Sveg

Fjällvägen 45

Trivsam villa nära idrottsplatsen i Sveg

Villa i två plan med matkällare belägen i lugnt och barnvänligt område. Hall med badrum, kök och matplats, ljust och rymligt allrum samt tre sovrum och källare. Plan trädgårdstomt med insynsskyddad uteplats, växthus och carport med rymliga förråd.

Eller högstbjudande 375 000 kr
Fakta
Fastighetsbeteckning
Löparen 9
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
90 kvm
Tomtarea
1 474 kvm
Byggnadstyp
2-plansvilla med källare

Beläget i ett lugnt och barnvänligt villaområde i Sveg ligger detta tvåplanshus med källare. Precis vid Svegs idrottsplats och med lekpark för barnen i direkt närhet. Att det dessutom är gångavstånd till både skola och dagis gör detta till ett perfekt boende för barnfamiljen.

Huset ligger på en plan trädgårdstomt som lämpar sig utmärkt för bollek! På baksidan vid ingången till huset finns en uteplats i vindskyddat läge. Här kan föräldrarna koppla av och njuta av eftermiddagssolen medans barnen leker fritt i den trevliga trädgården. En praktisk garagebyggnad med carport och två förråd ger bra utrymme för både utemöbler, cyklar och mycket mer. Här finns även ett öppet vedförråd samt ett växthus, tänk så gott med härodlade grönsaker och örter till middagsbordet!

I entréplanet finns ett kök med bra arbetsytor och matplats, ett rymligt vardagsrum, hall och badrum. En trappa upp finns tre sovrum med smarta förvaringsutrymmen i kattvind. I källarplanet finns förråd och en praktisk matkällare. Ytskikten i huset är av äldre årgång och har behov av uppfräschning. Med viss renovering kan detta bli ett mysigt och trivsamt hem.

Med gångavstånd till centrum når man snabbt affärer, skola, simhall, sjukhus och annan service. Sveg, som är centralort i Härjedalen, har bra kommunikationer med en flygplats, inlandsbanan samt busslinjen Härjedalingen (till och från Stockholm) som passerar samhället. Vill man ge sig ut på aktiviteter, såsom skidåkning, skoter eller vandringar så har man många olika alternativ med närheten till natur och den vidsträckta fjällvärlden. Jakt och fiske är också mycket uppskattat i den härjedalska vildmarken.

FAKTA
  • Antal rum 4 rum varav sovrum 3
  • Hustyp 1-familjs friliggande villa
  • Boarea 90 kvm
  • Tomtarea 1 474 kvm
Fakta om bostaden
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Löparen 9
Adress
Fjällvägen 45, 84231 Sveg
Postnummer
84231
Ort
Sveg
Areakälla
taxeringsinformation
Marknadsförs som
1-familjs friliggande villa
Byggnad
Byggnadsår
1937
Byggnadstyp
2-plansvilla med källare
Fasad
Trä
Fönster
2-glas
Stomme
Trä
Tak
Plåt
Grund
Murad källare
Uppvärmning
Direkt El
Övrigt om byggnaden
Insynsskyddad uteplats till vänster om entrén.
Övriga byggnader
Stor garagebyggnad med carport och två rymliga och praktiska förrådsutrymmen. Träfasad och plåttak.

Här finns även ett äldre växthus samt ett öppet vedförråd.
Renoveringar
Insynsskyddad uteplats till vänster om entrén.
Energideklaration
Status
Genomförd
Datum
19 Maj 2016
Energiförbrukning
138 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
E
Tomt, uteplats och bilplats
Tomtarea i kvm
1 474 kvm
Tomttyp
Friköpt naturtomt
Övrigt tomt
Plan hörntomt om 1474 kvm. Gräsmatta med planteringar och litet växthus.
VATTEN & AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.


Övrigt

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.


Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information.


Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.


Charmig villa i två plan med matkällare. Entréplanet består av en hall med hatthylla och sittbänk samt rymlig garderob för avhängning. Direkt till vänster ligger ett ljust badrum med dusch och tvättmaskin. Rakt fram i halldelen kommer man till köket med praktiska arbetsytor och många skåp. De två fönstren ger fint ljus. Här ryms även matplats. I hallen finns gedigna gamla trädörrar som ger en fin detalj. Till vänster i hallen ligger allrummet med robust trägolv och fyra fönster som ger fint ljus. Här finns plats för både matgrupp och sittgrupp. Eller om behovet finns möjlighet att dela av till ett sovrum i den bortre delen.
En trappa upp ligger den mer privata delen med två generösa sovrum med förvaring i kattvind samt ett mindre gästrum som även kan inredas till kontor.
I källaren finns plats för förvaring samt en jordkällare som ger gott om utrymme för matvaror och dryck.

Rum
Hall
Hallen har plats för hatt och skohylla direkt till höger samt en garderob på samma sida som ger bra avhängningsmöjligheter.
Plastmatta på golv, tapet på väggarna och vitmålat tak.
Badrum
Till vänster i hallen ligger badrummet med WC, tvättställ, dusch och tvättmaskin. Här finns även varmvattenberedare installerad. Ett fönster ger fint ljus. Rummet har våtrumsmatta på golv och väggar samt vitmålat tak.
Halldel
En längre halldel leder vidare in i huset där trappen till övervåningen kommer först på höger sida följt av trappen ner till källaren. Här finns även ett praktiskt förrådsutrymme på höger sida med plats för städutrustning eller kanske skafferi. På motsatta sida finns ingången till allrummet och rakt fram kommer man till köket. Halldelen har plastmatta på golvet, tapet på väggarna och vitmålat tak. De gedigna gamla trädörrarna ger en fin detalj.
Allrum
Till vänster i halldelen kommer man till allrummet som är ljust och rymligt. Här ryms både matgrupp och sittgrupp. Om behovet finns kan man dela av rummet och till exempel inreda den inre delen till ett extra sovrum. Rummet har ett fint gammalt furugolv, tapet på väggarna och vitmålat tak.
Kök och matplats
Rakt fram i halldelen ligger kök med matplats. Köket är L-format med bra arbetsytor och många skåp. Ett fönster vid arbetsbänken ger bra ljus och trevlig utsikt när man arbetar. Vid det andra fönstret är matplatsen placerad. Köket har bänkskiva i laminat med diskbänk i rostfritt och två hoar. Den maskinella utrustningen består av spis med fläkt, kyl/frys samt fristående mikro. Plastmatta på golvet, målade väggar med plastmatta vid diskbänken samt vitmålat tak.
Övervåningen
En trappa upp kommer man till övervåningen som har en liten läshörna direkt på vänster sida. Till vänster ligger sovrum 1 och rakt fram sovrum 2 och 3.
Sovrum 1
Till höger ligger sovrum 1 som är ett rymligt rum med förvaringsskåp på vänster sida och ett fönster på höger sida. Längst in finns dörr till kattvind med praktiskt förvaringsutrymme.
Rummet har plastmatta på golvet, målade väggar och vitmålat tak.
Sovrum 2
Rakt fram ligger sovrum 2 som är ett generöst och luftigt rum med plats för dubbelsäng och förvaring. Här finns även ett smart förvaringsutrymme i kattvinden. Rummet har ett fönster för ljusinsläpp. Plastmatta på golvet, tapet på väggarna och vitmålat tak.
Sovrum 3
Rakt fram till vänster ligger ytterligare ett sovrum, modell mindre. Här ryms en enkelsäng med sängbord vilket gör rummet lämpligt som gästrum eller kanske ett mindre kontor. Rummet har plastmatta, tapet på väggarna och målat tak.
Driftkostnader
El
22 037 kr
Vatten och avlopp
5 400 kr
Renhållning
2 520 kr
Försäkring
3 049 kr
Bolag
Folksam
Total driftkostnad
ca 33 006 kr/år
Skatt/avgift
1 605 kr/år
Årlig elförbrukning
16 856 kwh
Företag
Härjeåns Nät AB
Elleverantör
Fyrfasen Energi AB
Kommentar
När det gäller renhållning så är det en fast kostnad på 864 kr/år och sedan tillkommer en kostnad för löpande tömning på ca 1 656 kr. Den är varierande beroende på hur ofta man har tömning.

Tänk på att driftskostnaderna är baserade på nuvarande ägare och kan variera kraftigt efter nyttjande.
Taxering
Taxeringsår
2015
Värdeår
1937
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
135 000 kr
Markvärde
79 000 kr
Totalt
214 000 kr
Skatt/Avgift
1 605 kr
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Smahusmark 79 000 kr
Smahusbyggnad 135 000 kr 1937
Inskrivningar
Planbestämmelser
Del av färjestaden Stadsplan, beslutad Datum: 1943-03-26 Löparen Tomtindelning, beslutad Datum: 1946-04-18
UTTAGNA PANTBREV
Aktnummer
4447
Aktnummer
2017-00155616:2
Totalt
39 500 kr
Vägbeskrivning

Kör Vallarvägen förbi Ica, Södra skolan och Systembolaget. Fortsätt vägen rakt fram som övergår i Fjällvägen. Kör förbi järnvägsövergången och fortsätt rakt fram. Huset ligger på en hörntomt med två infarter, en från Fjällvägen och en från Furuvägen. Skyltar finns. Välkomna!

Allmänt om området
Med gångavstånd till centrum når man snabbt affärer, skola, simhall, sjukhus och annan service. Sveg, som är centralort i Härjedalen, har bra kommunikationer med en flygplats, inlandsbanan samt busslinjen Härjedalingen (till och från Stockholm) som passerar samhället. Vill man ge sig ut på aktiviteter, såsom skidåkning, skoter eller vandringar så har man många olika alternativ med närheten till natur och den vidsträckta fjällvärlden. Jakt och fiske är också mycket uppskattat i den härjedalska vildmarken.
Närservice

Centralorten Sveg, med all tänkbar service. Här finns en flygplats och inlandsbanan samt busslinjen Härjedalingen passerar samhället. I Sveg finns ett mycket uppskattat badhus. Här finns även ishall, skidstadion, curlinghall och en fin idrottsplats. Gillar man utförsåkning finns Björnberget.

PLANRITNING

ANSVARIG MÄKLARE    KARTA
    FASTIGHETER TILL SALU I SAMMA OMRÅDE

    Inget relaterat objekt