Smahusmark 312 000 kr
Smahusbyggnad 500 000 kr 2011
Preliminärt taxeringsvärde
1
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Andel i samfällighet/GA: Lofsdalen GA:18, GA:21.
Planbestämmelser
Detaljplan. (2014-07-07)
UTTAGNA PANTBREV
Aktnummer
19469
Aktnummer
3020
Aktnummer
4494
Totalt
1 950 000 kr
Vägbeskrivning

I Lofsdalen tag väg mot Hovärken. Åk nästan högst upp, till avtagsväg Höglandet. Sväng in på första vägen på vänster sida, gäddvägen. Du finner huset som femte fastighet på vänster sida. Skylt finns

Allmänt om området
Höglandet är ett relativt nytt fritidshusområde i Lofsdalen. Området har snabbt blivit mycket populärt med sitt höga vackra läge och hänförande utsikt över fjäll och Lofssjön, Här har man känslan av att befinna sig mitt i fjällvärldens centrum. Extra mäktig är vyn mot Hovärken där Lofsdalens häftiga skidanläggning är belägen. Ett uppskattat ski in/ski out läge gör backarna direkt tillgängliga och det är även nära till skoter och längdspår samt vandringsleder. Till Lofsdalens by med butiker, café, restauranger, bensinmack, bibliotek och annan service är det endast ca 1500 meter. Höglandet erbjuder ett drömläge i fjällparadiset Lofsdalen - en genuin och personlig ort i härliga Härjedalen som växer så det knakar.
Kommunikation
Till Lofsdalen tar man sig antingen genom att åka bil, buss, tåg eller flyg. Det går bekvämt, enkelt, säkert och prisvärt att åka buss till Lofsdalen. Direktbuss finns både från Stockholm (Härjedalingen) och Göteborg (Fjällexpressen). Du tar dig också med buss via Köpenhamn - Malmö - Göteborg (under vintersäsong). Läs mer om bussturerna på www.harjedalingen.se eller ring 0680-605 80 och www.fjallexpressen.se eller ring 0680-412 33. Res med tåg via Ljusdal eller Östersund, byt till buss för att komma till Lofsdalen. Flyg till Härliga Härjedalen - ett lyckat koncept! Boka din biljett på www.nextjet.se eller ring 0680-100 95.
För mer information samt bokning av bussbiljett kontakta Turistbyrån i Lofsdalen, tel. 0680-412 33. Läs mer om hur man kan ta sig till och från Lofsdalen på www.lofsdalen.com, under snabblänkar, hitta till oss.
Närservice

Bra service nära dig. I den trevliga byn hittar du det mesta du behöver. Vi har en matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget. Här finns också restauranger, café, presentbod, Turistbyrå med bibliotek, bensinmack, m.m. Information och telefonnummer till serviceställen/företag i Lofsdalen finner du på www.lofsdalen.com >> mer info >> snabbguide till serviceställen.

PLANRITNING

ANSVARIG MÄKLARE    KARTA
    FASTIGHETER TILL SALU I SAMMA OMRÅDE