Lofsdalen, Lofsdalen

Höglandet Forellvägen 6

Nybyggt hus med Ski in ski out och panoramavy!

Nyproducerat, exklusivt fritidshus med ski in ski out läge på Höglandet! Rykande färskt, modernt och smakfullt påkostat hus med hela 5 sovrum, storstuga och kök i öppen planlösning med härlig takhöjd och storslagen utsikt. Två badrum samt en bastu med relax som har en mäktig vy över Lofssjön och fjällen.

Eller högstbjudande 4 100 000 kr
Fakta
Fastighetsbeteckning
Lofsdalen 2:296
Rum
6
Sovrum
5
Boarea
165 kvm
Tomtarea
1 024 kvm
Byggnadstyp
Fritidshus 1,5-plans

Med ett av Höglandets bästa lägen, med ski in ski out, säljs nu ett exklusivt och nyproducerat hus. Det är ett modernt och rymligt hus med loftvåning och veranda i söderläge som har en utsikt som slår det mesta. Härifrån ser man hela fjällkedjan i söder och Lofssjöns avlånga siluett som breder ut sig nedanför. Ett mycket attraktivt läge med en härlig känsla av att vara ett med den fantastiska fjällnaturen som omger en. En utsikt som måste upplevas på plats för att helt tas in! Till skidbacken tar man sig enkelt via glidspår till och från huset. Lofsdalens fina längd - och skoterleder finns också lättillgängliga i närheten. Från området kan man både cykla och vandra. Höglandet är ett av Lofsdalens mest populära stugområden som ständigt växer. Etapp 4 där detta hus är beläget är det senaste området som också är mest attraktivt tack vare sitt skidnära läge och den fantastiska panoramautsikten.

Huset är byggt på nedsidan av vägen med en plan infart med plats för garagebyggnad. Från huset ser man fjäll och vacker natur i samtliga väderstreck. Verandan längs med hela husets framsida ligger i soligt söderläge med storslagen utsikt.

Själva huset håller en hög standard med exklusiva materialval. Bland annat genomgående klinker och ekparkett på golv samt träpanel på väggar och i tak med trapp i rostfritt. Det är ett välplanerat hus med hela 5 sovrum, tre i bottenplanet samt två sovrum på det mysiga loftet. Storstugan har högt i tak och stora fönster för att släppa in den vackra utsikten och ge ett härligt ljus åt rummet. Det rymliga och välplanerade köket kommer från Marbodal och ger gott om utrymme för flera att hjälpas åt med matlagningen. Storstuga och kök har en öppen planlösning med matplats och braskamin i mitten. En härlig samvaroyta för familj och vänner som vill umgås och koppla av efter en fartfylld dag på fjället. I samband med storstugan finns ingången till relaxavdelningen. Här har man verkligen tänkt till och planerat in ytorna efter behov och läge. Bastun, som ligger i mitten, har ett stort glasparti mot relaxen som i sin tur har stora glasdörrar ut mot verandan. Med andra ord kan man njuta av utsikten både från bastun eller i vilstolarna i relaxdelen utanför. Vill man svalka av sig eller kanske sommartid sätta sig i en solstol är det bara att kliva ut på verandan alldeles utanför.

Ett riktigt guldläge för en större familj som vill ha ski in ski out läge!

FAKTA
  • Antal rum 6 rum varav sovrum 5
  • Hustyp 1-familjs friliggande villa
  • Boarea 165 kvm
  • Tomtarea 1 024 kvm
Fakta om bostaden
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Lofsdalen 2:296
Adress
Höglandet Forellvägen 6, 84085 Lofsdalen
Postnummer
84085
Ort
Lofsdalen
Areakälla
säljarens information
Marknadsförs som
1-familjs friliggande villa
Byggnad
Byggnadsår
2015/2016
Byggnadstyp
Fritidshus 1,5-plans
Fasad
Trä
Fönster
3-glas, underhållsfria
Stomme
Trä
Tak
Plåttak
Grund
Gjuten platta
Uppvärmning
Vattenburen golvvärme
Övrigt om byggnaden
Veranda längs med hela väggen i söderläge. Panoramavy över fjäll och sjö med en mäktig känsla av att vara ett med den vackra fjällvärlden!

På verandan finns gott om plats för familj och vänner att grilla, sola och bara umgås. Här sitter man på första parkett med en utsikt som slår det mesta!
Övriga byggnader
Garage finns som tillval.

Det är förberett för att kunna ansluta till fiber och parabol i storstuga, relax och allrum. Anslutningsavgift för bredband tillkommer och är för närvarande 15 000 kr.
Renoveringar
Veranda längs med hela väggen i söderläge. Panoramavy över fjäll och sjö med en mäktig känsla av att vara ett med den vackra fjällvärlden!

På verandan finns gott om plats för familj och vänner att grilla, sola och bara umgås. Här sitter man på första parkett med en utsikt som slår det mesta!
Energideklaration
Status
Behövs inte
Tomt, uteplats och bilplats
Tomtarea i kvm
1 024 kvm
Tomttyp
Friköpt
Övrigt tomt
Sluttande tomt om 1024 kvm i härligt söderläge.
VATTEN & AVLOPP

Kommunalt vatten och avlopp.


Övrigt

Huset är nu färdigt för inflytt!


Priset på huset avser färdigställt hus enligt beskrivning med vitvaror i kök och badrum, köksskåp samt braskamin i storstugan.


Ett modernt och välplanerat fritidsboende med hög standard och komfort! Det är ett snyggt och rymligt hus med hela 5 sovrum, luftig storstuga med högt i tak och panoramafönster med sanslös utsikt. Storstuga och kök har en öppen planlösning med matplats och braskamin i mitten som ger en härlig samvaroyta. Här finns även en härlig relax avdelning med badrum och bastu. En trappa upp ligger två av sovrummen samt en liten allrumsdel. Huset har två badrum samt hall med kapprum. Ett hus utrustat för två familjer eller flera vänner som vill samlas och umgås på semestern.

Rum
Hall
Hall med avhängnings möjligheter och ett praktiskt kapprum. Rakt fram går trappen, i rostfritt, upp till loftet. Klinker på golv, vitmålad grov träpanel på väggarna och i taket med infällda spotlights.
Klädkammare
Rakt fram i hallen finns en praktisk klädkammare där man smidigt kan få undan alla skrymmande skid - och skoterkläder. Sensorstyrd belysning. Klinker på golvet, vitmålad träpanel på väggarna och i taket. Sensorstyrd belysning.
Badrum
Direkt till vänster i hallen ligger det första badrummet. Grå badrumsinredning från Swedbergs med tvättställ och kommod samt spegelskåp med lysramp. Dusch med vikväggar i glas och WC. Handuksvärmare på vägg. Ett fönster med frostat glas. Klinker på golvet, kakel samt vitmålad träpanel på väggarna och vitmålat tak med infällda spotlights.
Sovrum 1
Vägg i vägg med badrummet ligger det första sovrummet. Det är ett mindre rum med plats för en våningssäng/enkelsäng samt en dubbelgarderob eller byrå. Rummet har ett fönster för ljusinsläpp. Ekparkett på golvet och vitmålad träpanel på väggarna samt i taket. En fondvägg med mörkbetsad väggpanel i samma ton som golvet.
Sovrum 2
Det andra sovrummet ligger till höger i hallen och här ryms en dubbelsäng med plats för en garderob. Ett avlångt fönster för ljusinsläpp. Ekparkett på golvet och vitmålad träpanel på väggarna samt i taket.
Sovrum 3
Längre in i hallen, förbi sovrum 2, ligger ett större sovrum med plats för dubbelsäng. Rummet har ett fönster för ljusinsläpp samt plats för dubbelgarderob. Ekparkett på golvet och vitmålad träpanel på väggarna samt i taket. En fondvägg med mönstrad tapet.
Teknikrum/Tvättstuga
I hallen finns ett teknikrum med värme och elcentral. Tvättmaskin och torktumlare, Cylinda Perfection. Sensorstyrd belysning. Rummet har klinker, vitmålade väggar samt vitmålad träpanel i taket.
Storstuga
Rakt fram i hallen öppnar sig storstugan med kök och matplats. En öppen, social och luftig samvaroyta för familj och vänner. Här kan man samlas, koppla av och njuta av både umgänget och den storslagna vyn utanför panoramafönstren. Här sitter man på första parkett med både Lofssjön och fjällen i söder som vackert blickfång. Storstugan rymmer en stor hörnsoffa med soffbord samt en matplats för 10-12 personer. Fint centrerad i mitten finns en braskamin som sprider skön värme och höjer mysfaktorn. Från storstugan finns utgång till altanen i soligt söderläge med en mäktig panorama vy över fjällen och Lofssjön. Infälld led-belysning i fönsternischarna ger ett effektfullt sken på kvällen. Rummet har enstavig mattlackad ekparkett och vitmålad grov träpanel på väggarna och i taket. Väggen mot loftet har brunbetsad grov träpanel som går fint ihop med färgen på golvet.
Kök
Till vänster i storstugan ligger köket. Ett välplanerat kök med långa arbetsbänkar, fint ljus och utsikt genom fönster i två väderstreck. Den fantastiska vyn mot fjällen och sjön i söder gör matlagningen till ett sant nöje! Köket har trevlig kontakt med både matplats och vardagsrumsdelen. Ett modernt utrustat kök från Marbodal med vitvaror från Cylinda i rostfritt. Här finns stor kyl, 1/2 frys bakom dold front, diskmaskin, inbyggd ugn och mikro samt induktionshäll med fläktkåpa i rostfritt. Infräst belysning under ena hyllplanet ger bra arbetsbelysning och en snygg effekt. Även fönsternicharna har infälld led-belysning. Ekgolv, betsad träpanel på väggarna med glasskiva vid arbetsbänk samt vitmålad träpanel i taket.
Relax
Till höger i storstuga ligger ingången till relaxavdelningen med badrum och bastu. Ett härligt rum för total avkoppling! Rummet är uppdelat så att bastun ligger rakt fram, relaxen till vänster och badrum med dusch till höger. Bastun har fönsterpartier mot relaxavdelningen så att man även från bastun kan njuta av den vackra utsikten över fjällen. Relaxen har plats för sköna vilstolar och utgång till verandan utanför när man vill svalka sig. Relaxavdelningen har klinker på golvet, vitmålad och träpanel på väggarna och i taket. En fondvägg med brunbetsad träpanel.
Badrum
Badrummet ligger till höger i relaxen. Här finns WC, tvättställ med förvaringsmöbel samt spegelskåp med belysning från Swedbergs samt dusch med vikväggar. Ett fönster för ljusinsläpp. Handduksvärmare på vägg. Rummet har klinker på golvet, kakel på väggarna och vitmålat tak med infällda spotlights. En fondvägg med brunbetsad träpanel.
Loft
En snygg trappa i stål med mörka trappsteg i trä leder upp till loftet med liten uppehållsdel samt två sovrum. Den öppna ytan ner mot storstugan har en maffig utsikt mot fjällen genom de stora fönsterpartierna. Räcket blir i rostfria stänger. Golv i ekparkett, vitmålad träpanel på väggarna och i taket. En fondvägg med brunbetsad träpanel.
Sovrum 4
När man kommer upp för trappen ligger sovrum 4 till höger. Rummet har plats för en dubbelsäng samt en garderob. Här finns ett stort fönster för härligt ljusinsläpp. Ekparkett på golvet och vitmålad träpanel på väggarna samt i taket.
Sovrum 5
Till vänster, sett från trappen ligger sovrum 5. Här finns plats för två enkelsängar på rad med förvaringsmöbel emellan. Här finns ett stort fönster för härligt ljusinsläpp. Ekparkett på golvet och vitmålad träpanel på väggarna samt i taket. En fondvägg i tapet.
Driftkostnader
Skatt/avgift
2 270 kr/år
Kommentar
Observera att huset är under uppförande och därför finns inga driftskostnader att tillgå i dagsläget.
Taxering
Taxeringsår
2015
Typkod
210, Småhusenhet, tomtmark
Markvärde
227 000 kr
Totalt
227 000 kr
Skatt/Avgift
2 270 kr
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Smahusmark 227 000 kr
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Andel i samfällighet/GA: Lofsdalen GA:18, GA:21.

Gemensamhetsanläggningen GA:18 består av väg (Hovärksvägen) och parkeringsplats. Gemensamhetsanläggningen förvaltas genom Hovärksvägens samfällighetsförening.

Gemensamhetsanläggningen GA:21 består av väg, parkering, sophantering och grönområden.
Planbestämmelser
Lofsdalen 2:23 m fl(fritidstomter) Detaljplan, beslutad Datum: 1993-02-26 Genomförande: Början 1993-03-27 slut 2014-07-07 Nya fritidshustomterlofsdalen 2:23 m fl Ändring av DP, beslutad Datum: 2014-05-07 Genomförande: Början 2014-06-06 slut 2024-06-05
UTTAGNA PANTBREV
Aktnummer
2015-00256402:4
Aktnummer
2015-00525743:1
Totalt
2 975 000 kr
Vägbeskrivning

I Lofsdalen tag väg mot Hovärken. Åk nästan högst upp, till avtagsväg Höglandet. Kör längre ned i området. När vägen bär ner utför håll vänster och fortsätt i riktning mot skidbacken. Tag höger på forellvägen och fortsätt denna väg. Huset är det första på höger sida av vägen. Skylt finns, välkomna!

Allmänt om området
Höglandet är ett relativt nytt fritidshusområde i Lofsdalen. Området har snabbt blivit mycket populärt med sitt höga vackra läge och hänförande utsikt över fjäll och Lofssjön, Här har man känslan av att befinna sig mitt i fjällvärldens centrum. Extra mäktig är vyn mot Hovärken där Lofsdalens häftiga skidanläggning är belägen. Ett uppskattat ski in/ski out läge gör backarna direkt tillgängliga och det är även nära till skoter och längdspår samt vandringsleder. Till Lofsdalens by med butiker, café, restauranger, bensinmack, bibliotek och annan service är det endast ca 1500 meter. Höglandet erbjuder ett drömläge i fjällparadiset Lofsdalen - en genuin och personlig ort i härliga Härjedalen som växer så det knakar.
Kommunikation
Till Lofsdalen tar man sig antingen genom att åka bil, buss, tåg eller flyg. Det går bekvämt, enkelt, säkert och prisvärt att åka buss till Lofsdalen. Direktbuss finns både från Stockholm (Härjedalingen) och Göteborg (Fjällexpressen). Du tar dig också med buss via Köpenhamn - Malmö - Göteborg (under vintersäsong). Läs mer om bussturerna på www.harjedalingen.se eller ring 0680-605 80 och www.fjallexpressen.se eller ring 0680-413 50. Res med tåg via Ljusdal eller Östersund, byt till buss för att komma till Lofsdalen. Flyg till Härliga Härjedalen - ett lyckat koncept! Boka din biljett på www.direktflyg.com eller ring 0680-100 95. För mer information samt bokning av bussbiljett kontakta Turistbyrån i Lofsdalen, tel. 0680-413 50. Läs mer om hur man kan ta sig till och från Lofsdalen på www.lofsdalen.com, under snabblänkar, hitta till oss.
Närservice

Bra service nära dig. I den trevliga byn hittar du det mesta du behöver. Vi har en matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget. Här finns också restaurang, butik, Turistbyrå samt bensinmack, m.m. Information och telefonnummer till serviceställen/företag i Lofsdalen finner du på www.lofsdalen.com >> mer info >> snabbguide till serviceställen.

PLANRITNING

ANSVARIG MÄKLARE    KARTA
    FASTIGHETER TILL SALU I SAMMA OMRÅDE